PDA

Pogčedajte punu verziju : [REŠENO] Nemojte da se zeznete da radite sa Balkan-cash - obični foliranti i prevarat


bluesman
22. 07. 2005., 05:28
Dakle, definitvno sam potvrdio, posle nekoliko upozorenja onih koji su već pogrešili i upustili se u avanturu sa Balkan Cash - to su najobičniji prevaranti.

Informacije na sajtu koje se tiču isplate su lažne, pogrešne ili neprecizne. Koriste "neprecitnosti", poluinformacije i laži da vas navuku da radite sa njima, a onda interpretiraju te informacije onako kako im odgovara i odbijaju da izvrše isplatu.

Da se razumemo, kinta je smešna, ali nije to problem, problem je princip. Mada sam čuo da su neke zavrnuli i za po 40-50 000 dinara.

Ovu ću informaciju da proturim svima koje poznajem, gde i kad mogu na svakom forumu, umesto da ih tužim (mrzi me da se cimam sa našim sudovima) - napraviću im "odličnu reputaciju".

nixa
22. 07. 2005., 06:43
sobzirom da sam ja jedan od onih ko te je upozorio da paziš kako radiš sa njima .

Ja evo sad tek počinjem da ulazim u sms biznis i radio sam neki reserach oko svih naših likova i za sada ću da radim sa
http://www.litesphere.org/smscoin.html
i ono na šta BC najviše uzima market ,a to su "strane zemlje" ,e tu sam našao jednu kanadsku kompaniju
http://www.smskambi.com/
i za sada deluju jako ozbiljno i support im je fenomenalan ......

šta reći osim da su mog druga zeznuli za 48 000 ( BalcanCash ) ,srpski prevaranti ..užas

tokugawa
26. 09. 2005., 23:52
Stvarno ne znam šta da kažem na ovo. Pada mi na pamet par psovki, ali probaću da ne budem previše vulgaran.

Dakle Gorane kako je to tebe Balkan-cash prevario?
Problem je u tome što ti jednostavno nisi pročitao pravilo po kome ne isplaćujemo ako neko zaradi ispod 1000 dinara mesečno. Ne želim da objavljujem podatke o tvojoj zaradi po mesecima jer nije profesionalno, ali recimo da ni posle nekoliko meseci nisi uspeo da pređeš ovu cifru.

Mi u našim ugovorima sa inostranstvom ne možemo da računamo na isplate ispod 150$ mesečno jer je to minimum. U domaćem poslovanju 1000 dinara je minimu. Ova suma stvarno nije nikakav problem da se zaradi. Ako neko ne uspe da zaradi 1000 dinara za mesec dana neka menja profesiju... prosto nemamo vremena da se igramo.

Tog tvog druga pozdravi. On zna kako je zloupotrebio moje poverenje i prijateljstvo. Svakako informacija nije tačna, ali je neću komentarisati.

Nixa kada si ti sa nama imao ikakve veze? Ko je tebe prevario? Kažeš "da se razumemo, kinta je smešna, ali nije to problem, problem je princip", pa dobro ajde iz principa ću da učinim izuzetak i isplatiću te iz svog džepa. Koliko si zaradio? 20 dinara? 30? Nije problem samo reci.

Kako je Balkan-cash (www.balkan-cash.com) prva firma koja je na našem tržištu počela da pruža usluge naplate za websajtove i kako je ovo Srbija normalno je da se pojavljuju ovakvi komentari po principu "učiniću sve da niko ne radi sa njima..." iliti "da komšiji crkne krava.." ...već sam navikao na to.

Ne verujem da ću imati vremena da ubuduće odgovaram na slične komentare. U svakom slučaju, preko 1500 otvorenih naloga govori o korektim odnosima koje imamo sa klijentima.

Pozdrav,

wOOzy
27. 09. 2005., 01:07
Hahahaha...
Mislim sta reci... Kada neko nije sposoban da napravi vise od 1000 din mesecno, nije ni zasluzio da ima naplatu na sajtu! Koristim usluge Balkan cash od februara ove godine i mogu samo da kazem da sam i vise nego zadovoljan! Isplata NIKADA nije kasnila!!! a kamoli da je nije bilo! Ne bih da navodim svoje sajtove (rec je o dva sajta) da ne bi ispalo da se reklamiram na ovaj nacin.
Jedan mali savet: Uzmi knjigu, zagrej stolicu i pokusaj da naucis nesto o internetu i mogucnostima zarade na pomenutom! Mogu dodati da Balkan cash ima do jaja podrsku i real time statistike.
Zato cu jos jednom da napomenem: Kada neko nije sposoban da napravi vise od 1000 din mesecno, nije ni zasluzio da ima naplatu na sajtu!

Pozdrav!

bluesman
27. 09. 2005., 01:15
Prvo, drago mi je da si napokon odgovorio na ovo.

Drugo, nudite 10-12 zemalja, nigde ne pise na sajtu da treba da se skupi 100$ po zemlji da bi se isplatilo. Osim sto to niko na svetu ne radi, cak i da se odlucite za tako nesto, morate jasno napisati na sajtu vasu politiku.

Znaci:

- nije pisalo nista o tome u trenutku registracije

- nisam dobio nikakvo obavestenje da je doslo do promene politike (znaci, ako ste to pravilo utvrdili kasnije, mogli ste bar da javite svojim clanovima)

Što se tiče domaće valute ne isplaćujemo sume manje od 1000 dinara, vec se taj novac uzima kao trosak.
- prica o 1000 dinara za troskove je smesna. Znaci vi tvrdite da imate troskove od 1000 dinara za svaki account? Koje troskove? 200 grama kafe mesecno koje popijete dok sedite na poslu?

Znaci, ako je sve ovako kao sto sam napisao, i vi nemate nameru nikome da se javite vec tek posle mog cimanja posle nekoliko meseci, dobijam odgovor koji kasni nedelju dana, i tvrdite kako zaradu uzimate kao "troskove", to jednostavno znaci da ste prevaranti

Ne znam da li ste nesto menjali na sajtu, nisam bio nekoliko meseci, ja govorim o vremenu kada sam se ja registrovao kod vas.

Po vasoj statistici ja sam zaradjivao kod vas mesecno:
Maj 1114,50
Jun 670,87
Jul 587,81
Avgust 1.330,47
Septembar 906,03

Dakle, smesna kinta, ali sam hteo prvo da vidim kako to funkcionise. Sta se desilo sa ta 2 meseca gde je bilo preko 1000 dinara? Nisam dobio ni 1 dinar.

2. deo moje tvrdnje: FOLIRANTI

- na sajtu pise sledeca vest: 4.mart2005. Dobili smo 063 broj, bice u operativnom stanju za 5-10 dana.

