|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 12. 2011. | #31 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Da, verujem da početnik koji kreće da uči Ruby ima toliko ponuda za posao da ne može da se odbrani. Nije pitanje "da li može da nađe", može da se nađe posao i da programiraš u COBOL-u, nego je pitanje koliko je lakše naći posao. Eto i ja glasam za wordpress - tu može lepo da se zabavlja i da zaradi ako je iole dobar.
BTW "imperativna paradigma pajtona" ... got me there, buddy ... a ja sam mislio da "drugi jezici kvare mozak"
05. 12. 2011. | #32 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ok, wordpress onda, ako je lakoća nalaženja tezge presudni kriterijum.
BTW, ne kontam šta je problem sa paradigmom? Jel vreme za proširivanje curse word blackliste?
05. 12. 2011. | #33 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Problem je što pričaš k'o dedac
"Imperativna paradigma" ... tako nisam čuo da pričaju ni oni što drže predavanja pa nemaju šta korisno da kažu nego pokušavaju da impresioniraju publiku "rečima koje se manje koriste" Restekpa
05. 12. 2011. | #34 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Prvo pitanje sto bih ja preporucio svima onima koji zele da krenu usavrsavanje u nekoj oblasti da se zapitaju je: "Sta je to sta bih radio ako treba i besplatno?". Sad ce neko reci pa ne moze da radi besplatno ako treba da placa racune. Naravno, radice nesto drugo pored sta ne voli toliko a jednom ce moci da radi samo ono sto je nekad radio samo besplatno.
Ja sam pre jedno 10-ak godina hteo da naucim Javu i doneo mi poznanik iz Cikaga dve obimne knjige o Javi, to je vreme kada sam pocinjao sa studijama na FON-u kada sam mislio da cu upisati informacione na trecoj pa upisao ipak opsti menadzment. Hteo sam da naucim i Php i verovatno bih od tada dosta to usavrsio ali sam ipak odlucio da vodim projekte, a ne da sam operativno tehnicki ukljucen u sam proces pravljenja istih. Par puta sam pomislio i rekao kolegi koji je Java programer kada vidim koliko konkursa ima za dev poslove u Srbiji i svetu da sam mozda pogresio sto nisam krenuo u tom smeru ali ipak at the end of the day sto kazu u inostranstvu najbitnije je da radis ono sto najvise volis. Upravo zbog onog vremena provedenog pred kompom o cemu je pisao Ivan. Ako volis neku oblast, imas smisla za istu i spreman si da provedes sate i sate, godine i godine uceci i tako ceo zivot (da ne spominjem ona pravila sto neki kazu da je potrebno 2, 5 ili 10 000 sati da budes najbolji u necemu) imaces posla. To je sustina.
05. 12. 2011. | #35 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Off Topic: Citat:
05. 12. 2011. | #37 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Molim "osnivača" ove teme da dobro pročita poslednje 2 strane, ne može da dobije jasnije upozorenje u šta će da se pretvori ako krene u našem smeru
Jesi razmišljao da budeš mesar ili grobar ili specijalista hortikulture?
05. 12. 2011. | #38 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 30.09.2005
Hvala: 5
4 "Hvala" u 4 poruka
|
Ma, svestan sam ja opasnosti kao sto rekoh, dugo pratim forum, doduse bez mnogo mesanja.
Da budem mesar nisam razmisljao, ali drvoseca jesam Sa cvecem sam na Vi, a ni za grobare nema vise posla, sve nas sahranise politicari. Sto se tice posla sa nekim programom, pre desetak dana sam u Holandiji upoznao lika koji programira u Fortranu i vec je promenio nekoliko kompanija, tako da ima posla, samo treba puno znanja i strpljenja. Sto se tice dela da treba raditi ono sto se voli. Mislim da sam toliko dugo radio ono sto moram i sto se ocekuje da vise i ne znam sta bih voleo. |
05. 12. 2011. | #39 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
^ dok ne probas ne mozes ni da znas, zato dosta price, idi uci nesto... :P
05. 12. 2011. | #40 |
deda
Certified
Datum učlanjenja: 06.05.2008
Hvala: 3
18 "Hvala" u 15 poruka
|
Ne vidim sta je lose pricati kao dedac?
Mister, imaj obzira da deka prica iskustvom! Ovi novi eksperti imaju samo znanje ( neki ni to),lol :P Ne bih se mesao, al' volem povremeno, tako, malo, ono..