e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Znaci kako naplacujete klijentima ( stranim ) ?
Naravno govorimo o radu na khm khm (freelancer). ![]() Znaci sume su od 1000 E do 2500 E. Kako naplacujete ? Preko deviznih racuna ? Iili preko neke net usluge tipa paypal.com ? Preko koje banke ? Kako se podize novac sa paypal-a ? Kako je najbolje ? Kako prijavite novac koji podizete sa racuna ?
![]() |
#2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ja novac dobijam wire transferom od klijenta (u mom slucaju firme za koju radim). Jednostavno otvoris devizni racun u banci, posaljes klijentu instrukcije i cekas da ti novac legne.
U slucaju da si fizicko lice poput mene ne znam koliko je cela ova procedura legalna. Ako se ne varam bitno je da ne predjes ukupnu zaradu od 10keura godisnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Da to za 10k E sam i ja cuo. Nadam se da cu preci tu cifru
![]() Ako predjem, dajem rec i vodim ceo devpro ( trenutne clanove ;p ) na pice. Ja sam cuo da se novac kad podizes sa deviznog racuna mora nekako prijaviti ? Znam ljude koji rade web design preko Elance.com i prijavljuju taj novac kao platu i placaju porez mislim da je 20 % na sve sto su tako prijavili.
![]() |
#4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() tebi u sustini niko ne brani da otvoris par deviznih racuna u par banaka
![]()
![]() |
#5 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() wire (SWIFT) transfer
Mozes li da mi pojasnis.
![]() |
#6 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hehe, mozes da otvoris i u 100 banaka, ali ako iko u poreskom bude prikupljao tvoje prihode sabrace ih na osnovu tvog jmbg-a (a pretpostavljam da su sve banke obavezne da te podatke dostavljaju odgovarajucim sluzbama). No, mislim da je sasvim legalno da neko drugi kome verujes otvori racun i prima novac s tim da ni njegovi prihodi ne smeju preci 10ke.
Inace, koliko znam porez moras sam prijaviti ako predjes 10k eura i porez se placa na taj ostatak od 10k. Ne znam tacno koliki je procenat poreza, mislim da je oko 10%. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Da sam slusao nixu, donosili bi mi cigare u zatvor. :)
Meni treba elegantan nacin uplate novca, a ne da zongliram sa par racuna ( na razna imena ), nije problem platiti porez. Elegantan za mene ( i legalan ) a elegantan i za klijente.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako otkriti kako je neko provalio u sajt | Aleksandar.Ilic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 41 | 21. 03. 2008. 22:45 |
Koliko naplacujete po satu? | teknoledge | e-Business | 3 | 27. 06. 2007. 00:38 |