DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > Flash
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.

Flash Flash, actionscript

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 17. 10. 2007.   #1
dee
Domagoj Horvat
Expert
 
Avatar dee
 
Datum učlanjenja: 24.07.2006
Lokacija: Zagreb
Poruke: 502
Hvala: 22
10 "Hvala" u 8 poruka
dee is on a distinguished road
Pošaljite ICQ poruku za dee
Default loadMovieClip u simbol

moguce je trivijalno, al sam zapeo..pa da priupitam...

unutar nekog simbola (panel u kojem imam par text boxova) trebam ucitati eksternu sliku. radim to sa loadMovieClip(slika,target)... target mi je simbol cijelog panela...
medjutim, kada na drugom mjestu imam on(release) {target._visible = false;} nestane okvir panela, ali textboxevi i ucitana slika ostanu...


pitanje je, zapravo, kako pravilno u jedan panel ucitati neki tekst i sliku, a da je cijeli panel jedan simbol koji izvana mogu referencirati jedinstveno i mijenjati mu parametre kako mi vec treba?


tnx
pozdrav
__________________
postoje ludosti bez kojih je nemoguce ljudsko dostojanstvo
dee je offline   Odgovorite uz citat
Staro 17. 10. 2007.   #2
nixa
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
 
Avatar nixa
 
Datum učlanjenja: 18.05.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 3.694
Hvala: 160
441 "Hvala" u 164 poruka
nixa ima spektakularnu aurunixa ima spektakularnu aurunixa ima spektakularnu aurunixa ima spektakularnu aurunixa ima spektakularnu auru
Pošaljite poruku preko Skype™ za nixa
Default

pravilno je da ih attachujesh iz lajberija direktno na Stage .

Bio bi fla handy da bi videli problem ...
__________________
Do not ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive, and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive
nixa je offline   Odgovorite uz citat
Staro 17. 10. 2007.   #3
dee
Domagoj Horvat
Expert
 
Avatar dee
 
Datum učlanjenja: 24.07.2006
Lokacija: Zagreb
Poruke: 502
Hvala: 22
10 "Hvala" u 8 poruka
dee is on a distinguished road
Pošaljite ICQ poruku za dee
Default

Citat:
Originalno napisao nixa Pogledajte poruku
pravilno je da ih attachujesh iz lajberija direktno na Stage .

Bio bi fla handy da bi videli problem ...
nemam ga ovdje, na poslu mi je... mogu poslati sutra...

ako ti nije tesko, mozes li mi pojasniti malo sta znaci ovo gore? (pliz, ko debilu )

kako attachujem iz library? i kako se povezuju u jedan skup (simbol)?

uzmi situaciju, 2 txtboxa + jedna slika. njihov sadrzaj se cita iz nekog xmla. na rollover nekog buttona pojavljuju se unutar nekog panela. na rollout, nestaje cijeli panel i txtboxevi+slika zajedno s njim....

kako pravilno?
__________________
postoje ludosti bez kojih je nemoguce ljudsko dostojanstvo
dee je offline   Odgovorite uz citat
Staro 17. 10. 2007.   #4
nixa
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
 
Avatar nixa
 
Datum učlanjenja: 18.05.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 3.694
Hvala: 160
441 "Hvala" u 164 poruka
nixa ima spektakularnu aurunixa ima spektakularnu aurunixa ima spektakularnu aurunixa ima spektakularnu aurunixa ima spektakularnu auru
Pošaljite poruku preko Skype™ za nixa
Default

evo ti scenario

ti imas _mcholderAll
_txtOne
_txtTwo
_mcImageHolder

ti drzis _mcholderAll u lajberiju jel da, u tom slucaju ti ga lepo dodajes na stejdz i na rollout ga sklanjas sa istog ... mislim daj fla
__________________
Do not ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive, and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive
nixa je offline   Odgovorite uz citat
Staro 18. 10. 2007.   #5
dee
Domagoj Horvat
Expert
 
Avatar dee
 
Datum učlanjenja: 24.07.2006
Lokacija: Zagreb
Poruke: 502
Hvala: 22
10 "Hvala" u 8 poruka
dee is on a distinguished road
Pošaljite ICQ poruku za dee
Default

evo fla...

[greska u kopiranju na server...]

evo ovako:
http://astro-art.net/test/plots1.zip

[dodatno]
nisam rekao...
poanta je: bit ce x buttona sa rolloverom od kojih ce svaki otvarati panel sa razlicitim tekstovima/slikama [iz XMLa]... + panel ce se pojavljivati na razlicitim pozicijama, ovisno gdje je button koji ga okida...
__________________
postoje ludosti bez kojih je nemoguce ljudsko dostojanstvo

Poslednja izmena od dee : 18. 10. 2007. u 10:25.
dee je offline   Odgovorite uz citat
Staro 18. 10. 2007.   #6
dee
Domagoj Horvat
Expert
 
Avatar dee
 
Datum učlanjenja: 24.07.2006
Lokacija: Zagreb
Poruke: 502
Hvala: 22
10 "Hvala" u 8 poruka
dee is on a distinguished road
Pošaljite ICQ poruku za dee
Default

[PS]
a kad _mcHolderSlike (zove se "slika') prebacim sa root scene u panel MC, onda mi se poremeti ratio slike i ne odgovaraju dimenzije
__________________
postoje ludosti bez kojih je nemoguce ljudsko dostojanstvo
dee je offline   Odgovorite uz citat
Staro 18. 10. 2007.   #7
noviKorisnik
Dejan Katašić
Wrote a book
 
Avatar noviKorisnik
 
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 1.017
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
noviKorisnik će postati "faca" uskoro
Default

Ne mogu da otvorim u Flashu broj 8. Opet sam zastareo, fakat.

