Poslovne ponude i zapošljavanje Potraznja ili ponuda IT poslova. Svaka nova tema zahteva odobrenje administratora. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
novi član
|
![]() Prevodilac (engleski, spanski) i lektor za tekstove na srpskom i engleskom jeziku.
![]() |
#2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Moja cista preporuka
![]()
![]() |
#3 |
expert
Grand Master
|
![]() koliko je spanski prevod?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
novi član
|
![]() Mada moje evropske kolege koriste broj reči kao merilo, naši ljudi su uglavnom navikli na broj strana, pa je tako 5 evra po strani.
![]() |
#6 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#8 |
član
Certified
|
![]() Prevodio papire sa francuskog za registraciju kola (saobraćajna i faktura), uze mi žena 30€ samo tako. Još uz to uvela me u neku štalu od kuće gde su htele sve domaće životinje da me pojedu a zvanični je sudski tumač za francuski.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
novi član
|
![]() Dragi ljudi,
Svestan sam ja da naši prevodioci deru kožu sa leđa. Oni to rade iz ko zna kojih razloga. Tako da nema kod mene nikakve misterije: ja volim svoj posao i trudim se da ga uradim što bolje mogu. Za razliku od mnogih mojih kolega ovde, ja nisam studirao naše fakultete, nego sam američki i britanski student i vladam dovoljno dobro jezikom da sudskog tumača za engleski ispravljam u prevodima pošto su ti prevodi bili preslikavanje čistog srpskog jezika na engleski, a to ne ide. Prevođenje znači prevesti razmljivo ideje, a ne reči. Prema tome, pošto moje kolege deru (valjda im se može), ja sam odlučio da budem ok, da pošteno radim svoj posao i da od toga pošteno živim. Imam dovoljno kvalifikacija i sam da udarim visoke cene, ali moj način poslovanja nije da uzmem nekom velike pare i nikada ga više ne vidim... zbog ovakvog načina rada imam stalnu bazu klijenata koji znaju zašto mi veruju. Offtopic: od prošle godine sam ušao i u finansijski sektor gde će biti u godinama koje slede posla za sve one koji budu bili zainteresovani, tako da pratite moj razvoj i stići ćemo svi nekuda ![]()
![]() |
#10 |
novi član
Datum učlanjenja: 10.02.2009
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Šta reći o samozvanim prevodiocima koji mešaju brojeve u prevodu filmova na nacionalnoj televiziji, ili o onima čiji prevodi se pojavljuju na National Geographic-u i History-ju, a koji nemaju blage veze sa temom emisije?!?! Ospice su mi izlazile kad god bih to videla, pogotovo dok čamim kod kuće bez posla
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Engleski prevodilac ili web novinar | Marina | Poslovne ponude i zapošljavanje | 1 | 07. 12. 2006. 22:38 |