Od tada je proslo vise od 6 meseci, jos niste ponudili to. Za koji moj cete mi vi ako nemate resenje za 063 a to je bio razlog zasto sam hteo da predjem kod vas - da na jednom mestu imam resenje za sve mreze.

- u vasim pravilima pise da sajt ne sme da koristi spam. Vi prvi spamujete, odnosno ne balkan-cash nego vasi sajtovi koje nudite kao affiliate. I to SVI afiliate sajtovi koje imate u ponudi a najgori je bas VAS - nevaljalica.

- molio sam vas mesecima da napravite verziju za svaku zemlju na jeziku te zemlje ili bar na engleskom jer je krajnje glupo da radite naplatu za spaniju a instrukcije kako poslati SMS su na srpskom ?!?! Pa ne dolaze samo gastarbajteri na sajtove vasih klijenata.

- onda ste ukinuli neke zemlje iz spiska bez obavestenja. Jednostavno te zemlje vise ne postoje kod vas i sada dolazimo u situaciju da ja na sajtu imam ponudu za slanje sms-a iz neke zemlje, covek klikne na ime svoje zemlje, dodje kod vas i pojavi mu se Srbija a njegova zemlja ne postoji vise.

Dakle, kakvu ja ozbiljnu naplatu da radim sa vama kada ste neozbiljni. Kada sam se prijavio kod vas rekao sam vam lepo da imam resenje za 064/065, imam resenje i za 063 i nemacku, austriju i svajcarsku, ali cu rado prebaciti sve kod vas posle perioda testiranja.

Period testiranja je prosao, ali gledajuci vas, ne prebacuje mi se poslovanje kod vas jer moze lako da se desi da jednog dana, bez obavestenja, vas sajt ne postoji ili tako nesto. Ja sa ostalim provajderima (starion i litesphere) pravim oko 200 eur mesecno NETO preko SMS-a i ispao si izuzetno glup sto me nisi bar jednim postupkom "naterao" da to sve prebacim kod tebe. Ti znas da bi na tih 200 eur imao bar jos 200 za sebe.

I za kraj, cifre o kojima govorimo su smesne, ja vise potrosim ujutro kada idem po cigare i novine, ali nije u pitanju cifra vec mrzim kada me neko pravi budalom. A to ko treba de menja profesiju, razmisli malo pre nego sto lupetas gluposti.

Nixa kada si ti sa nama imao ikakve veze? Ko je tebe prevario? Kažeš "da se razumemo, kinta je smešna, ali nije to problem, problem je princip", pa dobro ajde iz principa ću da učinim izuzetak i isplatiću te iz svog džepa. Koliko si zaradio? 20 dinara? 30? Nije problem samo reci.

Da se razumemo, to za kintu sam ja rekao a ne Nixa, a za to sto hoces da isplatis iz svog dzepa mogu samo da ti kazem: mogu da kupim i tebe i tvoju pilićarsku firmu, šabane.

bluesman
27. 09. 2005., 01:17
DA, i ovo su ti "sjajne" fore, hajde registruj jos nekoliko profila, na primer gOOzy pa daj podrsku sam sebi. Smesan si.

wOOzy
27. 09. 2005., 01:33
Gresis, mislim silno gresis sine!
:)))))))))))))))))))))))))

BluesRocker
27. 09. 2005., 02:55
Što volim španske serije. :)))))))))

nixa
27. 09. 2005., 03:54
Evo i Nixa nešto da kaže, ja nisam/neću/neželim da imam posla sa vama samo iz jednog razloga a to je što ste prevaranti

Dokaz (http://www.utp-code.com/users/bluesman/archives/35/sr-nemojte-da-se-zeznete-da-radite-sa-balkan-cash-obioni-foliranti-i-prevaratni/#comments)

slucajno i poznajem borisa,i znam celu pricu ... tako da ....

Btw : nije problem


Da se razumemo, to za kintu sam ja rekao a ne Nixa, a za to sto hoces da isplatis iz svog dzepa mogu samo da ti kazem: mogu da kupim i tebe i tvoju pilićarsku firmu, šabane.

Same here,tako da Balcan-Cash jesu prevaranti

Goran Aničić
27. 09. 2005., 09:41
Koliko vidim, uzrok ponovnog razvoja ove teme je moje usmerenje sa ove ES teme (http://www.elitesecurity.org/tema/137306/0#894360), gde je neko upitao za usluge Balcancash-a.

Nepristrasno gledajući, pošto nisam sarađivao sa BC, bez ulaženja u detalje a na osnovu pomenutih izjava, pre svega previše žalbi od strane korisnika servisa BC (partnera) i velika neprofesionalnost i nekorektnost, u smislu neobaveštavanja i skrivanja pojedinosti u vezi uslova korišćenja.

Drugo, postavljati nekakvu granica od 1000 dinara i zarada koja se ne akmulira, u stanju kakvo je kod nas u sferi Web oglašavanja, je stvarno neozbiljno i neprimereno.

Postavio bih samo jedno pitanje tokugawa-i; pošto se hvalite da imate 1500 "zadovoljnih" partnera, koliko uopšte imate mesečnih isplata preko tih famoznih 1000 dinara?

Ovo sa wOOzy-jem podeća na "cigu i konja", te "...ja sam Zoran Petrović..."

club
27. 09. 2005., 12:07
Evo da se i ja oglasim ne iz razloga da dizem BC u nebesa vec jednostavno zato sto mi nije jasno kako moze neko nekoga da blati bez konkretnih cinjenica i dokaza.

Ja sam jedan od ljudi koji rade preko BC-a i saradnjom sa njima sam izuzetno zadovoljan... Nisam od onih koji prave malu ili vam kako se ovde pise smesnu kintu i nikada mi nije kasnila isplata, medjutim morao sam ovde da se javim jer sitne duse koje su besposlene i zele svojom dosadom da naude drugima ovde indirektno narusavaju i moj ugled.

Ovim pricama o BC-u stetite meni i ostalim ljudima koji preko BC-a normalno rade i koji su zadovoljni i koji znaju da nisu ni prevareni niti izigrani jer dobijaju sve po dogovorenom.....

Ako vam se saradnja sa neki nesvidja onda idite kod drugog nemojte praviti stetu ljudima koji nemaju veze sa vama....

Ako vec reklamirate druge firme onda to radite pametnije jer to je sam dokaz kome je reklama potrebna a kome ne....

Onaj ko je jak nereklamira se ovako i neblati konkurentske firme...

U svakom sl svi vi koima se nesto nesvidja predjite kod boljeg ali mislim da sa ovim stvarima koje pisete ovde cete sami sebi zatvoriti vrata svuda jer ako ste vi nesposobni da radite na jedno mestu bicete i na drugom sto znaci da cete sutra pljuvati nekog drugog.........

dinke
27. 09. 2005., 12:37
Jel ima neka opcija u vbulletinu koja zabranjuje ljudima bez ijednog posta da se registruju i spamuju ovde ? Alo ljudi iz BC-a jel mislite da smo mi ovde veverice :) ?

