29. 09. 2011. | #71 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Jos kad bi e-ink mogao da prikazuje slike u boji kao fire
|
29. 09. 2011. | #72 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
@Degojs
Ne bih se slozio, ako Amazon bude hteo da se takmici na polju 10'' imace velikih problema. Ako bude ~$400 sve paljevine ce ici na iPad posto je cool Ako bude ~$350 pitanje je koliko ce se prodati ako Apple spusti na tipa $420-450 Sto se mene tice mogu da masakriraju segment 7'' tableta i zatvore trziste potpuno. Sa Amazon Prime za $79 ljudi ce dobijati gomilu nekih starijih serija i filmova, sto je taman ono sto treba za dokone |
29. 09. 2011. | #73 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
|
Iako imam Ipad, za tu cenu Fire mi je itekako primamljiv kao drugi manji tablet - da se deca ne svađaju oko Ipad-a A i lakše ću ga poneti napolje.
Ali mi je ultrazanimljiv i novi Kindle Touch. Touch je za mene killer feature jer sad samo stisneš reč koju ne znaš i odmah dobijaš definiciju iz ugrađenog rečnika. A skroz je druga priča ako moraš kursorom da stigneš do te reči na sporom eink ekranu. I još ako taj besplatni 3G radi i kod nas ili npr. u Grčkoj Čini mi se da sam pečen za oba |
29. 09. 2011. | #74 |
Dusko Petrovic
Professional
|
Fire deluje sjajno jedino me zanima da li ce moci i rucno da se dodaje sadrzaj na uredjaj, kao shto mozesh da dodash knjiga na Kindle. ako moze to je vec druga prica i daje mnogo shiru primenu uredjaju za nas koji ne koristimo Amazon servise
Touch izgleda super, ali sumnjam da cu menjati moj trenutni Kindle u neko skorije vreme.. videcemo
29. 09. 2011. | #75 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
|
Sad vidim da se uopšte ne zna kad će novi uređaji biti na raspolaganju u Evropi, do daljnjeg će se isporučivati samo u USA.
|
29. 09. 2011. | #76 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Kursor po ekranu ide vrlo brzo, jer se ne osvežava čitav ekran i naravno skače sa reči na reč kad ide horizontalno.. Računaj da na ekranu od 6" nemaš 50 redova teksta i da u jednom redu nema 20 reči, već daleko manje. Jednostavno, radi sasvim OK, bar meni. A meni se lično više sviđa kako radi na ovom "starom" Kindlu gde definicije izlaze u samo par redova na dnu ili vrhu ekrana. Koliko vidim ovaj novi, Touch, to izbaci po sred ekrana, što mi se nikako ne sviđa. Mada, to su već sitnice..
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 29. 09. 2011. u 18:14. |
|
29. 09. 2011. | #77 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Cak Noris ne koristi recnik
|
29. 09. 2011. | #78 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@degojs: stvar ukusa, mene isto smara to kliktanje da bi dosao do reci... nije tragedija, ali touch screen je ipak mnogo prirodniji interfejs... ne znam samo kako su uspeli da naprave da to radi posto je eInk jako spor, a touch interfejs po prirodi zahteva dobar response...
EDIT: A i verovatno mi koristimo recnik vise od tebe, ti ipak zivis tamo...
29. 09. 2011. | #79 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
^O, slazem se ja da je bolje ako mozes direktno da dirnes na rec, naravno da jeste. Samo kazem da i ovo sada meni radi sasvim ok.. A za 10 mi je sto ne izbaci definiciju po sred ekrana, vec dole, onako nenametljivo. Ne znam sto su to menjali kog djavola.
Inace za touch koriste nekakvu IR (infra red) tehnologiju (i to cak i na Fire modelu valjda). Tako su uspeli.
29. 09. 2011. | #80 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ja to pomeranje kursora prevashodno koristim da bih markirao i uopste mi nije sporo, stvarno ne znam sto se bunite. Sto se touch screen-a tice zaista ne znam kako ce biti dok ga ne probam, meni iskreno na ovom jedino nedostaje okretanje strana prevlacenjem prsta preko ekrana (kao na iPad-u), za sve ostalo ona fizicka tastatura mi je sasvim prihvatljiva.
Sto se Fire-a tice, nisam se udubljivao u karakteristike (u smislu iPad vs. Fire), iskreno osim mozda zbog velicine ne verujem da postoji bilo sta drugo zbog cega bih odabrao Fire pre iPada, no dobro ... ja generalno ne koristim tablete, za citanje koristim Kindle a za jutarnju proveru maila iz kreveta dovoljno dobar mi je i iPhone |
|
|