|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 11. 2011. | #1 |
NosceTeIpsum
Qualified
|
Kako najjeftinije poslati robu u inostranstvo?
Recimo da imam neki proizvod koga zelim da distribuiram world wide a sediste firme u kojoj pravim taj proizvod mi je ovde u Srbiji. Imam recimo sajt preko koga ljudi sirom sveta narucuju taj proizvod i ja bi nakon uplate trebao da ga posaljem na odredjenu adresu u inostranstvo (Evropa, USA, Australija, Azija)...
Posto nam je opste poznato da je slanje i u BiH poprilicno papreno skupo, koje su alternativne metode slanja tog proizvoda van nasih granica? (moze kao fizicko ili kao pravno lice) Ili je ipak pametnije otvoriti predstavnistvo neke firme u USA ili u Kini i tamo proizvoditi taj isti proizvod i odande ga slati sirom sveta? Jako je glupo da neki proizvod kosta recimo 10-20$ a da putni troskovi za isti kostaju visestruko skuplje kada se salje iz nase zemlje... Da li neko ima iskustva sa ovim i ako moze da ga podeli ili eventualno da neki predlog? Hvala unapred
22. 11. 2011. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mislim da ti se to apsolutno ne isplati da to radis odavde, procedure za izvoz su nepotrebno komplikovane, pogotovo ako radis prodaju na malo... ako nisi, procitaj 4 Hours Work Week Tim Ferrissa i vidi model koji on predlaze: postoje kompanije koje nude uslugu skladistenja i shippinga i proizvodjac moze direktno njima da salje robu, tako da uopste ne ulazi u Srbiju..
22. 11. 2011. | #3 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
Navodno bi veoma skoro trebala da krene usluga "post export" kojom bi za izvoz robe u vrednosti do 1000EUR bio potreban samo jedan papir koji moze da se dobije preko neta.
Ne znam vise trenutno ali samo MOZDA bude nesto i od toga |
"Hvala" conica za poruku: |
22. 11. 2011. | #4 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Preseli se u Hong Kong
|
"Hvala" webarto za poruku: |
22. 11. 2011. | #5 |
NosceTeIpsum
Qualified
|
Mislim da mi Kina ne bi bila problem da resim sve to, medjutim nacuo sam da su i oni skupi za slanje u USA (moracu tacno da potvrdim tu informaciju, jer nisam 100% siguran u to). Jako je velika glupost sto i ako imas dobar proizvod koga bi stranci kupovali (na malo), jednostavno ne mozes da poslujes odavde jer bi cena slanja tog proizvoda bila skuplja od samog proizvoda :-(
22. 11. 2011. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Sa Kinezima je jako nesigurno, jedan drugar je pokusavao neke plasticne stvari da organizuje da mu tamo rade (tipa 5K-10K primeraka serije) i na kraju je odustao i sad radi sa nekim likovima iz Novog Pazara... U Kini je ogromna ponuda proizvodjaca, ali je bas zato jako tesko naci nekog ko ce ti uraditi posao kvalitetno, a i kvalitet cesto varira od isporuke do isporuke, plus stalno pokusavaju da te prevare na sitno ili te jednostavno ispale i ne posalju nista... drugaciji je mentalitet potpuno...
22. 11. 2011. | #7 | |
profesionalac
Qualified
|
Da, provereno radi Post Export, jedino vidi da li ti cene odgovaraju, imaš i EMS pošiljke...
http://www.postexpress.rs/usluge/ems.asp Citat:
|
|
3 članova zahvaljuje chux za poruku: |
23. 11. 2011. | #8 | |
NosceTeIpsum
Qualified
|
Citat:
Medjutim, bas sam sada pogledao cene, tipa za paket do 0,5kg (gde recimo spada majica) za zonu 2 (shto je manje vise Evropa), cena je 2400 dinara, dok je za zonu 3 (gde spada USA) cena 2600 dinara :-( Ako majicu prodam npr za 15-20$ , besmisleno je davati 200% od neto cene samo za shipping ... Ovo je po meni super stvar kada je nesto hitno nekome da se posalje pojedinacno, ali za poslovanje, ipak mislim da nije najbolje resenje... E sada, mozda postoji neka mogucnost potpisivanja ugovora o poslovno-tehnickoj saradnji sa post expressom gde se na kolicinu i ucestalost slanja dobija odredjeni popust, ali ne verujem da idu previse ispod te cene...
27. 11. 2011. | #9 |
Slobodan Marković
Qualified
|
Sada sam pogledao na ThinkGeek.com koliko košta shipping majice od 20$ iz USA za Hrvatsku. Ponuđene opcije: DHL 48$, UPS 63$. Na brzaka sam pogledao i uslove međunarodne dostave na Amazonu i deluje mi da je shipping odeće za Evropu oko 36$ (jedan paket sa jednim artiklom). Dakle, ta ponuda Pošte mi ne deluje tako loše... ili sam nešto propustio?
Pozdrav, Sloba
27. 11. 2011. | #10 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Ja placam 20 funti UK > CZ postarinu (UPS) sa drugog sajta 10 funti (DHL) ali posto nema ogranicenja u tezini ja se napravim tosa pa porucim sa ekipom 10+ kg robe i jos podelimo postarinu.
Pravi uvek kombo pakete tipa 1 majica $20 a 3kom $50 i onda em ce da kupe 3 em im je postarina po komadu jeftinija. Jesi li pokusao da posaljes jednu u koverti vecoj? Mozda je tako jeftinije. |
"Hvala" Dzordz za poruku: |
|
|