DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > PHP
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.
charles wang

PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 09. 08. 2005.   #1
Bojan Zivanovic
profesionalac
Professional
 
Avatar Bojan Zivanovic
 
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Lokacija: Pančevo - Pariz
Poruke: 287
Hvala: 6
8 "Hvala" u 8 poruka
Bojan Zivanovic is on a distinguished road
Pošaljite poruku preko Skype™ za Bojan Zivanovic
Default DB klasa - problem

Za pristup bazi imam svoju klasu koju vec duze vreme uspesno koristim.
Medjutim, sada imam jedan projekat, gde se iz php-a selektuje tabela order, pa za svaki red iz te tabele se selektuje druga tabela (pomocu podataka iz tabele order), i ispisu rezultati.
To ne radi kada koristim moju klasu. Od 100 redova, on ispise prvi, i stane. Kada koristim mysql funkcije direktno radi. Evo vam kod pa vi vidite sta ne valja, glupo mi ovako, negde koristim klasu, negde ne...

PHP kôd:
$db->Query("SELECT * FROM qorder WHERE qfor= '%s'", array($_GET['what']));
$cnt $db->GetResultCnt();

if(
$cnt == 0) {
      echo 
"There are no questions in the database";
}
               
for(
$i 0;$i $cnt;$i++) {
        
$data $db->GetData('all');
            switch(
$data['qtype']) {
        case 
"1":   // Input
                
$db->Query("SELECT * FROM qinput WHERE qiID= '%s'", array($data['qID']));
                    
$input $db->GetData('all');
                        
                echo 
"
                
$input[subtitle]
                <table>
                <tr>                              
                <td> 
$input[question] </td>
                <td> <input type=\"text\" name=\"\" disabled> </td>
                </tr> </table>"
;
                break; 
Kada umesto $db->Query koristim mysql_query sve normalno radi. Ovako ispise samo jedan red.
Evo dela klase:

PHP kôd:
 function Query($query$query_data NULL) {
        if(!
$this->GetLink()) $this->Connect();
        if(
NULL != $query_data) {
            
$this->Prepare($query$query_data);
            
$this->Result mysql_query($this->GetSQL()); 
        }
        else {
            
$this->Result mysql_query($query);
        }
        if (
preg_match('/^\s*SELECT/i'$query)) {
            
$this->SetResultCnt(mysql_num_rows($this->GetResult()));
        } 
        else {
            
$this->SetResultCnt(mysql_affected_rows($this->GetLink()));
        }
    } 
Pa vi vidite
Nikada nisam naleteo na ovako nesto... Kazem, klasa radi posao u svim ostalim delovima projekta, kao i u drugim projektima.
Bojan Zivanovic je offline   Odgovorite uz citat
Staro 10. 08. 2005.   #2
zekica
Filip Milivojević
Certified
 
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Lokacija: Pirot (Nis), Serbia, Serbia and Montenegro
Poruke: 51
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
zekica is on a distinguished road
Default

To tako nikad neće raditi iz jednog jednostavnog razloga:

PHP kôd:
$db->Query("SELECT * FROM qorder WHERE qfor= '%s'", array($_GET['what']));
...
$data $db->GetData('all');
...
$db->Query("SELECT * FROM qinput WHERE qiID= '%s'", array($data['qID']));
...
$input $db->GetData('all'); 
$db je objekat koji ima property Result koji se setuje iz metode Query. Metod GetData po kodu treba da učita jedan red iz rezultata (kao mysql_fetch_array() i sl.

E sad, $db->result je posle unutrašnjeg queryja mysql result resurs koji ima samo jedan record.

funkcija GetData() kasnije pročita taj jedan red i kad dođe red na prvu GetData u sledećem ciklusu, ona nema šta da čita (onaj jedan red) je već pročitan, tako da vraća false ili prazan niz, šta već.


Rešenje: nekako pročitati sve podatke koje je vratio prvi query, smestiti ih u niz itd...

Rešenje 2: nije dobro što se tiče dizajna programa, ali možeš recimo drugi query koristiti tako što ćeš ako je u pitanju PHP4 uraditi:
PHP kôd:
$db2=$db;
$db2->Query();
$db2->GetData(); 
Probaj pa javi.

Rešenje 3: zašto ne koristiš inner join?
zekica je offline   Odgovorite uz citat
Staro 12. 08. 2005.   #3
Bojan Zivanovic
profesionalac
Professional
 
Avatar Bojan Zivanovic
 
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Lokacija: Pančevo - Pariz
Poruke: 287
Hvala: 6
8 "Hvala" u 8 poruka
Bojan Zivanovic is on a distinguished road
Pošaljite poruku preko Skype™ za Bojan Zivanovic
Default

Hvala zekice. Odradio sam stvar mysql funkcijama, klasa nije nesto, u buduce cu koristiti ADOdb.
Ne koristim inner join jer sam hteo quick and dirty resenje za projekat koji mi se vec popeo na glavu.. Put ka propasti . Al nece se ponoviti...

Poslednja izmena od Bojan Zivanovic : 12. 08. 2005. u 20:10.
Bojan Zivanovic je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum

Slične teme
Tema Početna poruka teme Forum Odgovori Poslednja poruka
performanse klasa vs. statickih klasa vs. funkcija ivanhoe PHP 8 22. 08. 2008. 08:48
PHP klasa od XML šeme jablan PHP 1 06. 09. 2007. 13:45
ezpdf klasa problem sa karakterima conica PHP 7 29. 12. 2006. 10:33
PHP DNS klasa dinke PHP 12 25. 02. 2006. 11:18
date klasa v0.0.4 oliver78 PHP 14 01. 02. 2006. 03:26


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 13:42.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.