|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 | |
expert
Grand Master
|
![]() Citat:
ne valja ti ovo ![]() 1) mislis da PHP ne napreduje brzo? koliko god imao nedostataka, to je jedan od jezika koji vrsi posao za koji je namenjen i vrsi ga dobro i napreduje 2) ovde imas dve recenice koje ne znam da li da uopste komentarisem ajd recimo da mislis da nasi (sto nasi, a ne svi, ili pak ...) php programeri nisu napredni korisnici istog i recimo da je tvoje pravo da imas takvo misljenje (iako ne vidim otkud ti) a za ovo u zagradama ... "kad nas vec mrzi ...." lol ![]() dakle, priznajem, mrzi me da ucim ruby i zato sto tool (alatka, pribor, jezik, ako hoces i platforma) koju koristim mi daje sve sto mi treba ukoliko bih pisao stvari kod kojih PHP mi ne bi vrsio posao, veruj mi, ne bih bio lenj i izabrao bih vrlo brzo drug jezik @ivanhoe: tacno ja licno, iako perl poznajem samo povrsno, sam mishljenja da je to mocan jezik mocniji od PHP-a, recimo ukoliko se u odredjenoj firmi (projektu) naloze dobri coding conventions, perl nije uopste necitljiviji od nekog drugog jezika PHP programerski jezik mu dodje kao engleski jezik jednostavan, "ceo svet" ga zna, i svuda mozes sa njim sta ce mi da ucim japanski ![]() nije sto me mrzi, nego sto mi ne treba a i ne idem u japan a cak i da odem i oni pricaju engleski :P P.S. da dodam: bolje znati osrednji jezik odlicno, nego najkulmegasupercarskiji jezik onako povrsno Poslednja izmena od robi-bobi : 07. 08. 2008. u 10:40. Razlog: dodatak |
|
![]() |
![]() |
#2 | |||
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Al je tebi lako dići pritisak... ![]() @ivanhoe: Nisam siguran, što se Perla tiče. Ima nešto što mnogo (po meni, lošeg) govori i o Perlu i o PHP-u, a to je da su oba jezika nastala tako što su momci hteli da automatizuju neke rutinske poslove pa su malo pomalo pravili neke skriptove koji su im u tome pomagali i od toga su lagano nastali programski jezici. A kad kažem dosledan jezik, mislim na jezik koji je osmišljen od nule, od ljudi koji su rekli: sad pravimo novi jezik, hoćemo da ima ovo i ono (da se razumemo, i kod jednih i kod drugih retko ko smišlja nove koncepte, uglavnom sve se pozajmljuje iz drugih jezika), seli za tablu i napravili ga. Poslednja izmena od jablan : 07. 08. 2008. u 14:55. Razlog: типфелер |
|||
![]() |
![]() |
#3 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
E sad ako doslednost nekog jezika merimo prema tome da li je svaka stvar u njemu objekat, ok, super... ali van te price ne vidim sto bi perl ili php bili nedosledniji... mislim da se naprsoto radi o tome da ljudi koji ranije nisu videli Perl, sad u Rubiju mogu da pisu cool one-liners, pa su se svi primili na to..
![]() |
#4 | |
хардвераш
Qualified
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Citat:
ф
![]() |
#5 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Pa sad... Ruby i nije nesto noviji od PHP
![]() Uz oba jezika vezuje se 1995 godina, stime sto se moze reci da je PHP mladji (Personal Home Page <3) jer je u danasnjoj formi poznat od... recimo '97. Edit: Jedino sto je "mlado" kod rubya je rails... koji je framework i ako se ne varam on je izasao sredinom 2004... a ceo ovaj hype (kojeg je nasa mecka deo ![]() Sve u svemu, ako hoces da ti jezik(ili auto, dusek na naduvavanje, lizalica, toalet papir) bude popularan, obrati se Jobsu. Note: ako je neko na osnovu proslih par recenica stekao utisak da tvrdim da ruby nije kvalitetan jezik, prevario se ![]() Off Topic: krv ti *ebem al moras da budes pazljiv kada pises o ovoj temi, jedan agresivni fan boi na svakom cosku ![]() Poslednja izmena od cvele : 08. 08. 2008. u 16:02. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
хардвераш
Qualified
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Суштински управо то. Oтворени/затворени тагови , табови, бегин/енд, како где.
Људи се плаше заграда, шта ћемо. ф
#8 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko danas košta sat programiranja/dizajniranja u Srbiji? | djukabog | Opušteno | 5 | 24. 08. 2009. 15:07 |
Koji jezik/program za učenje programiranja? | STEFI12 | Sva početnička pitanja | 96 | 11. 05. 2008. 02:00 |
Primeri dobrog programiranja | kodi | Programiranje | 6 | 17. 07. 2006. 01:12 |