Mislim da je ova tema zrela za zakljucavanje.

Ilija Studen
27. 09. 2005., 12:55
A nekom je hitno potreban kurs iz pravopisa (club). Da li se sećaš petog osnovne i pravila o tome da se negacija "ne" ne piše spojeno sa glagolom?

Petar Marić
27. 09. 2005., 13:03
Mislim da bi selektivna anhilacija postova i korisnika bila daleko prigodnija ^_^

nixa
27. 09. 2005., 13:07
Ok,svako ima svoju verziju priče .... uglavnom istina izlazi na videlo ...

btw: club ovde nije issue o konkurenciji,već o end useru ,a to smo svi mi .....

igor
27. 09. 2005., 13:10
Pozdrav svima,

Tog tvog druga pozdravi. On zna kako je zloupotrebio moje poverenje i prijateljstvo. Svakako informacija nije tačna, ali je neću komentarisati.

Taj drugar koga pozdravljas je moj brat, pa te i ja i on ovom prilikom pozdravljamo. Posto je on zauzet i ne zeli da ovde mlati praznu slamu, ja sam resio da napisem par stvari tek da nikom ko nas spominje ne ostanemo duzni, pa 'ajmo redom:

Sto se tice nasih iskustva sa BalkanCashom, reci cu da smo sa njima poceli da radimo pocetkom marta meseca i ta saradnja je trajala sve to kraja juna. Pre nego sto smo uopste uspostavili saradnju bio je dogovor da se nasi baneri postave na njihovom sajtu (stranica affiliate, zarada za webmastere) kako bi nas drugi webmasteri mogli reklamirati. To su nam obecali. Medjutim, cim smo krenuli sa naplatom i poslali im banere, usledio je odgovor u fazonu: "Jebiga brate konkurencija si mi...". Ok gospodo, prvi minus! Sledeca situacija, mesanje u sadrzaje koje smo zeleli da postavimo na nas sajt i koje smo postavili (nije nista ilegalno ili bolesno - vec licencirane softcore slike), nakon cega je usledina direktna pretnja preko telefona "Ako ne sklonis to, ja ti gasim naplatu!". U redu gospodo, drugi minus! Kap koja je prelila casu je vezana za procenat. Pitali smo ih u dva navrata. Pri put smo dobili odgovor da zbog natprovajdera preko koga idu imaju vezane ruke i svi adult sajtovi NE MOGU da imaju vise od 50%. Drugi put, rekli su moze, "al da pravis mesecno preko 50k dinara", sto je nama naravno nedostizno. Treci minus, gospodo! Ispadate!!!

Nakon svega toga sto sam napisao, krenuli smo u pregovore sa drugim SMS provajderom, postigli dogovor i presli pocetkom jula. Tamo smo napravili sopstvenu affiliate mrezu sto smo od pocetka zeleli, niko ne moze da nam cenzurise (legalno) sadrzaje koje objavljujemo i imamo bolji procenat. O nasim planovima naravno nismo govorili ljudima iz BC sve do pocetka rada. Kada su shvatili da gube klijenta, i dobijaju konkurenciju na polju affiliate mreze, osetili su se valjda ugrozeno, povredjenog ponosa, sujete (?!) cega vec i resili da se osvete na "kulturan" nacin i uskrate nas za 40.000 dinara + 100 EUR koje smo posteno kod njih zaradili, pod izgovorom da posto ih napustamo i "zabijamo noz u ledja" (pretpostavljam da se na to odnosila aluzija gospodina o zloupotrebi poverenja u citatu) sada moraju da obracunaju porez na ukupnu zaradu koju smo ostvarili kod njih od pocetka marta, po stopi od 40% retroaktivno. Ispalo je jos da mi njima dugujemo pare?! E pa gospodo, ako zelite da zadrzite klijentelu, nekada je potrebno napraviti kompromis, izaci klijentima u susret kako bi obe strane bile zadovoljne, a ne biti "prijatelj" i onda se tako ponasati na poslovnom planu. Sva sreca pa niste jedini koji pruzaju ovu vrstu usluga na ovim prostorima vec postoji konkurencija.

Nasa najveca greska posle cinjenica da smo poslovali sa njima je to sto NISMO POTPISALI UGOVOR, GDE CE SE STRIKTNO I TAKSATIVNO NAVESTI OBAVEZE UGOVORNIH STRANA. Pa, ako se iko odluci da udje u avanturu poslovanja sa njima predlazem da PRVO POTPISE UGOVOR jer njihova rec ne vazi nista, tumace svoj pravilnik kako zele, pricaju jednu pricu da bi vas navukli da radite sa njima, a onda se ispostavi da je nesto sasvim drugo u pitanju!

Na kraju, nisam zeleo da dodje do ove rasprave po forumima, bas zato i nismo pokretali ovakvu temu kad ste nas presli za te pare, nemamo mi vremena da se raspravljamo po forumima...pomirili smo se sa tim i gotovo. Platili smo danak neiskustvu i verovanju ljudima...ok nasa greska, a ko je ko vreme ce da pokaze. Uostalom istina je isplivala na videlo.

Nemam nameru vise da se ukljucujem u raspravu, rekao sam svoje, a ljudima koji su zadovoljni sa BC zelim sve najbolje u radu sa njima ;)

Dosta piskaranja, treba nesto i da se radi... :D

bluesman
27. 09. 2005., 13:43
Mene ovde najvise nervira prica da su ljudi kojima nije isplacena zarada - nesposobni. To je vrhunac bezobrazluka. Znaci vama je odbrana od zalbi korisnika - "ti si nesposoban". Prvo ne moze svako da napravi sajt koji ce da donosi 500 eur mesecno od SMS-a. U srbiji to se granici sa "mission impossible" osim ako nemas porno sajt. Sorry, nekima od nas je gadno da se bave pornografijom bez obzira koliko para to donosi. Ljudi koji te napusavaju zbog SMS-a od 50 dinara, za koje ne mozes ni jedan sok da popijes ni u "Kod Tose na cose", koji kapiraju da je web napravljen da bi bio besplatan, prozivaju te da ih "pljackas" za 50 dinara (+PDV), jednostavno ne mogu da naprave toliko promet. Limit od 1000 dinara je krajnje nerealan.

Ja vec skoro 2 godine radim SMS servise za Svajcarsku, Nemacku i Austriju sa jednom svajcarskom firmom i znam kako te stvari funkcionisu, zato su vase price - suplje price. Tamo recimo postoji limit od 10 eur koji se "brise" ali ne mozes ti da poredis to trziste sa trzistem Srbije, tamo SMS kosta i do 3 eur, a ovde za 50 dinara (0,6 eur) hoce da ti iskopaju ocu. Znaci, njima je dovoljno 7-8 SMS-ova mesecno da predju limit, vi zahtevate oko 40-50 SMS-ova, a pri tom nudite resenje samo za jednu srpsku mrezu (!?!?).

