|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
18. 03. 2010. | #1 |
expert
Grand Master
|
No input file specified greska sa php5 kao cgi na apache 2.2 (mod_rewrite)
Malo dugacak naslov, ali hteo sam da budem konkretan
Jos tacnije: problem mi pravi vanilla 2 forum Php5 pustam kroz suexec kao fcgi na apache 2.2 kada ukljucim mod_rewrite za forum dobijam gorenapisanu gresku: "No input file specified' Google nudi razna resenja, koja ne pomazu 100% PHP fixpath URL imam ukljucen jos u vhostu originalni .htaccess zavrsava ovako: Kôd:
RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [L,QSA] poceh da hakerisem library/core/class.url.php tacnije: public static function Request dovde sam ppohvatao jedan deo URL-a i oni sad rade rewrited ostao mi je sledeci problem kada rewritani URL izgleda ovako: /vanilla/post/editcomment/2689?DeliveryType=VIEW t.j. problem je, ovaj upitnik, jer se onda nesta ne rewrite kako treba ukoliko obrisem ?DeliveryType=VIEW onda je sve OK dakle, dva pitanja: 1) zna li neko kako da uhvatim i rewritam ove ? 2) ima li neko setup sa php5 cgi koji dobro radi sa vanilla 2? |
18. 03. 2010. | #2 |
Dejan Ranisavljevic
Certified
|
Ja na production serverima koristim nginx + php-fpm i radi super.
Evo primera vhost-a sa rewrite-om: Kôd:
server { listen 80; server_name www.demo.com; location / { root /home/deployment/dev/web/public; index index.html index.php; # if file exists return it right away if (-f $request_filename) { break; } # this rewrites all the requests to the maintenance.html # page if it exists in the doc root. if (-f $document_root/maintenance.html) { rewrite ^(.*)$ /maintenance.html last; break; } if (!-e $request_filename) { rewrite ^(.+)$ /index.php?uri=$1 last; break; } } location ~ .php$ { fastcgi_pass 127.0.0.1:4000; fastcgi_index index.php; fastcgi_param SCRIPT_FILENAME /home/deployment/dev/web/public$fastcgi_script_name; include /etc/nginx/conf/fastcgi_params; } } Moj predlog ti je da izbegnes apache, a ukoliko ne mozes onda nginx, lighttpd kao reverse proxy ka apache-u. |
"Hvala" dejanr za poruku: |
18. 03. 2010. | #3 |
expert
Grand Master
|
da odgovorim na svoje prvo pitanje, evo ga ceo .htaccess
Kôd:
<IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase /forum/ RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond $1 !(index\.php|robots\.txt) RewriteRule ^(.*)(\?*)(.*)$ index.php?/$1/$3 [L,QSA] </IfModule> |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
input type=file i njegov value | japan | PHP | 6 | 30. 05. 2008. 19:43 |
mod_rewrite na Apache 2.2 | Nemanja Avramović | Regular expression i htaccess | 3 | 05. 08. 2007. 22:34 |
apache/mod_rewrite bezbednosni propust? | zoro | Regular expression i htaccess | 10 | 05. 03. 2007. 19:43 |
Mozilla & input type=file field | dee | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 7 | 31. 08. 2006. 19:13 |
input="file" click() event | bluesman | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 4 | 22. 04. 2006. 10:51 |