|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Ako nije problem, molio bih za pojašnjenje koda jer nisam upućen u detalje predstavljene tehnologije. Najnejasnije mi je na sledećem momentu:
Kôd:
adapter.SelectCommand = command; DataSet userDetails = new DataSet(); adapter.Fill(userDetails, "Users"); Sledi potom deklaracija dataseta i kaže da ga napunimo (pretpostavljam) onim što je u tabeli Users. Pratim li dobro? Ili se na neki način tu primenjuje već pripremljena SelectCommand? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
član
Certified
|
![]() Kôd:
SqlConnection connection = new SqlConnection("Data Source=.;Initial Catalog=LoginDatabase;Integrated Security=True");//konekcioni string SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter();//srednji sloj koji se puni pozivom odnosno metodom SqlCommand command = new SqlCommand("select UserName, Password from Users where UserName=@UserName and Password=@Password",connection);//query, kao store procedure ili nesto slicno command.Parameters.AddWithValue("@UserName", txtUsername.Text); command.Parameters.AddWithValue("@Password", txtPassword.Text); adapter.SelectCommand = command;//puni srednji sloj, komandom odnosno query-jem iz SqlCommand-e DataSet userDetails = new DataSet(); adapter.Fill(userDetails, "Users")//dodavanje ili refresh-ovanje kolone u dataSetu preko srednjeg sloja
"Hvala" Darkonyks za poruku: |
![]() |
#3 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Znači... Adapter puni UserDetails u tabelu Users podatke koje dobije izvršavanjem command?
Ako je tako, imaćemo u UserDetails najviše jedan zapis (uz pretpostavku da je UserName unique polje u tabeli Users, drugačije mi ne deluje logično za korisnički sistem). Čemu onda foreach? (ako grešim kako sve ovo radi, voleo bih da znam gde sam omašio) |
![]() |
![]() |
"Hvala" noviKorisnik za poruku: |
![]() |
#4 |
član
Certified
|
![]() Obrnuto, DataSet (userDetails) po izvrsavanju upita (command), rezultate prikazuje u SqlDataAdapter (adapter).
Ukoliko postoji samo jedan unique zapis, da u pravu si nije neophodan foreach, ali nesto volim da ga koristim ![]() moglo je i ovako: Kôd:
if (userDetails.Tables["Users"].Rows.Count > 0) { isValidateUser = true; }
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|