Nema potrebe da zakljucamo temu jer hocu da kazu svi sta imaju da kazu, a ovi "telegrami podrske iz cele srbije" mogu samo da me zasmeju, kao sto su me nasmejavali slicni telegrami na RTS-u devedesetih godina.

oliver
27. 09. 2005., 14:15
Dovodjenjem polupismenih salabajzera koji ce pricati lijevu pricu (club: "jednostavno zato sto mi nije jasno kako moze neko nekoga da blati bez konkretnih cinjenica i dokaza.", tokugawa: "Ako neko ne uspe da zaradi 1000 dinara za mesec dana neka menja profesiju... prosto nemamo vremena da se igramo.", woozy: "Kada neko nije sposoban da napravi vise od 1000 din mesecno, nije ni zasluzio da ima naplatu na sajtu!"... WTF jebote?), BC ce se sam sebi iskopati do kraja grob koji su vec i sada poprilicno iskopali, a zavrsice bez spomenika... mozda sa nekim malim kamenom, cisto da se zna da je nekad bilo nesto

Da nije zalosno, bilo bi smijesno.

godza
27. 09. 2005., 14:27
... a i sajt im je odlican, lose preradjen template. Toliko o profesionalnosti.

btw. znaci nigde u ugovoru nije stojalo da je neki kvazi minimum 1000 din?

bluesman
27. 09. 2005., 15:25
Nije bitno kakav im je sajt, ja bih vise voleo da imaju krsh sajt ali da moze da se radi sa njima - to je sad sirenje price u nepotrebnom pravcu, a i to je stvar ukusa, sigurno je da je nekome njihov sajt savrsen.

Sto se tice tih 1000 dinara, da, u trenutku kada sam se prijavljivao kod njih nigde nije bilo reci o nekim limitima, a nikada nisam ni dobio obavestenje da je uveden neki limit. Sta se od mene ocekivalo? Da idem svaki dan na njihov sajt i citam da li su promenili nesto u uslovima. Sa litesphere radim dugo i oni mi svaki mesec posalju izvestaj, ja im posaljem fakturu, uplate u roku od par dana - mislim da na njihov sajt nisam otisao bar 6 meseci. Sa starion je isto tako lako, samo sto su oni daleko napredniji sistem od svih pomenutih i pravo je uzivanje raditi sa njima.

I da, pravim im reklamu, kao sto balkan-cash pravim anti-reklamu. Ovo nije nista licno, da je obrnuta uloga, rado bih reklamirao balkan-cash da valjaju, ali su oni ocigledno tipicni srpski "biznismeni". Ja sam im obecao da cu ovo da uradim i znam sigurno da su mnogi odustali od ideje da rade sa njima posle kraceg/duzeg dijaloga samnom. Vidis, za razliku od BC, kao sto se vidi iz pomenutih tema na ES i ovde, njima ljudi ne veruju a dosta ljudi ima koji meni veruju na rec jer sam ozbiljan covek i ne dozvoljavam da me zavlaci bilo ko. Tako cu se i truditi na dalje da se procuje "lep glas" o njima, pa tako vidim i jedan hrvatski forum na koji dolaze lokalni webmasteri, prenosi iste ove price, tako da se moje obecanje ispunjava.

Sto se tice instranstva, da li vi shvatate poentu? Oni traze 100 $ minimum po drzavi. Znaci ne 100$ ukupno, na vasem nalogu, nego po svakoj drzavi. Isto postoji i limit za svaku drzavu posebno, tako da skupiti ono sto oni traze za jedan ne-porno sajt svakog meseca je vrlo tesko. Ali mi smo "neznalice" pa nije ni cudo sto ne mozemo da skupimo te pare :)

Jos jedna vrlo cudna stvar se desava, nekako odmah posle reinkarnacije ovog thread-a juce, na server je naletelo oko 4000 spamova iz istog izvora u roku od par minuta. Ja zivim u Srbiji i u slucajnosti ne verujem.

tokugawa
27. 09. 2005., 16:08
Ha ha ha super su postovi. :)

'Ajmo redom. Gorane cifre koje si naveo nemaju veze sa vezom. Pre svega na svaki mail koji si poslao dobio si odgovor i dobro znaš da sada mešaš babe i žabe. Ti si sabrao 300 dinara na 064 i po 3-4 € po raznim zemljama koje si onda konvertovao u dinare i kao to je 1000 din!!!

Nije tačno da moraš da zaradiš 100$ po zemlji. 10$ po zemlji je potrebno, a isplaćuje se kada ta suma pređe 100$ i naravno kada nama sms-provider isplati novac. Istina je da je prema nama kao firmi (Balkan-cashu) limit 100$ po zemlji, ali nije za korisnike.

Da li bi mozda bilo bolje da kao pojedine firme zahtevamo da imate otvorenu firmu?! Ili da platite 100-200€ za svaki broj koji koristite?!

Realnost koju ti Gorane odbijaš da prihvatiš je da ja neću da kreditiram tvoje zajebancije, jer kao što znaš ni moju firmu niko u inostranstvu neće kreditirati. Za mene je minimalni limit 100€, za tebe je 10€. Gde je ovde nepravda?

Zbog obima poslovanja i kvaliteta usluge koju pružamo, negde smo morali da povučemo crtu. Ta crta je 1000 dinara.

Ince zaraditi 1000 dinara nije "nemoguća misija", jer to je 20 sms poruka od 50 dinara ili 10 od 100 dinara. 10 poruka za mesec dana! Zar stvarno misliš da je to mnogo?

Ono što je Balkan-cash omogućio svima je šansa. Šansa da pokušaju da započnu posao, bez firme, bez ulaganja i plaćanja setup fee-a. Ipak mora da postoji neka granica. Možda je nekome super da 6 meseci za redom zaradi ispod 10€ sa web sajtom, ali za mene je to gubljenje vremena.

Komentare "suve inteligencije", kao "kopanje groba" od Olivera, zamerke na račun dizajna od Godze, lektorska zakeranja i povike o zabrani postovanja neću ni da komentarišem...

Pozdrav za Igora. Nisam imao priliku da te upoznam ali čuo sam dobre stvari o tebi. Pozdravi brata i dalje neću iznositi moj i njegov prljav veš. Stvar je vrlo jednostavna, pokidano prijateljstvo, ako je on sebi uzeo neke stvari za pravo i morali smo i mi da se pozovemo na svoja prava. To je to.

