|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#21 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 27.11.2007
Hvala: 10
12 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Jedina svrha koju ja vidim je za korisnike drugih pisama da ne moraju da prebacuju opciju karaktera kada traze neki domen...њњњ.њиндоњс.цом i onda neki "DNS translator" to prevede i vrati stranicu www.windows.com ili na kvarnjaka www.apple.com.
![]() A kad je u pitanju lova koja se krije iza svega...naci ce se vec neko ko ce da se omrsi.
![]() |
#23 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Po meni je ovo cista glupost... Do sada, mnogo puta kada sam trazio neku dokumentaciju ili resenje problema, nasao sam ih na nekim ruskim ili mozda francuskim sajtovima...
Opet, zavaljujuci tome sto shell komande nisu lokalizovane ![]()
![]() |
#24 |
Branimir Ivanov
Qualified
Datum učlanjenja: 19.09.2007
Hvala: 62
24 "Hvala" u 19 poruka
![]() |
![]() Sta mislite koliko ce ovi non-latin domeni biti od koristi za SEO u Srbiji?
U bugarskoj je, kao sto robi-bobi rece, nepisano pravilo po forumima pisati na latinici, ali cinjenica je da oni i u pretrazivacima pisu cirilicom. Zato im ovi non-latin domeni mogu biti od koristim prilikom optimizacije. A kod nas kolko vidim, skoro svi pisu latinicom i ne verujem da ce se znacajno promeniti u buducnosti. Pre skoro mesec dana sam registrovao poddomen na blogspotu : половниаутомобили.blogspot.com u nameri da malo eksperimentisem, ali sam totalno zaboravio na njega - sajt nije ni indeksiran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Не знам колико ће бити корисно, али ево почињем да тренирам. Видим данас у Новостима причају о њоњд.цом , можда бих то требао регистровати. Poslednja izmena od Markok : 01. 11. 2009. u 17:53. |
|
![]() |
![]() |
"Hvala" Markok za poruku: |
![]() |
#26 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 11.01.2006
Hvala: 66
11 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Off Topic: @robi-bobi Ако већ бугарски пишеш ћирилицом, зашто онда исто не радиш и када пишеш на српском језику? Шта мислите, колике су реалне шансе да ћирилични домени заживе код нас? Као и да у неко догледно време добијемо и ћирилични ccTLD (типа .рс, .ср...)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Branimir Ivanov
Qualified
Datum učlanjenja: 19.09.2007
Hvala: 62
24 "Hvala" u 19 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||||
expert
Grand Master
|
![]() Citat:
bugari jesu uspeli da proguraju svoj nacin ispisivanja (t.j. slovo V) a to jeste deo njihove gramatike za razliku od srpskog, gde je pravopis baziran na onome sto cujemo: svadba, na bugarskom se pise svaTba, jer se pise onako kako se rec gradi (svatovi) (iako se izgovara sa D,kao i u srpskom) Citat:
tako kako se i ovde snalazite kad pisete o DNS-u DNS se pise DNS email se pise kao email (original) ili ел.поща (prevedeno i lokalizovano) sve je zavisno od slucaja. Citat:
to sam i ja rekao nema smisla imati domen tipa: девпроток.com dalje: koliko znam, ovaj translate nece raditi DNS, nego browser Citat:
![]() saglasan sam ja sa tobom da ovo jeste problem, ali i nije toliki Citat:
srpsku cirilicu koristim kad pisem zvanicno nekome zasto ne koristim srpsku cirilicu kad pisem ovde? meni licno je svejedno pretpostavljam, zato sto forum citaju i ljudi koji zive u zemljama gde cirilica nije rasprostranjena (secam se primera sa DZ gde sam liku odgovorio na cirilici i on je molio za prevod ![]() ajd od mene toliko ![]() Poslednja izmena od robi-bobi : 01. 11. 2009. u 19:16. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Miloš Vučić
Grand Master
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
3 članova zahvaljuje pcigre za poruku: |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Sta se desilo sa cg.yu domenima? | ljtruba | Sva početnička pitanja | 1 | 18. 03. 2009. 00:35 |
wp 2.6.1 sam menja defult avatar | pitchweis | Web aplikacije, web servisi i software | 5 | 27. 10. 2008. 09:19 |
SQL Collation Designator - Serbian Latin | STELLANOVA | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 0 | 03. 10. 2008. 19:11 |
WP menja uneseni html | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 4 | 16. 02. 2008. 12:19 |
Još jedno početničko....o .ME domenima | dark_mark | Sva početnička pitanja | 1 | 16. 01. 2008. 00:35 |