Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
10. 12. 2010. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 10.12.2010
Hvala: 13
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Hosting za WP
Pozdrav svim clanovima Devprotalk zajednice!
Svaka vam cast za forum,zaista jedno dobro mesto gde se moze dosta toga nauciti i sto je najvaznije sa prijateljskom atmosferom koja vlada,sto je danas, moram priznati, retko. Ovako,treba mi mala pomoc pa ako bi neko bio voljan da odvoji par minuta vremena bio bih mu zahvalan. Registrovao sam domen od namecheap-a,sad na red dolazi hosting,medjutim tu sam pomalo zbunjen i skroz neodlucan gde i sta izabrati.Isao bih na opciju stranog hostinga. Moje pitanja su: Kod koga vi preporucujete da pogledam hosting? Da li je pametno uzeti i hosting kod namecheap-a (mnogi ih hvale) iako se tako, ako se ne varam, krsi pravilo da se ne uzima na istom mestu domen i hosting? Sta je meni kao kupcu potrebno da hosting nudi s obzirom da ce na njemu biti obican WordPress blog?Znaci nista video striming i ostale zahtevene radnje. Gledao sam Hostgator ali on mi je preskup, 19 dolara mesecno! (ili ja nesto ne vidim dobro) Ima li nesto jeftinije od toga? Unapred hvala za odgovore |
10. 12. 2010. | #2 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Pogledaj bolje, Hostgator kreće od 4.95/mesečno. Bude i jeftinije ako uzimaš na duže.
|
"Hvala" nn.nn za poruku: |
10. 12. 2010. | #3 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
|
Evo ovde imas pregled US Hostera
http://www.webhosting.info/webhosts/tophosts/Country/US Hostgator, DreamHost, BlueHost, sve ti je to dobro imas na Burek forumu (valjda jos uvek) akciju prijavise se i ako ti je interesantan ideja dobijas god dana hostinga na poklon Ja sam dobio evo ako nije zabranjeno http://www.plushosting.rs/hosting http://forum.burek.com/svakog-meseca...t-t524442.html ako hoces da isporbas mozes i http://www.webhostms.com/ lik je OK, mogu ti dati kontakt |
2 članova zahvaljuje metaphysic za poruku: |
10. 12. 2010. | #4 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ja mogu da ti preporučim ASmallOrange (jel beše affiliate linking kažnjiv?): http://customers.asmallorange.com/aff.php?aff=13671
Najmanji shared paket imaš za $25 godišnje. Ja tamo držim par manjih sajtova, i support im je ok, cimali su se da mi instaliraju neke custom gem-ove i pakete za te pare!
10. 12. 2010. | #5 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
^ ja sam dugo godina bio na ASmallOrange i extra su, support je odlican, sad sam na DH.
10. 12. 2010. | #6 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
ne bi trebalo da se ostavlja referral linak jer ce svi postovi na kraju da se pretvore u "ja ti preporucujem ovo, ja ti preporucujem ono", brdo linkova bez prave diskusije
ontopic: asmallorange je odlican za pocetak. jednostavno radi |
10. 12. 2010. | #7 | |
xippster
Master
138 "Hvala" u 84 poruka
|
Citat:
eto.. pogledaj neke mikro pakete koji se nude na netu. najteze je postaviti sajt prvi put, mnogo je lakse kasnije kad sajt naraste i pocne da vise trosi/zaradjuje. sto vise para potrosis to vise stvari dobijes za pare koje si potrosio |
|
"Hvala" xippi za poruku: |
11. 12. 2010. | #8 |
novi član
Datum učlanjenja: 10.12.2010
Hvala: 13
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Hvala svima za odgovore.
@ nn.nn U pravu si,nisam dobro pogledao. @metaphysic Hvala za linkove,ipak cu ici na strani hosting. @ xippi Vrlo konstruktivan i detaljan odgovor.Mnogo mi znaci. Prema tvojoj proceni ispod koje granice ne bih trebao ici vezano za protok,prostor, itd? Znaci obican licni WP blog je u pitanju. Zam da i ovde vredi koliko para toliko muzike,ali ponekad ne dobijemo bas muziku koju hocemo za ono sto platimo pa zato i pitam i trazim optimalno resenje. Hvala svima jos jednom |
12. 12. 2010. | #9 |
xippster
Master
138 "Hvala" u 84 poruka
|
ne radi se o tome koliki je minimum ispod kog ne treba ici, nego je pitanje koji je minimum koji ti treba
sve mozes sam da izracunas, prostor na disku ces dobiti tako sto ces izmeriti velicinu wordpress foldera sa sve uploads folderom, na sve to dodaj jedno godinu dana postovanja (n postova * (velicina slika + text)) i dobices otprilike koliko ti treba. sto se protoka tice i to mozes da izracunas. pogledaj kolko ti je velika strana i to pomnozi sa par stotina poseta. po mom misljenju ti je dovoljan osnovni asmallorange paket, 150mb + 4.5gb, ako probijes protok imas dodatnih 2gb za $1. a ako ti sajt postane popularan cena ovog hosta je takva da uvek mozes da prestanes da hostujes kod njih bez da te grize savest kasniji paketi su im skuplji jer kod konkurencije mozes da dobijes vise za te pare |
"Hvala" xippi za poruku: |
12. 12. 2010. | #10 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Meni 20 siteova potroši mjesečno ~5GB protoka, tako da ako nećeš imati preko 20 000 posjeta mjesečno ne treba ti više od toga.
|
"Hvala" webarto za poruku: |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hosting mail-a | Pxilip | Sva početnička pitanja | 8 | 08. 02. 2010. 12:29 |
File hosting | ppavlovic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 7 | 28. 09. 2009. 11:52 |
Hosting | orangem | Sva početnička pitanja | 3 | 19. 09. 2008. 12:48 |
ASP.NET hosting | valderama | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 1 | 26. 07. 2007. 15:14 |
DNS only hosting? | Pedja | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 9 | 12. 11. 2006. 00:20 |