Što se tiče zamerki za mešanje u uređenje sajta i monopolizam. Politika firme je da ne dozvoljavamo da postoje dva sajta iste adult tematike. Ovi sajtovi zahtevaju ulaganje i dobro se isplate, međutim zbog korišćenja zajedničih resursa u marketingu i affiliate sistemu, ako bi dozvolili da se sajtovi jedni drugima oduzimaju klijente to na kraju ne bi bilo dobro za posao.

U vezi vaših sajtova, postojale su dve intervencije. Prva, kada je na sajtu bio određeni materijal, kada sam ja iz svojih izvora saznao da se planira tužba protiv tvog brata i kada sam mu to javio. To je bila prijateljska pomoć a ne intervencija i nije imalo nikakve veze sa našim sajtovima.
Drugi put, je zaista bila intervencija, ali tada ste bukvalno kopirali jedan naš sajt, što naravno nije bilo u redu.

Inače u ugovoru piše da svaki sajt koji dobije naplatu preko BC mora poštovati pravila (koja se nalaze i na sajtu i u ugovoru). Ja sam lično tvog brata 3 puta podsetio da treba da svrati da potpiše ugovor, ali tada to nije bilo bitno.

Balkan-cash nije samo sistem naplate, već mi po ugovoru garantujemo za sajtove iz naše mreže. Dakle, garantujemo kvalitet usluge, proveravamo legalnost sadržaja i pružamo podršku korisnicima. Naravno da postoje pravila jer bi neka gruba zloupotreba servisa mogla da dovede do ukidanja ovakve usluge od strane Telekoma.

Sa druge strane mi se trudimo i da regulišemo međusobne odnose između različitih sajtova kako bi svi sarađivali i nastupali kao jedna ekipa, i kako bi izbegli međusobnu konkurenciju i sukobe.

Uslovi korišćenja su sasvim lepo objašnjeni na sajtu i nisu nikakav bauk, samo ih treba pročitati. Žao mi je što se to na ovaj način koristi...ali bože moj Srbija je ovo. Kolegama sa suprotne strane želim sreću u radu.

Ionako će presuditi vreme i korisnici.

Srdačan pozdrav,

bluesman
27. 09. 2005., 16:43
Kakva ti je matematika takvo je i poslovanje: kazes 10 SMS-ova od po 100 dinara = moja zarada od 1000 dinara?

Na tih 10 SMS-ova od po 100 dinara ja dobijem 10 x 15 dinara, sto je je 150 dinara, zar ne? U tome i jeste problem sto ti lazes ljude i ispricas pricu koja nema veze sa relanoscu i zbog toga dobijas ove reakcije. Jedno pricas a u stvarnosti je druga prica. Pa i na ES su te pljuvali na 5-6 strana i bar 30 ljudi ti je reklo da lazes i zamajavas ljude praznim pricama.

Inace, za tvoju informaciju, u septembru (do ovog trenutka) sam imao ukupno 398 + 59 + 21 SMS-ova sto je ukupno 478 SMS-ova (bez BC) uz daleko veci procenat od SMS-a nego sto ti nudis. To je daleko vise od cifre koju ti spominjes kao "moje zajebancije". Zato mozes zajednom sa onim tvojima koji salju "pisma podrske" samo da zalis sto "moje zajebancije" ne idu preko tebe jer bi svakog meseca uzeo od mene bar 200 eur umesto tih par stotina dinara.

Niko od tebe ne trazi da kreditiras nekoga, izvrces pricu - jer korisnici kreditiraju tebe. Znaci ti kazes da su ti troskovi 1000 dinara mesecno po nalogu? Nije mi jasno, ugradjujes se u svaki SMS, znaci od 1000 dinara bruto mojih je oko 25%, deo das provajderu a deo ostavis za sebe. Zar time nisi vec uzeo za "troskove"? Koje druge "troskove" imas? :) Tvoja prica je smesna, ali to je Srbija. Ovde svako hoce da u prvih mesec dana zaradi sve sto je ulozio + 100% preko, pa onda krece u razne prevare i foliranja, niko ne razmislja na duze staze.

Da platimo 100e za svaki broj? Moze, ali onda hocu da imam premium SMS, bulk SMS, mms, wappush, chat... nije nikakav problem, ali obezbedi uslugu. Da platim 100 e za tvoje zajebancije - no can do!

- Za tebe minimalni kredit $100 a za mene $10?
Tako mozes da objasnjavas samo onima koji nemaju veze kako ovo funkcionise. Ti imas kazes 1500 korisnika. Neka preka svakog drugog prodje bar po 1 SMS mesecno ti si svoj kredit ispunio i dobijas pare. A onda distribuiras po nalozima i kazes "niko nije ispunio kvotu - sorry niko ne dobija pare". Zato nemoj da zavlacis ljude klasicnim prevarantskim pricama.

- Uslovi korišćenja su sasvim lepo objašnjeni na sajtu i nisu nikakav bauk, samo ih treba pročitati.

Pa nije ih ocigledno "dovoljno" procitati jer ih menjate svaki cas bez ikakve najave. Hajde reci iskreno koliko puta ste promenili uslove a koliko puta ste poslali cirkularni email svim clanovima da ponovo procitaju uslove jer je doslo do izmene. Odnos je bar 100 : 0 - ja ni jedan email nisam dobio od vas, osim 1-2 obavestenja da je pustena naplata za neke nove zemlje. Ja sam jedan od onih koji cuvaju sve mailove, tako imam i malove recimo iz 1996 godine, siguran sam da cu lako pronaci sve nase prepiske zajedno sa datumima ko je kada kome pisao.

To sto radite je klasicno nepostovanje ugovora, kakav god da je, znaci ja pristupim vasem sistemu po jednim uslovima (nebitno da li mi odgovaraju ili ne, prihvatam ih i to je dobvoljno) a onda vi posle mog pristupa promenite te uslove bez ikakve najave (hajde nekako da i to prodje) i bez ikakvog obavestenja.

Ti sada ovo mozes da prebacis na klasicno srpsku paranoicnu pricu "svi me mrze", ali bilo bi bolje da se zapitas zasto je tako? Da li neko pljuje po ostalim sistemima naplate? Ja jos nisam nigde video ni jednu losu rec (ako ne racunam tvoju pljuvacinu po njima).

Kao sto si rekao - presudice vreme i korisnici, ako ih budes imao.

Zaboravih - sto se statistike tice: to su cifre koje dobijem na vasem sajtu kada kliknem na statistuku za svaki mesec, pise odmah ispod grafikona.

Dragan Babić
27. 09. 2005., 18:19
Ja zivim u Srbiji i u slucajnosti ne verujem.
Carski brate ... /* Dragan tips his hat */

Ilija Studen
28. 09. 2005., 00:14
Komentare "suve inteligencije", kao "kopanje groba" od Olivera, zamerke na račun dizajna od Godze, lektorska zakeranja i povike o zabrani postovanja neću ni da komentarišem...

Pa nemoj...

