![]() |
#61 |
expert
Master
|
![]() Pa da, i to se desilo pre vise od 4 meseca. Zato mi nije ni jasan Varagic kada krece da vrti pricu koja je zavrsena davno... Mozda je to u sklopu honorara :P
Nego Flajko, to je kapital a ne novac koji je raspoloziv na racunu ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
novi član
Datum učlanjenja: 04.12.2009
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Ako Vlada nema vremena, moracu ja. U principu ne pisem mnogo po forumima ali vidim da su se svi malo zbunili posle ove vesti pa sam pomislio malo da vam objasnim situaciju.
Kao prvo ja sam Nenad (Vladin brat) , i jedan od osnivaca od Limunda. Tako da su ove informacije sa sigurnog izvora. Tacno je dobili smo investiciju od 500k, i ne nismo prodati. Vlada i Ja smo dalje vecinski vlasnici Limunda. To nije prikazano u APR-u jer kod nas malo bezveze regulisano. Procenti iz APR-a se odnose na cist kapital, i zato Vlada i Ja imamo tako nizak udeo jer smo pri osnivanju samo ulozili relativno mali kapital (osnivacki kapital je bio oko 2000 evra ako se nevaram). Znaci racuna se odnos od 500k prema 2k. ALI pored toga se napravi ugovor gde se detaljno napravi raspodela udela u preduzecu. Taj procenat nema veze sa finansijkim udeom. To vam je od prilike nas zakon. Investitori su vecinom bivsi vodeci tim ricardo i qxl grupacije. Tako da su pored novca i prineli veliko znanje i iskustvo. I naravno ova cela prica nije neka fora ili pranje novca. Neki od vas mozda i znaju koliko je Vladi i meni bitno da bude sve bude pod konac i totalno legalno. Nismo bezveze od pocetka osnovali d.o.o. . AKo imate jos neka pitanja, odgovoricu vam koliko mogu. Imam sad neke obaveze pa cu svratiti veceras ili sutra na forum. poz |
![]() |
"Hvala" Nenardo za poruku: |
![]() |
#63 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 29.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
![]() |
![]() a cemu sluzi kapital
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
expert
Master
|
![]() Uglavnom se dokapitalizacija radi da bi se povecala vrednost firme a time i povecali mogucnosti zaduzivanja jer kapital ne mozes da dignes sa racuna firme. Pitaj knjigovodju :P
|
![]() |
![]() |
#65 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Da zanemarim ovo što je vlasnik rekao (nije mi baš najjasnije), ali jedno je da je sajt KUPLJEN za 500,000E a sasvim drugo da je uloženo 500,000E. Mogli su oni da ga kupe za 10,000E (toliko da isplate vlasnicima na ime preuzimanja vlasništva, to je kupovina) a onda da ulože 490,000E u svoju firmu. To je sasvim druga priča od one početne "Limundo prodat za pola miliona..."
|
![]() |
![]() |
#66 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Osnivački ulog nije novac kojim raspolaže firma, oni mogu da ga povuku ali onda se i ta izmena vidi na APR. Te pare nemaju veze sa računom firme. Stellanova je u pravu za to.
#67 |
old school
Expert
48 "Hvala" u 28 poruka
![]() |
![]() ali te pare mogu da se iskoriste za kupovinu osnovnih sredstava..
|
![]() |
![]() |
#68 |
expert
Master
|
![]() Sto opet u ovom slucaju ne igra ulogu ama bas nikakvu
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
old school
Expert
48 "Hvala" u 28 poruka
![]() |
![]() ne, ali ja ne kapiram sta tacno ti vidis kao problem?
|
![]() |
![]() |
#70 |
expert
Master
|
![]() Pa ono sto je i dacha rekao, da ovo nema veze sa PRODAJOM, kako je to ovde predstavljeno. Svako od tih ulagaca moze kad kod zeli da povuce svoj novac bez ikakvih gubitaka, to je uradjeno pre vise od 4 meseca i uopste ne razumem Varagica koji pusta ovakve buzzove po netu bez ikakve provere...
|
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Domen poker.org prodat za milion $ | AG.RS | Domain Name Service (DNS) | 4 | 05. 03. 2010. 02:56 |
Web Designer za ceo Limundo svet | Vladimir Nikolic | Poslovne ponude i zapošljavanje | 6 | 07. 08. 2009. 20:52 |
Prodat pogodak? | Gruja | e-Business | 1 | 13. 06. 2007. 18:43 |
Limundo.com >> ocena | Vladimir Nikolic | Web site, dizajn i multimedia | 34 | 03. 03. 2007. 00:14 |