|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Inace, sad sam detaljnije procitao uredbu - carina se ne naplacuje za nekomercijalne posiljke u vrednosti od 45 EUR samo ako je poslato od jednog fizickog lica drugom fizickom licu. Za ostale slucajeve (ali isto nekomercijalne - pretpostavljam kad je posiljalac ili primalac pravno lice/firma) carina se ne naplacuje do 25 EUR vrednosti.
Sto se tice robe koju neko donosi sa sobom, carina se ne naplacuje do 100 EUR vrednosti. Mislim da sam sad razjasnio stvari.
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 12. 09. 2011. u 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.06.2007
Hvala: 27
42 "Hvala" u 23 poruka
![]() |
![]() I ja sam vise puta sto rece ivanhoe putovao avionom i niko nikada me nije u Srbiji ni pogledao sto se kaze... das pasos oni evidentiraju.
Mada nisam cuo ni da su nekoga trkeljisali. Pre neki dan su drugu iz Usa doneli u kutiji telefon sa sve celofanom i niko nije ni gledao. Inace ovi studenti koji svakog leta idu donose boga tehnike i svi prolaze iako imaju tehniku u vrednosti od 5k i jace evra u torbi - jer bas preprodaju. Potpisujem da carinici i znaju za to ali jednostavno tolerisu posto ipak veci deo toga je za brata, sestru, devojku itd... iliti pokloni, a ko ce sada da dokazuje da li je licno tvoje ili ne. Koliko ljudi danas imaju 2-3 licna telefona, 3 racunara/notebooka itd... E sada ako naidjes na nekog carinika koji nema sta da radi, on moze da dokazuje i uvek ce naci za sta ce da se uvati... mada ti mozes uvek da kazes da je poklon sto je ovo otprilike: "domaći putnici, pored predmeta ličnog prtljaga - na predmete koje unose iz inostranstva, ako nisu namenjeni preprodaji; ". U svakom slucaju hvala na informacijama ... ako neko ima jos nesto da doda, tu smo.
![]() |
#3 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Mislim da sve zavisi od toga da li je carinik ustao na levu nogu.
![]() |
![]() |
#4 | ||
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.06.2007
Hvala: 27
42 "Hvala" u 23 poruka
![]() |
![]() Citat:
Citat:
![]() Sta npr. da je neko u USA dobio tel za male pare (sto se desava verovali ili ne cesto), pa ako jos izvadis kutiju, racun neces da zalepis na celo sigurno, vrlo tesko ce uci u trag necemu. Drugim recima moze se uci u trag, ali kada bi svi postovali tu proceduru i kada bi sve bilo toliko kod nas po zakonu (nekada ni zakon nema smisla pa se tumaci na 100 nacina) onda bi se verovatno zvali Svajcarska ili tako nesto. Mada kljuc za ovo je ipak raspolozenost carinskog sluzbenika... mada opet imajuci iskustva i sa avionima, ali i sa busom/kolima, nekako se osecam da na aerodromu i nije neka neka carina i da nema nesto stroge gospode.
![]() |
![]() |
#5 |
Web designer
Professional
|
![]() Samo neka izvadi telefon iz kutije i dodatnu opremu i nema brige, cim je u kutiji moze da ti trazi da platis, ovako je licna stvar
![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" twix za poruku: |
![]() |
|
|