Sorry, ja odluke donosim na osnovu kompletne slike koji neka firma pravi: ispodprosečan template sajt sa polovičnim informacijama, polupismeni korisnici i "kurčevitost" u odnosu prema svima, kao i iskustva prethodnih korisnika vam definitivno ne idu u prilog.

Činjenica je da posle ovakve i sličnih tema teško da će bilo ko ih je pričitao želeti da posluje sa vama.

nixa
28. 09. 2005., 01:27
a recimo kod mene je izgubio klijenta koji mu je mogao da donosi minimum 300 E / m ;)

igor
29. 09. 2005., 02:40
Rekoh vec da se necu vise ukljucivati u diskusiju, ali ...

Vidi tokugawa, malko masis poentu moga posta, pricas o nekim nebitnim stvarima, no dobro... Da se zadrzim na sopstvenom iskustvu sa vama i ne spominjem jos i druge ljude i njihove slucajeve... Da ne sirim sada pricu, ja i dalje tvrdim da ste vi veliki prevaranti! Ne slazes se sa mnom? Hoces li molim te da objasnis ljudima ovde pomocu koje magije je zarada od 40k din. + 100 EUR nestala? Samo molim te nemoj da mesas "prijateljstvo" sa tim. To ako smo ja i ti bili "prijatelji", i ako sam te ja zajebao tako sto sam otisao tamo gde mogu da radim kako hocu, posto mi ti nisi dao, nema veze sa posteno zaradjenim novcem kod tebe, i to zadrzi za sebe. Posao je posao, misli o meni sta hoces, ali treba da isplatis ono sto sam kod tebe posteno zaradio, zar ne? Dakle, budi ljubazan i objasni kako su te pare nestale, i otkloni svaku sumnju koja te stavlja u kontekst prevaranta. Pokazi potencijalnim klijentima da niste prevaranti, da vas ljudi jednostavno mrze i podmecu jer ste uspesni, posto je ovo ipak Srbija. Evo prilike. Iskoristi je!

tokugawa
30. 09. 2005., 00:25
Gorane ti upravo potvrđuješ ono što ja tvrdim, a to je da si kod nas imao DVADESET puta manje poruka. Razlog ovome je što koristiš 4 sms procesora na svom sajtu. Kao što rekoh, 1000 dinara prometa može da se napravi vrlo lako. Tvoja poslovna odluka je da imaš 4 procesora, to je sa jedne strane lepo, ali sa druge strane mi svakako nećemo trošiti resurse na 20 poruka mesečno. To je jedan od razloga zašto postoji donji limit od 1000 dinara, dakle ili radimo ozbiljno ili nemoj da radiš sa nama.

Ovo je forum i ti svakako možeš da napišeš šta god ti padne na pamet... neko će ti poverovati, neko neće. Malo je smešno... nekim klijentima svakog meseca isplaćujemo sume od po par stotina hiljada dinara. Zar stvarno misliš da nam je stalo do tih par stotina dinara i nekoliko evra?!

Tvoje kritike ne stoje. Govoriš o troškovima i procentima, skačeš sa teme na temu, sve u svemu obična histerija ako mene pitaš.

Tebi može da se ne dopada način kako BC funkcioniše, kao i procenti koje dajemo. Zato jednostavno nemoj da koristiš naše usluge. Ne pada mi na pamet da se prepucavam sa tobom, jer iskreno rečeno lupetaš. Ljudi koje te znaju zovu me telefonom i smeju se.

Žao mi je što se ne poznajemo... baš me interesuje da li bi onda govorio to što sada pričaš... ali nije ni bitno.

Igore ne mašim ja temu i ne mešam prijateljstvo, kao što rekoh "nismo imali priliku da se upoznamo". Ko god da pogleda novonastali sajt www.pokupiCASH.com i uporedi ga sa www.balkan-CASH.com shvatiće o čemu govorim.
To što je neko uživao privilegije, je bilo na "prijateljskoj" osnovi, između mene i njega, i apsolutno nema veze sa Balkan Cashom.

Jednostavno ne želim da komentarišem ono što je uradio, jednom je pomenuo "čist posao" - prema tome to što neko mora da plati porez na prihode je "čist posao". Neću da pominjen "nož u leđa" i slične gluposti, ponoviću ono što sam rekao tvome bratu "puno sreće u poslu". Uostalom konkurencija je dobra za posao.

Zbog čega BC ima preko 1500 klijenata? Zato što pokrivamo mnogo zemalja, zato što imamo statistiku u realnom vremenu, a ne dajemo statistiku 24 časa kasnije kao većina, zato što ne moraš biti pravno lice da bi radio sa nama, zato što te ništa ne košta da počneš da radiš i nemoraš da plaćaš po 50-100€ mesečno, zato što nemoraš da budeš ekspert u programiranju da bi postavio naplatu, zato što mi pružamo podršku tvojim klijentima i tebi, i zato što se trudimo da svima pomognemo.

Ovo je zadnji moj komentar na ovu temu. Glupo je trošiti vreme na prepucavanje. Zašto trošiti reči... mi ćemo nastaviti da pružamo maksimum za svakog našeg partnera.

Pozdrav,
www.balkan-cash.com

nixa
30. 09. 2005., 02:46
izvini ,ti ces da uporedjujes www.pokupiCASH.com sa tvojim sajtom , pod jedan taj sajt sam ja pravio tako da sve sto imas da kazes na temu dizajna i funcionalnosti ,mozes da meni kazes ... ..

bluesman
30. 09. 2005., 03:27
E mrzi me više da ti objašnjavam, očigledno želiš pričama o nekim trivijalnim stvarima da skreneš pažnju sa suštine. Ideš na prepucavanje umesto da objasniš direktna pitanja koja su ti postavljena.

Tačno je da radim sa 3 provajdera, vi + još 2. Zašto? Zato što niko od vas ne nudi kompletnu uslugu - svi imate polovično. Rešenje koje ti nudiš je "štap i kanap", ali hajde - kažete svi ne može drugačije. Onaj ko ima rešenje koje mi odgovara (starion) na žalost ima samo 064 mrežu.

Imas posao koji radi ali uz velike napore jer niko ne nudi tačno ono što želiš, dolazi ti ponuda da resis "problem" i imaš sve na jednom mestu. Hajde da probam... pa ako valja - radiću sve na jednom mestu. Da li ti misliš da meni odgovara da radim sa 3 provajdera? Da se svaki mesec mučim sa "procedurom" na kub?

Dakle probam a ono - zajeb! Ups. zamisli da sam sve prebacio kod tebe? Možda i meni nađeš neki "retroaktivni porez na vazduh" ili proceniš da su ti troškovi porasli sa 1000 na 100 000 dinara? Ko te sprečava? Pa niko, ionako menjaš uslove kako ti odgovara, od slučaja do slučaja i bez obaveštenja.

