|
Award DevProTalk nagrade za projekat godine |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Mozda malo pretenciozno, ali sto da ne? Ne moze da skodi.
Ovo je moj predlog kako bi mi aka drzavljani NR Banana sa novim ustavom dobijemo svoje godisnje takmicenje za najbolji sajt u nekoliko kategorija: 1. Dizajn 2. Kod 3. Layout 4. Funkcionalnost 5. Posecenost 6. Error! 404 (naj promasaj) Na primer, prijave su otvorene tokom cele godine do 12. Decembra, od tog datuma do 15. Decembra otvoreno je glasanje. Mislim kad mogu Ameri mozemo i mi, sto da im dozvolimo da budu jedina super sila. ![]() Odmah cu da kandidujem za kategoriju 6. http://www.parlament.sr.gov.yu/conte...asp?Id=274&t=Z Kome je palo na pamet da sajt Srpske skupstine uradi u latinici??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Znaš šta, možda ti ideja nije loša, ali ti je podela loša.
Bolje je birati po kategorijama, nego ovo što si predložio. Zašto izmišljati toplu vodu? Kako si mislio da daš nagradu nekome za kod? ![]() Izabrati par kategorija, od personal, blog... pa do b2b.
![]() |
#3 |
Banned
Expert
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() mr. Goran rekao, ko je za neka podignu ruku, molim da sluzba prebroji, rezultat 225 za, niko protiv i nema uzdrzanih, predlog je usvojen!
![]() Hajde da podelimo kako treba, napravimo klasifikaciju i eto. Sto se tice nagrade za kod, tu sam pre svega mislio na formatiranje, najbolje isformatiran sajt, najmanje koda korisceno za komplikovane stvari itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rade Joksimović
Professional
Datum učlanjenja: 27.10.2006
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Ok je sto se tice ocenjivanja klijentskog koda, ali ko ce da ti da server-side kod da ocenis?
![]() Zanima me samo, ko ce odraditi sajt za to? Ili planirate ovde na forumu da glasate? ![]() I takodje kakve su nagrade planirane za pobednike i iz cijeg ce se budzeta to izdvojiti? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() ^ prva Nemanjina ideja da ima smisla
![]() Elem ... aprpo kategorija to moramo da definisemo,evo ja i bluesman ( iako ga jos nisam konslutovao ) mozemo da doniramo svako iz svog sektora nesto zanimljivo za pobednike,sa druge strane na prvu loptu mogu da garantujem da mozemo da nadjemo jako brzo jos neke ozbiljnije sponzore , damo neki rok za prijavu radova ... za sajt i funcionalnost toga mozemo ja i bluesman da se pobrinemo ... a hostovanje i ceo brand name bi bilo pod protektoratom samog DevProTalk-a.
![]() |
#6 |
Banned
Expert
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() @offtopic:
Imam da odstampam ovo i uramim, [explicit deleted] mi sve! lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Evo predloga kategorija:
PO PRIMENI - nagrada za licni sajt (portfolio, blog...) - nagrada za community sajt (forum, portal..) - nagrada za obrazovni sajt - nagrada za nekomercijalni sajt - nagrada za komercijalni sajt (sajt firme i slicno) - nagrada za B2B projekat - nagrada za najbolju e-trgovinu PO TEHNOLOGIJI - nagrada za projekat otvorenog koda - nagrada za internet aplikaciju (aplikacija koja koristi internet tehnologije ali nije klasican veb sajt) - nagrada za graficko resenje (html,css..) - nagrada za multimedijalno resenje (flash i slicne tehnologije) - nagrada za ostvareni usability (upotrebljivost, funkcionalnost) OPSTE KATEGORIJE - nagrada za inovativan pristup primeni internet tehnologija - nagrada za opsti doprinos razvoju, primeni ili promociji internet tehnologija U kategorijama nagrada PO PRIMENI ocenjuju se: ideja, graficko resenje, kvalitet HTML/CSS koda, upotrebljivost i funkcionalnost i opsti utisak, a konacna ocena je prosek svih ovih ocena. Ne bi trebalo ogranicavati da u nominacijama mogu da budu samo projekti koji su nastali u toku godine. Ima projekata koji postoje vec godinama i zasluzuju priznanje. Mislim da je bolje da se ogranici da jedan projekat moze samo jednom da bude u nominaciji za izbor (u smislu da bude prihvacen za glasanje zirija) i da mora da bude aktuelan (i azuran) u momentu kada je nominovan. Za online projekte, treba da se obezbedi clanovima zirija pristup svim potrebnim delovima sajta radi boljeg uvida u projekat (tu najpre mislim da se omoguci pristup ako je inace pristup moguc samo uz login) a ako se radi o projektima koji nisu online, obezbediti clanoviam zirija da se blize upoznaju sa projektima offline (ako je program obezbediti kopije funkcionalnih verzija programa, ako je casopis, knjiga ili slicno obezbediti kopije za clanove zirija, ako je neka manifestacija, obezbediti kopije zbornika radova ili drugih materijala i slicno).
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
srbija usla u darwin awards 2007 | ivanhoe | Opušteno | 3 | 29. 01. 2008. 09:07 |
VIDI Web top 100 2006 | Aleksandar Marković | Linkovi | 0 | 19. 12. 2006. 10:53 |
Downtime 2006-08-30 | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 1 | 31. 08. 2006. 20:21 |
eTrgovina 2006 | Dragan Varagić | e-Business | 156 | 10. 04. 2006. 21:47 |