Nije mi jasno šta ti predstavlja panel u celoj priči - da li je to neki simbol koji si kreirao, ili neka od komponenti: Window, ScrollPane ili nešto treće? Ako su u pitanju komponente, probaj da koristiš target.visible umesto target._visible (moje lično mišljenje da su komponente prilično blesave i da imaju sopstvenu logiku, često brljaju ako ih smatraš za uobičajeni MC).

Ako sam dobro razumeo, koristiš MovieClipLoader (zbunjuje me što navodiš loadMovieClip, to je nepostojeći metod).

Dalje, kažeš da daješ target na celi panel. To ne valja. Napraviš kontejner za sliku u okviru panela i tamo je smeštaš. Pogledaj primere po Helpu, rade baš tako. ... Odnosno, uz ovaj PS nisam ni u to siguran, liči da je slika van panela.

Sorry što ne mogu da otvorim fla, a sve što si naveo mi pravi lepu konfuziju.
noviKorisnik je offline   Odgovorite uz citat
Staro 18. 10. 2007.   #8
dee
Domagoj Horvat
Expert
 
Avatar dee
 
Datum učlanjenja: 24.07.2006
Lokacija: Zagreb
Poruke: 502
Hvala: 22
10 "Hvala" u 8 poruka
dee is on a distinguished road
Pošaljite ICQ poruku za dee
Default

oprosti na konfuziji...

da probam malo jasnije...nakon prve jutarnje

u pravu si, loadMovieClip ne postoji... koristim:

loadMovie(_global.plots_array[1].imageurl , _root.panel.probna)

na glavnoj sceni imam container (tipa movieClip) 'slika'. taj container kasnije, unutar panela (koji je takodjer movieClip simbol) kasnije kopiram sa:

slika.duplicateMovieClip("probna", this.getNextHighestDepth(), {_x:0, _y:0});

nakon toga, na follover buttona izvodim:

loadMovie(_global.plots_array[1].imageurl , _root.panel.probna);



kada radim na ovaj nacin (dakle kada je container 'slika') na glavnoj sceni, kasnije ne mogu sakriti cijeli panel (slika ostane). kada pak container slike stavim u panel (umjesto na glavnoj sceni) - poremete mi se dimenzije (skupi ga)...
__________________
postoje ludosti bez kojih je nemoguce ljudsko dostojanstvo
dee je offline   Odgovorite uz citat
Staro 18. 10. 2007.   #9
noviKorisnik
Dejan Katašić
Wrote a book
 
Avatar noviKorisnik
 
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 1.017
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
noviKorisnik će postati "faca" uskoro
Default

Izbriši sliku (kontejner) sa scene ako ti već ne služi za nešto drugo i ubaci njen simbol unutar simbola panela, onda ti duplicateMovieClip neće trebati i verujem da to ti problem rešava.

Ovo sa skupljanjem - proveri da li ti je panel na 100% svojih dimenzija, možda si ga smanjivao na sceni.
noviKorisnik je offline   Odgovorite uz citat
Staro 18. 10. 2007.   #10
MrSteel
Moderator
Professional
 
Avatar MrSteel
 
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Poruke: 350
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
MrSteel is on a distinguished road
Default

za ucitavanje slika (jpg, png) i swf-ova koristis MovieClipLoader klasu
u helpu je lepo objasnjena

za ucitavanje iz libraryja koristi attachMovie
koristeci ID koji naznacis u libraryju
desni klik na symbol pa linkage

u principu nije dobro da stavis export to first frame nego da ne stavis export to first frame i sve sto exportujes stavis na drugi frejm glavnog timelinea

onda ti je struktura flash-a
prvi frejm - preloader
drugi frejm - attach sadrzaj
treci frejm - od njega krece film nakon ucitavanja
dakle
kad se sve ucita kaze
gotoAndPlay(3)
ili gotoAndStop(3) u zavisnosti da li ti treba radnja samo tog frejma ili krece animacija od njega


ako zelis da attachujes vise symbola iskoristis petlju

Kôd:
for (var i:Number =0; i<5; i++) {
  _root.attachMovie("libraryItem", "mc"+i, _root.getNextHighestDepth());
  _root["mc"+i].number = i;
  _root["mc"+i].onPress = function() {
     trace(this.number);
  }
}
ovaj kod attachuje 5 simbola libraryItem, dodeli im atribut number koji sadrzi redni broj i dodeli akciju na klik koja trejsuje redni broj tog movieclipa

siroka tema
sirok odgovor
MrSteel je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 17:44.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.