Jedino što bih sa tobom hteo da raspravimo, posto je ostalo besmisleno, je i iyjava:
Ne pada mi na pamet da se prepucavam sa tobom, jer iskreno rečeno lupetaš. Ljudi koje te znaju zovu me telefonom i smeju se.

Toliki bezobrazluk je skoro neverovatan. Bolesno je da neko toliko laže. Prvo, postoji samo jedna osoba sa ovog ili bilo kog foruma koja me "zna". I onda taj koji me zna baš tebe zove telefonom da mi se smeje? I baš tebe zove da se meni smeje? Umesto da daš bilo kakav argument na sve ove optužbe od svih ovih ljudi, ti pokušavaš omalovažavanjem. Zajebao si se batice, ako se neko nekome smeje onda su to ljudi koji čitaju tvoje nebulozne izmišljotine.

Znaš šta, upravo sam revidirao svoje obećanje. Saznaćeš uskoro detalje.

godza
30. 09. 2005., 06:43
Znaš šta, upravo sam revidirao svoje obećanje. Saznaćeš uskoro detalje. opa, ja bi se sad vec uplasio :)

igor
30. 09. 2005., 13:37
tokugawa, moze li sa tobom normalno da se diskutuje? Znaci, ako te ja optuzim za prevaru i iznesem cinjenice, zasto ne odgovoris konkretno kontraargumentima na jedino pitanje koje sam pokrenuo u mom zadnjem postu? Zasto sada dalje razvodnjavas pricu i spominjes pokupicash.com? Kakve to veze ima sa tobom i cinjenicom da nas nisi isplatio?

Dakle, jos jednom, koncentrisacu se na jedino pitanje koje sam pokrenuo u zadnjem postu, ali cu ovoga puta biti jos konkretniji:

Da li mozes da nam navedes konkretno zakon koji si primenio u nasem slucaju, konkretan clan i stav po kojem si nam oporezovao zaradu (i to jos retroaktivno!?) po stopi od 40%?

Znaci, kratko i jasno, to je sve sto se trazi od tebe. Ako nemas odgovor na to kljucno pitanje, bolje se nemoj vise javljati i dalje pokusavati da ovu diskusiju usmeris u drugom pravcu, pokusavajuci da je razvodnis i fokus sa bitnih stvari skrenes na potpuno nebitne. Ja na to necu nasesti, i necu se sa tobom prepirati oko nebitnih stvari!

Goran Aničić
30. 09. 2005., 13:47
Ja bih samo ponovio pitanje upućeno BC-u; koliko uopšte imate mesečnih isplata preko tih famoznih 1000 dinara?

bluesman
30. 09. 2005., 16:22
Pa pazi, to nije uopste novost na webu. Napravis sistem zarade za webmastere, lupis milion prica i sarenih laza, ljudi se prime ali posto si digao suvise visok prag ili nemoguce uslove, mozda 1-5% biva isplacen, ostali ili odustanu ili ne predju prag, a pare ostaju tebi. To nije dakle nista novo, niti su izmislili toplu vodu. Stvar je u tome samo da se to objasni ljudima.

Najponzatiji takav sistem je bio nitroclicks. Oni su davali zadatke koje moras da ispunis, i za svaki dobijas ok 0.5 do 5 $. Postavili su limit na $500 i to objektivno moze da se sakupi za mesec dana, medjutim kako se priblizavas cifri od $500 tako imas sve manje "zadataka", pa oni koji su na oko 450, cekaju i po mesec dana na 1 zadatak za $0.5. Na kraju 99,99% ljudi odustane na cifri od $400-450.

Cisto da rezimiramo:

Ovi traze da sakupis $100 po zemlji. Imaju 10-12 zemalja znaci da bi bio isplacen moras da skupis 1000-1200$ minimum. A za srbiju ja nisam ni radio preko njih, pa nisam ni skupljao dinare, ali opet u statistici oni sve prikazuju u dinarima, pa ti kada pogledas imas recimo 1100 dinara, ali to ne znaci da si se kvalifikovao za isplatu. E sad, koliko ces ti gastarbajter naci recimo u francuskoj koji ce da koriste tvoj sajt i placaju? Njih nekoliko. Oni uredno salju sms, ali posto ih je malo - nikada se ne predje limit donji limit od $10 pa sve pare ostaju BC. I tako iz meseca u mesec.

Problem je u tome sto oni drugima pricu predstavljaju u bruto iznosima pa kazu: sta hoces, 100 dinara ti je 10 sms-ova mesecno od po 100 dinara. Medjutim, oni racunaju neto zaradu, pa od tih 10 sms-ova ti imas oko 15-20% (aavisi od zemlje), sto znaci da 10 sms-ova nije 1000 dinara nego 150-200 dinara. Znaci nije dovoljno 10 nego oko 60 SMS-ova (po zemlji). A samo da bi presao prag od $10 ispod kojih se ne prenosi sledeci mesec, moras da imas oko 40 SMS-ova minimim mesečno po zemlji. I tu se krije pravilo po kojem oni sve pare zadrzavaju, jer retko koji ne-porno sajt moze da ima 40 SMS-ova po zemlji svakog meseca.

Onda prica o troskovima, koji su nejasni jer su oni ugradjeni u svaki SMS cime pokrivaju svoje troskove. Oni ti od tvog ostatka opet obracunavaju neke troskove.

Onda prica o 70% webmasterima. Jedino sto treba shvatiti je da je to 70% od dela koji ostaje njima. Ako provajder od SMS-a koji kosta 2 eur, uzme 1 eur, oni se na ostatak ugrade jos 0.3 eur, tebi ide 0.7, i to je najbolji odnos. Ima zemalja gde je taj odnos daleko nepovoljniji pa ti recimo od 2 eur imas mozda 0.4 eur.

Zatim izmene pravila i uslova bez ikakve najave i obavestenja, uz komentar "pa zasto nisi citao - pise na sajtu". To jednsotavno znaci da svaki dan moras da ides tamo i citas tekstove ne znajuci sta moze da te saceka.

Generalno ni ideja da se na optuzbe odgovara omalovazavanjem takodje nije nova, prvo sto mi padne na pamet su oni ozloglaseni politicari iz devedesetih koji su sve neistomisljenike nazivali narkomanima, placenim ubicama, nesposnobnjakovicima,...

