Citat:
Originalno napisao robi-bobi
ajd recimo da mislis da nasi (sto nasi, a ne svi, ili pak ...) php programeri nisu napredni korisnici istog
|
"Naši" jer učestvujem isključivo na našim forumima i teško da će neki islandski programer da proba rubi jer ga ja reklamiram na DPT. A napredni jer je, ruku na srce, većina PHP programera (uopšte, ne kod nas) u programiranje ušla iz veb dizajna i PHP im je prvi i jedini programski jezik (primetiti odsustvo navodnika) sa kojim su došli u susret. Iako među njima ima jako puno talentovanih programera, upravo taj stav "meni to radi posao" je ono što im stoji na razvojnom putu.
Citat:
dakle, priznajem, mrzi me da ucim ruby
|
Ok, opravdanje je valjano kao i svako drugo... Ali onda moje reči nisu ni upućene tebi. Siguran sam da ima jako puno drugih koje ne mrzi.
Citat:
bolje znati osrednji jezik odlicno, nego najkulmegasupercarskiji jezik onako povrsno
|
I sa tim se potpuno slažem.
Citat:
Originalno napisao bluesman
Taj chart je gomila budalastina
|
Al je tebi lako dići pritisak...

Čart je zezanje, malo geek humora i ništa više.
@ivanhoe: Nisam siguran, što se Perla tiče. Ima nešto što mnogo (po meni, lošeg) govori i o Perlu i o PHP-u, a to je da su oba jezika nastala tako što su momci hteli da automatizuju neke rutinske poslove pa su malo pomalo pravili neke skriptove koji su im u tome pomagali i od toga su lagano nastali programski jezici. A kad kažem dosledan jezik, mislim na jezik koji je osmišljen od nule, od ljudi koji su rekli: sad pravimo novi jezik, hoćemo da ima ovo i ono (da se razumemo, i kod jednih i kod drugih retko ko smišlja nove koncepte, uglavnom sve se pozajmljuje iz drugih jezika), seli za tablu i napravili ga.