02. 08. 2005. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Yellow pages - white pages
Danas sam dobio od poštara Yellow Pages i White Pages. Napokon tako nešto postoji i kod nas, međutim ne mogu da prestanem da razmišljam zašto je neko štampao tolike knjižurine, plaćao štampu, distribuciju, a i magacin potreban za skladištenje celog tiraža mora da bude bar veličine hale Pionir. Zar nije bilo bolje da se napravi CD i distribuira / deli / prodaje?
Možda i postoji CD a da ja ne znam za to. Mislim, u digitalnoj eri, mi po prvi put izdajemo telefonske imenike na 1740 strana (white pages)... razumem one zemlje koji imaju ovu "tradiciju" ali kad već nismo to imali do sada, zašto nismo preskočili papirnu eru (vratili se 100 godina unazad) i odmah ga smestili u digitalni format?
02. 08. 2005. | #2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Šta očekuješ od zemlje za koju statistika kaže da 50% stanovništva nije završilo ni osnovnu školu? Doduše, to su uglavnom stari ljudi, ali je činjanica da relativno mali broj stanovnika Srbije koristi računare i ima iskustva u radu sa njima. Većini su to i dalje "đaolja sokoćala" kako neko reče.
Papir narodu, jer isti (uglavnom) ne ume drugačije.
02. 08. 2005. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
sta reci logicno je ..... nemaju svi racunare,a ti uvek imas web varijantu istih
http://www.webstrane.com/site/
04. 08. 2005. | #4 |
stari član
Na probnom radu
|
Da, logicno je - CD je nekoliko puta jeftiniji i moze da ga stapma bilo ko => manji kajmak za one koji skupljaju isti ... ) As simple as can be.
04. 08. 2005. | #5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
da a koliko njih ima racunar,koliko ima stampac .. koliko njih boli k za sve to ..al ipak je poenta bila da svako dobije i da moze da pogleda sta ga zanima za dz
naravno firme to sve placaju
04. 08. 2005. | #6 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
04. 08. 2005. | #7 |
stari član
Na probnom radu
|
Naravno da znam to. Nije poenta u tome - poenta je da Telekom nekome napravi dobar posao da bi se povratnom spregom ja-tebi-ti-meni napunili dzepovi odredjene gospode
1) cd ne moze da kosta ni blizu koliko debela knjiga => posao donosi manje para => manje za gospodu 2) cd moze da pravi bilo ko - bilo bi teze nastimati tender za to Jedino je mozda pitanje, zasto ne postoji i CD - a logican odgovor je - od toga se tamo niko ne bi ovajdio
04. 08. 2005. | #8 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Citat:
05. 08. 2005. | #9 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Iskreno, pored web, ne vidim potrebu za drugačijom aplikacijom. A i zar nekome ko ne koristi računar toliko često nije jednostavnije da odlista do onoga što ga interesuje nego da pali komp, startuje aplikaciju, traži ono što ga interesuje, tj možda i jeste ali je mnogo veće cimanje. Tako da, bez obzira u kojoj eri živimo podržavam ovo papirno izdanje.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Search English and Serbian pages | gorky | Web aplikacije, web servisi i software | 1 | 29. 11. 2009. 03:01 |
www.hotelbooking.rs - implementacija white labela | torbica | Web site, dizajn i multimedia | 7 | 28. 01. 2009. 20:24 |
Fade effect between pages | Goran Cirkovic | Sva početnička pitanja | 6 | 28. 07. 2007. 10:55 |
White and nerdy | Dragan Babić | Opušteno | 2 | 30. 09. 2006. 21:16 |
web pages that suck | ivanhoe | Web design, Layout, User Interface | 9 | 30. 05. 2006. 03:16 |