DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.
charles wang

(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 30. 08. 2013.   #1
mslavko
profesionalac
Professional
 
Avatar mslavko
 
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Poruke: 278
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
mslavko is on a distinguished road
Default Smanjivanje query requesta - principi

Kosristim google maps API, google places API kao i RouteBoxer library LINK

Ovde sam postavio deo koda i demo online: http://jsbin.com/EVEWOta/35
Znaci ovaj deo koda aplikacije koju radim, sluzi za sledece: Odabere se distanca (default 30mi), polazna tacna, zavrsna tacka. Kod izracuna rutu sa prikaze na mapi kao i sa ovim routeBox-om podrucje uz put a u zavisnoti od distance koja je odabrana i na tom podrucju prikaze objekte koji su u blizini a koje putnici mogu da posete (hotele,restorane,benzinske pumpe, muzeje itd.)

Imam sledeci problem: Pri vecim distancama a ukoliko korisnik odabere da se prikaze podrucje npr. 5km/mi od puta ovaj routeBoxer pravi veliki broj bokseva, kvadrata za pretrazivanje podrucja i ubrzo dobijem poruku OVER_QUERY_LIMIT.

Kako da resim ovaj problem?
Ovo mi je veoma bitno jer npr. probajte da odabete polazak istanbul, dolazak Paris i distancu 10mi, pretrazivanje ce se zaustaviti vec u Bugarskoj jer dobijem poruku OVER_QUERY_LIMIT.

Da li mogu ovo nekako da resim ili moram da pravim svoju bazu sa objektima pa da odatle vucem podatke s obzirom da je google places API rigorozan po pitanju requesta ?
mslavko je offline   Odgovorite uz citat
Staro 31. 08. 2013.   #2
mslavko
profesionalac
Professional
 
Avatar mslavko
 
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Poruke: 278
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
mslavko is on a distinguished road
Default c

Pokusao sam na ovaj nacin ali opet nije uspesno a to je da dodam setTimeout kako ne bi prekoracio broj requesta po sekundi i kad naidje prazan box da sistem odmah predje na drugi... ali opet isto:

Kôd:
function findPlaces(boxes,searchIndex) {
   var request = {
       bounds: boxes[searchIndex],
            types: ["museum"]
   };
   // alert(request.bounds);
   service.nearbySearch(request, function (results, status) {
   if (status != google.maps.places.PlacesServiceStatus.OK) {
//OVDE SE PRESKACE PRAZAN BOX I PRELAZI NA DRUGI
     searchIndex++;
     
   }
   // alert(results.length);
   document.getElementById('side_bar').innerHTML += "bounds["+searchIndex+"] returns "+results.length+" results<br>"
   for (var i = 0, result; result = results[i]; i++) {
     var marker = createMarker(result);
   }
//OVDE SE CEKA NA SVAKI NOVI REQUEST
      setTimeout(function () {
    alert('hello');
  }, 3000);
   searchIndex++;
   if (searchIndex < boxes.length) 
     findPlaces(boxes,searchIndex);
   });
}

E sad zaista ne znam sta je ustvari problem ovde???
mslavko je offline   Odgovorite uz citat
Staro 31. 08. 2013.   #3
Anakin14
član
Certified
 
Datum učlanjenja: 23.02.2012
Poruke: 92
Hvala: 0
1.048 "Hvala" u 15 poruka
Anakin14 is on a distinguished roadAnakin14 is on a distinguished roadAnakin14 is on a distinguished roadAnakin14 is on a distinguished roadAnakin14 is on a distinguished roadAnakin14 is on a distinguished roadAnakin14 is on a distinguished roadAnakin14 is on a distinguished road
Default

setTimeout ti ne radi nista osim sto alertuje 'hello'

ostatak koda nisam ni gledao pazljivije ovo mi je prvo upalo u oci.

javascript je event-based, a ti si pretpostavljam mislio da setTimeout koristis kao sleep().

ako hoces da ti se nesto okine par sekundi kasnije stavi ga u setTimeout(function(){ sta zelis da radis }, posle koliko milisekundi);
Anakin14 je offline   Odgovorite uz citat
Staro 31. 08. 2013.   #4
mslavko
profesionalac
Professional
 
Avatar mslavko
 
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Poruke: 278
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
mslavko is on a distinguished road
Default

Uredu evo ovde: http://jsbin.com/EVEWOta/45 sam uradio sledece:

Citat:
service.nearbySearch(request, function (results, status) {
console.log(status);
if (status == 'OVER_QUERY_LIMIT') {
setTimeout(findPlaces(boxes,searchIndex),1000);
}else{
document.getElementById('side_bar').innerHTML += "bounds["+searchIndex+"] returns "+results.length+" results<br>";

for (var i = 0, result; result = results[i]; i++) {
var marker = createMarker(result);
}
if (++searchIndex < boxes.length)
setTimeout(findPlaces(boxes,searchIndex),1000);
}
});
Znaci da se svaki box pretrazuje posle 1s, ali opet npr. ukucaj distancu 10mi, Sofia, Madrid - pretrazice samo 13 boxeva i tu ce stati ???
mslavko je offline   Odgovorite uz citat
Staro 01. 09. 2013.   #5
mslavko
profesionalac
Professional
 
Avatar mslavko
 
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Poruke: 278
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
mslavko is on a distinguished road
Default

Konzola kaze: Maximum call stack size exceeded - sta ustvari to znaci

kao i opet "800 OVER_QUERY_LIMIT" iako sam stavio da se poziva na svakih 1000ms
mslavko je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 19:41.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.