Eto vidis, Gorane, jadni Milos Stanic (pretpostavljam da se to ime krije iza tokugawa posto sam sa njim komunicirao mailom), mora da trpi telefonske pozive mojih prijatelja koji ga zovu da bi se meni smejali. Sta ces, nije ni to lako, verovatno ne moze da dodje do daha od smeha.

oliver
30. 09. 2005., 20:11
Daj, bolan, odstranite ove neiživljene klince. Nauče sami pisati quote tag-ove pa onda misle da su 'akeri.

nixa
30. 09. 2005., 21:04
dobiće 71 % ako troluju ....

bluesman
30. 09. 2005., 21:27
Obrisao sam mu 4 puta poruke jer je u svakoj vređao i brisaću mu dok god god ne prestane. Ako hoće da piše normalno - neka slobodno piše, međutim neću da dozvolim adolescentno iživljavanje, prozivke i vređanje. A to što mu ja napišem na private - to nema veze sa javnim pisanjem. Te priče ko je glup i da imam nesretno detinjstvo - neka ostavi za svoju mamu.

bluesman
01. 10. 2005., 04:53
Ja bih zamolio sledeće učesnike u diskusiji, bilo da brane ili napadaju balkan-cash, koriste argumente. Znači ako neko kaže da ima loša iskustva neka napiše o kom sajtu je reč. Isto tako, ako neko tvrdi da je super zadovoljan, takođe neka napiše o kom sajtu je reč. Ako ništa drugo, mi nezadovoljni ćemo rado pogledati sajtove zadovoljnih da naučimo gde grešimo.

Da započnem prvi, kao što znate ja sam izuzetno nezadovoljan nekorektnim i neprofesionalnim odnosima balkan cash a objekat u mom slučaju je sajt www.romance-cafe.com

igor
01. 10. 2005., 18:10
Evo, just for the records da i ja kazem... Milos je spomenuo www.pokupicash.com , medjutim dok smo isli preko BC imali smo samo www.klubzaodrasle.com . Osim toga, stvar je jasna, te se iz mojih dosadasnjih postova moze zakljuciti da sam i ja nezadovoljan njihovom poslovnom politikom, i da ih optuzujem za prevaru, s obzirom da nam nisu isplatili zaradu za 2 meseca.

Ono sto bih ja sada voleo da vidim je da tokugawa iznese prave i konkretne argumente koji osporavaju moje tvrdnje, o kojima bih onda jos malo voleo da prodiskutujem.

MorenoArdohain
03. 02. 2006., 00:38
Smem li da ozivim ovu temu? BalkanCash je prosirio posao i sad se bavi hostingom, upravo sam dobio njihov spam..

Upravo sam kontaktirao everyone.net, njihovog natprovidera, pa cemo videti sta ce da kazu

nixa
03. 02. 2006., 04:22
e ima da zovem onog ludog ruju koji je oborio ceo verat skoro da im narucim ddos :)

Brave heart
23. 12. 2009., 02:12
Sve sto je bluesman napisao za ovu firmu je tacno.:1014:

Neko ,ko reklamira firmu i tvrdi da uspesno posluje,onda i na blogu,firme ,prihvata ,kritike,a ne brise ih,posto zna da ,.su napisane ,istinito.To,samo govori,koliko,nije spreman za kritiku ili bolje receno:istina boli.

Ljudi koji tamo rade ,kao "Tim snova",o njima i ne treba diskutovati,vec samo reci :budalastina i glupost,jel,ko i malo ,zna posao i zeli da mu posao ,uspe ,ne bi takve individue placao.

Jeste prevara ,bluesman ,i to velika.A i odnos ,koji se tamo odrazava,prema radnicima:1088: je nehuman,ali to je vec za sud,sto nije iskljuceno,da ce se i desiti:1088:

nixa
22. 06. 2010., 17:45
Update http://www.designed.rs/blog/mladjan_antic/adriatek_vs_37signals

dinke
22. 06. 2010., 18:09
Tema ponovo otvorena posto vidim da se ponovo ima o cemu pricati kad su ovi likovi u pitanju :)

ivanhoe
22. 06. 2010., 21:00
ima tako nekih likova koji samo mute vodu i deluje da lepo zive od toga i tako vec godinama... moram priznati da pocinjem da postujem na neki nacin ljude koji imaju taj talenat da prezive u sivoj zoni... nevaljalica.com su bile fotke nekih amerikanki, ono sto moze da se kupi porn na kilo, koje su prodavali kao domace ribe, o balkan keshu je bilo ovde vec dosta price, sad su krenuli sa tim nekim servisom za dizajnere. Pre ili kasnije ti ljudi ce se obogatiti, videcete...

3banchi
22. 06. 2010., 21:39
To se zove estrada...svi sve kopiraju i svi zaradjuju.

Ivalex
23. 06. 2010., 00:43
Pre ili kasnije ti ljudi ce se obogatiti, videcete...

I ja ima taj osecaj, "fake it until you make it"

bokacbl
23. 06. 2010., 07:16
ima tako nekih likova koji samo mute vodu i deluje da lepo zive od toga i tako vec godinama... moram priznati da pocinjem da postujem na neki nacin ljude koji imaju taj talenat da prezive u sivoj zoni... nevaljalica.com su bile fotke nekih amerikanki, ono sto moze da se kupi porn na kilo, koje su prodavali kao domace ribe, o balkan keshu je bilo ovde vec dosta price, sad su krenuli sa tim nekim servisom za dizajnere. Pre ili kasnije ti ljudi ce se obogatiti, videcete...

pa ovo je tema o rip-offu, ili produzena tema losih iskustava sa navedenom kompanijom - a da li su se oni obogatili ili ne to znaju njihovi bilansi :)

buksula
23. 06. 2010., 20:32
ima tako nekih likova koji samo mute vodu i deluje da lepo zive od toga i tako vec godinama... moram priznati da pocinjem da postujem na neki nacin ljude koji imaju taj talenat da prezive u sivoj zoni... nevaljalica.com su bile fotke nekih amerikanki, ono sto moze da se kupi porn na kilo, koje su prodavali kao domace ribe, o balkan keshu je bilo ovde vec dosta price, sad su krenuli sa tim nekim servisom za dizajnere. Pre ili kasnije ti ljudi ce se obogatiti, videcete...

Valjda postoje samo sitni prevaranti. Te krupne ce nadam se da povataju/

HexTex
24. 06. 2010., 04:23
Update http://www.designed.rs/blog/mladjan_antic/adriatek_vs_37signals

Aj da su uzeli samo raspored al ono i slicice iste :(

webarto
24. 06. 2010., 21:22
Sreća niko nije čuo za 37signals...

Milos Vukotic
25. 06. 2010., 00:10
Fakat, Webarto, ubo si u sridu... Živimo na poluostrvu na kojem je Milan Tarot jači od Alberta Ajnštajna i Čaka Norisa zajedno, a treba nekog da zaboli što je neko kopirao 37signals...
Iskreno, klijentela na koju ovi pucaju može slobodno i da navali kod njih, niš' mi ne trebaju :)

gaganed
25. 06. 2010., 08:07
Stvarno mi nije jasno zasto je lakse ukrasti nego platiti nekome da odradi dizajn, i kako ocekujes uspesno poslovanje kad si od osnove zabrljao...