e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 07. 2005. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Borba protiv domaćeg SPAM-a
Izmena (bluesman): Ovo je nastavak diskusije na temi Nemojte da se zeznete da radite sa Balkan-cash - obični foliranti i prevaratni koja je otišla u pravcu borbe protiv domaćeg SPAM-a. MorenoArdohain: U ovoj temi bih zeleo da cujem vase predloge za borbu protiv spamera i spama generalno. Kao sto neki od vas znaju, trenutno prikupljam sve spam mailove vezane za AdriaHost sajtove kako bih naterao njihovog natprovajdera da reaguje. No ne zelim da se zaustavim na tome, pa sam zato registrovao domen spamlista.org na kom zelim da napravim neku vrstu blackliste i objavim sve informacije do kojih dodjem (uzor: spamcop.net, spamhaus.org). Jos uvek nisam siguran kako sve to treba da funkcionise, a tek naknadno vidim da su i Gojko sa ES i Pedja imali neke ideje. Cenio bih pomoc DPT zajednice u vidu predloga i ideja kako se izboriti sa domacim spamom. Jos ako bi se provajderi ukljucili u celu pricu, kako bi eliminisali spamere koji salju preko 042 brojeva, bilo bi jos bolje. Hvala [edit: izgleda da je proradio inat u meni, podrzite me da ne odustanem ]
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 17. 12. 2006. u 22:12. |
16. 12. 2006. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Opet su poceli..
DDZ, imas pp. Ako jos neko ima spam email poslat od njihove strane (BalkanCash i kompanija, AdriaHost i sajtovi hostovani na njemu - lista je dole), neka mi se javi na pp, u pitanju je sira akcija. adriahost.com gluvarenje.com greencardglobal.com greencardserbia.com hotlineexclusive.com jelenasexclub.com mylovestory.co.yu nevaljalica.com pusigakucko.com sexcentrala.com skidajtange.com superfotke.com upoznavanje.com vlazna.com added: nestasnegodine.com Hvala
16. 12. 2006. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ma ja konstantno primam te spamove, na sve zive mailove ali ih brisem... Oni su bukvalno najveci spameri na ovim prostorima.
16. 12. 2006. | #4 |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Blues, svejedno, ako dobijes jos spama, javi se, zasad samo prikupljam podatke.
Poziv vazi i ostalima. Hvala
16. 12. 2006. | #5 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
A sta radis sa tim podacima ako nije tajna ?
|
16. 12. 2006. | #6 |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Javi se na icq, skriveni covece
Rekoh da je u pitanju sira akcija, sve zavisi koliko podataka cu dobiti. Imam par ciljeva, najbitniji je onaj da pogasim/o sve njihove sajtove.
16. 12. 2006. | #7 |
Nekad bio ddz
Expert
|
Nažalost, ni ja ne čuvam domaći spam. Čim stigne nešto u ovom novom talasu, prosleđujem.
16. 12. 2006. | #8 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
|
Imas li neke "honeypot" mailove polepljene po domacim forumima, sajtovima, footerima, i slicno, Moreno? Cisto da povecas sanse da se nadjes na sto vise spam listi (domacih, po mogucnosti..)
Naravno, ako nesto naidje (a stalno nailazi), prosledjujem...
17. 12. 2006. | #9 | |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 22.08.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
From: "crvenokosa" <crvenokosa@yahoo.com> Subject: Fantasticno Date: Sat, 16 Dec 2006 06:46:56 -0800 |
|
17. 12. 2006. | #10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ako stvarno planirate neku tuzbu morate da skupite message Id-jeve, samo na osnovu From polja nema sanse da se nesto dokaze...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Najavljena borba protiv internet kriminala... | gaganed | e-Business | 48 | 25. 06. 2010. 20:51 |
.BIZ domen - za i protiv ? | glaspodrinja.com | e-Business | 0 | 24. 11. 2007. 20:50 |
Domaći spam preko Skype-a | mungos | Opušteno | 4 | 11. 11. 2006. 20:24 |
Borba protiv RTS harača | dinke | Opušteno | 7 | 23. 11. 2005. 05:17 |