Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
26. 09. 2012. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 23.02.2012
Hvala: 0
1.169 "Hvala" u 15 poruka
|
Preporuka za hosting
Imam mnogo problema sa hostingom na veratu, server ima pada jednom u 2,3 dana, a danas je pao na 4,5 sata..
Ja sam dobro svestan da shared hosting ne vredi nista ali receno mi je da ovo sto imam moze da se gura na veratovom hostingu (koji kosta oko 80e godisnje).. U pitanju je sledeće: Wordpress instalacija sa oko 30-tak pluginova, 5000 unikatnih dnevno - nekad skoci na 10 000, sajt je www.pravaprica.rs nista zahtevno, jedini plugin koji radi u pozadini je backup, sve ostalo generise sadrzaj. Danas smo resili da menjamo hosting?Koji hosting preporucujete? Koji preporucujete za neki skok na 20 000 unikatnih dnevno? Ako vam treba još informacija napisite. Hvala. Poslednja izmena od Anakin14 : 26. 09. 2012. u 17:28. |
26. 09. 2012. | #2 |
Miloš Ranđelović
Certified
Datum učlanjenja: 16.05.2008
Hvala: 26
23 "Hvala" u 14 poruka
|
80€ godišnje? OMFG.
Pretpostavljam da će ti većina ovde preporučiti AdriaHost, i ja se slažem sa njima. Jedina stvar koja mi se kod njih ne sviđa je to što ograničavaju broj MySQL baza i addon domaina, mada je to više do mene - pošto volim da imam brdo malih projekata na istom hostu, na kojima nešto testiram, i koji ne prave gotovo nikakav protok. Za guranje jednog sajta je više nego ok.
26. 09. 2012. | #3 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
|
26. 09. 2012. | #4 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Sajt se vuce ko prebijena macka, samo naslovna vam je 6.3 MB sto je duplo vise nego recimo naslovna b92 koji je solo na serveru.
Ima verovatno prostora za optimizaciju...nisam siguran za bilo koji shared. Proverite malo na pingdom ili slicno.
26. 09. 2012. | #5 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Citat:
Ali svakako ga treba optimizovati.
26. 09. 2012. | #6 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
^ meni meri 4.6 sa domena ali nebitno
26. 09. 2012. | #7 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 23.02.2012
Hvala: 0
1.169 "Hvala" u 15 poruka
|
cekajte, kolko ja razumem vi merite koliko je veliki html i media koji server salje (kad smo vec kod toga gde merite?), mozda nisam u toku ali kakve to veze ima sa optimizacijom php-a i servera, to ima veze sa optimizacijom html outputa koji generise php i sa brzinom ucitavanja itd, a mene interesuje kako da izmerim koliko mi je sam php kod optimizovan i koliko trosi resurse, i naravno da li je ovakvom sajtu dovoljan shared hosting ili mora da predje na namenski?
|
26. 09. 2012. | #8 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
Btw, imate neke error-e koji se prikazuju na stranicama
Fatal error: Call to undefined function wp_gdsr_render_article() in /home/usefkg/public_html/pravaprica.rs/wp-content/themes/tribune/single.php on line 101 |
26. 09. 2012. | #9 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
@Anakin14: Sve se racuna - u vasem slucaju Apache moze da se muci sa serviranjem sadrzaja pogotovu kod velikog broja konkurentnih posetilaca.
26. 09. 2012. | #10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Mozes da pogledas otprilike perfomanse web servera tako sto izmeris koliko vremena prodje da se posalje html strana. Recimo u Chrome browseru to mozes preko Tools -> Developer Tools, pa onda Network tab. Prva stavka je sama HTML strana koju web server salje i tu te zanima Waiting koliki je. To je vreme koje prodje od kad je browser poslao request, pa dok web server ne odgovori i kod vas je izmedju 5 i 6 sekundi sto je jako sporo. To prakticno znaci da se Worpdress jako muci sa generisanjenm stranice: ili je preopterecen sam server ili je baza jako spora, ili i jedno i drugo.
Konkretne podatke za Wordpress profilisanje najlakse je uzeti sa ovim pluginom: https://github.com/topdown/WP-Benchmark (koliko memorije, koliko requesta bazi, koliko inkludovanih fajlova, itd..) Koliko sam ja pogledao sadrzaj sajta ne postoji nikakav razlog da Wordpress to ne moze da servira sa obicnog sharovanog hostinga, tako daje presuda definitivno da je ovaj hosting ocajan i da bi trebalo da ga zamenis. Takodje kao sto su ti vec rekli i samom sajtu bi pomogla optimizacija, dodavanje kesiranja i sl..