|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Kada kažemo enumerator.Current tada znamo da se tu nalazi objekt. Ako želimo nešto dodatno da radimo sa tim objektom moramo da javimo kog je tipa da bi mogli da koristimo njegova svojstva. Zato je navedeno (MyType)enumerator.Current
A umesto MyType... svakako ne poziv metode za punjenje, već tip podataka kojom je napunjena kolekcija komba. DataSet ima Tables kolekciju tabela. Tabela Users je tipa DataTable, i opet ima kolekciju Rows, gde su elementi tipa DataRow... Ako sam dobro ispratio, umesto MyType treba da ide DataRow. A polju pristupamo preko indeksa naziva kolone, jel, ovako: Kôd:
((DataRow)enumerator.Current)["UserName"] |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
član
Certified
|
![]() I dalje imam problem!
Uradio sam kako si mi rekao: Kôd:
IEnumerator enumerator = comboBox1.Items.GetEnumerator(); while ( enumerator.MoveNext() && ((DataRow)enumerator.Current)["UserName"] != userName ) { } try { comboBox1.SelectedIndex = comboBox1.Items.IndexOf((DataRow)enumerator.Current); } catch (InvalidOperationException e) { MessageBox.Show("Greska" +" "+ e.Message); } Potom mi otvori sledeci prozor (Form1) ali i dalje ne selektuje zadati index u comboBox-u. Takodje, izlazi mi valjda "attention" podvucen zelenom bojom kod koda Kôd:
enumerator.MoveNext() && ((DataRow)enumerator.Current)["UserName"] != userName Probao sam da dodam ToString(): Kôd:
enumerator.MoveNext() && ((DataRow)enumerator.Current)["UserName"].ToString() != userName Imas li neki predlog? Unapred hvala.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|