|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Pa jeste, jako stara, ima nekoliko dana
![]() ![]() Daj da vidimo te bugarske domene, ja nisam čuo za to.
![]() |
#12 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() И мени је прво пао на памет сигурносни аспект целе приче, мада не могу да верујем да је Icann игнорисао сигурност код доношења ове одлуке. Видећемо...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
133t
Master
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
expert
Grand Master
|
![]() цитат: "As of September 5 2009, anyone who wants to register an internet domain for the Bulgarian top domain level of .bg, can do so in Cyrillic."
t.j.: кирилица.bg takodje, kao sto rekose gore, ћирилица.com je bilo moguce koristiti vec neko vreme (ja saznao za to putem jednog lokalnog SEO takmicenja, gde je lik registrovao .com domen gde je domain bio keyword (na bugarskoj cirilici) po kome su se takmicili) dalje: http://en.wikipedia.org/wiki/.%D0%B1%D0%B3 Citat:
P.S. da dodam u srbiji je kirilica -> latinica jako jednostavamn proces kao mali i ja sam ucio latinicu i znao kako da pisem srpski na latinici medjutim ovde se latinica ne uci iako postoje zvanicna pravila za transliteraciju, ranije se za osnov koristio francuski, kasnije engleski - tako mi je receno, bar ![]() tinejdzeri (i ne samo, ali pogotovo oni) pisu neka slova na latinici svakojako postoje nekoliko varijanti pisanja slova ч - neki ga pisu kao: ch, drugi 4, treci c itd ili pak slovo Ъ - varijante su y, u, a - sve u zavisnosti gde ko i kako opet, dali treba iili ne dodati celu utf8 zbrku - pojma nemam, tek neke stvari ce biti olaksane onima koji ne razumeju engleski (ko rece Kina?) Poslednja izmena od robi-bobi : 31. 10. 2009. u 23:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Nisam imao pojma
![]() ![]() Mene sada interesuje, pošto vidim da ima i .бг i .рф da li će nama dati .ср? U stvari, da li će nam uopšte dati ćirilicu?
![]() |
#16 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() mogli bi da trazimo .pc ladno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.09.2008
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Nista mi ovo ne mirise na dobro. Bas sam razmisljao sta ce sve da se promeni sa SEO aspekta, ali mi je nastala opsta zbrka u glavi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
web dizajner u najavi
Certified
Datum učlanjenja: 07.05.2009
Hvala: 53
5 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Vidim ja da ce od ovoga da nastane neka velika zbrka, i da ce se koncept svega promeniti, web sadrzaj postaje vise lokalizovan...
![]() |
#19 |
expert
Grand Master
|
![]() .бг i .рф jos uvek nisu zvanicni
kad su bugari dali zahtev za .бг - rekoh, koja glupost ali malo price s ljudima oko mene i slicno, ubedilo me da i nije bas glupost inace, po meni, jedini smisao da postoji domejn na cirilici je da je ceo url na cirilici, inace je bezveze Off Topic: takodje, nevezano a interesantno: EU ima zakon po kome se u svim zemljama EU euro pise: EURO ![]() BG su ih naterali da promene zakon i da prihvate i alternativno ispisivanje, recimo u BG je ЕВРО (од Европа. uostalom tako se izgovara euro ovde vec godinama, te je bilo pitanje dali promeniti zakon ili naviku lokalnih ljudi) kad su ovo .. 'postigli' - rekoh - kao da nemaju pametnija posla ali, to sto se neko ne bavi pametnijim poslom, ne znaci da neko drugi ne moze da se bavi ovim ![]() bugari smatraju da su njihovi Cirilo i Metodije (ne ulazim u detalje) izmislili cirilicu, kao i da je tadashnja bugarska doprinela prihvatanju i rasirenju kirilice, zatim slovenskog crkvenog jezika i druge slicne ![]() otud i njihov zahtev za prvim cirilicnim domenom, jer je cirilica jedno od njihovih obelezja i nasledja ovde, recimo, je nekulturno pisati na latinici po forumima ![]() svi mogu da pisu, i uprkos gorespomenutim problemima sa transliteracijom, svi bi se razumeli, ali ovo je opsteprihvaceno kao nepisano pravilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Grci - http://upload.wikimedia.org/wikipedi...uro_Greece.jpg Igrom slučaja sam to pratio, spor nije bio oko ćirilice već oko slova, EU je tražila da bude ЕУРО. Poslednja izmena od Markok : 01. 11. 2009. u 15:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Sta se desilo sa cg.yu domenima? | ljtruba | Sva početnička pitanja | 1 | 18. 03. 2009. 00:35 |
wp 2.6.1 sam menja defult avatar | pitchweis | Web aplikacije, web servisi i software | 5 | 27. 10. 2008. 09:19 |
SQL Collation Designator - Serbian Latin | STELLANOVA | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 0 | 03. 10. 2008. 19:11 |
WP menja uneseni html | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 4 | 16. 02. 2008. 12:19 |
Još jedno početničko....o .ME domenima | dark_mark | Sva početnička pitanja | 1 | 16. 01. 2008. 00:35 |