Pogledajte određenu poruku
Staro 22. 07. 2005.   #1
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
 
Avatar bluesman
 
Datum učlanjenja: 18.05.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 5.450
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman
Default Borba protiv domaćeg SPAM-a

Izmena (bluesman): Ovo je nastavak diskusije na temi Nemojte da se zeznete da radite sa Balkan-cash - obični foliranti i prevaratni koja je otišla u pravcu borbe protiv domaćeg SPAM-a.


MorenoArdohain:
U ovoj temi bih zeleo da cujem vase predloge za borbu protiv spamera i spama generalno.

Kao sto neki od vas znaju, trenutno prikupljam sve spam mailove vezane za AdriaHost sajtove kako bih naterao njihovog natprovajdera da reaguje.

No ne zelim da se zaustavim na tome, pa sam zato registrovao domen spamlista.org na kom zelim da napravim neku vrstu blackliste i objavim sve informacije do kojih dodjem (uzor: spamcop.net, spamhaus.org). Jos uvek nisam siguran kako sve to treba da funkcionise, a tek naknadno vidim da su i Gojko sa ES i Pedja imali neke ideje.

Cenio bih pomoc DPT zajednice u vidu predloga i ideja kako se izboriti sa domacim spamom. Jos ako bi se provajderi ukljucili u celu pricu, kako bi eliminisali spamere koji salju preko 042 brojeva, bilo bi jos bolje.

Hvala

[edit: izgleda da je proradio inat u meni, podrzite me da ne odustanem ]
__________________
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman
I don't always know what I'm talking about but I know I'm right!

Poslednja izmena od bluesman : 17. 12. 2006. u 21:12.
bluesman je offline