|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
10. 04. 2013. | #11 |
član
Certified
|
I dalje imam problem!
Uradio sam kako si mi rekao: Kôd:
IEnumerator enumerator = comboBox1.Items.GetEnumerator(); while ( enumerator.MoveNext() && ((DataRow)enumerator.Current)["UserName"] != userName ) { } try { comboBox1.SelectedIndex = comboBox1.Items.IndexOf((DataRow)enumerator.Current); } catch (InvalidOperationException e) { MessageBox.Show("Greska" +" "+ e.Message); } Potom mi otvori sledeci prozor (Form1) ali i dalje ne selektuje zadati index u comboBox-u. Takodje, izlazi mi valjda "attention" podvucen zelenom bojom kod koda Kôd:
enumerator.MoveNext() && ((DataRow)enumerator.Current)["UserName"] != userName Probao sam da dodam ToString(): Kôd:
enumerator.MoveNext() && ((DataRow)enumerator.Current)["UserName"].ToString() != userName Imas li neki predlog? Unapred hvala.
11. 04. 2013. | #12 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
DataRowView umesto DataRow? Na kraju sam morao da napravim primer da vidim kako sve funkcioniše, tako da mi radi sa DataRowView. Doduše, nisam kreirao bazu, to valjda nije toliko bitno, jedna tabela u letu i pridružim je kombu.
Još jedan detalj, ne mora da se koristi SelectedIndex, može i ovako: Kôd:
comboBox1.SelectedItem = enumerator.Current; |
"Hvala" noviKorisnik za poruku: |
23. 05. 2013. | #13 | |
član
Certified
|
Citat:
Probaj ti da napravis bazu pa da uradis to sa dataSet-om ili entityFramework-om.
26. 05. 2013. | #14 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 24.02.2009
Hvala: 0
11 "Hvala" u 7 poruka
|
Odavno nisam korisio C# ali mislim da ces shvatiti.
LoginForma - mislim da ti ne treba DataSet i ostalo, dovoljna je jedna comanda koja vraca skalarnu vrednost (ili korisnik postoji ili ne) Kôd:
string sql = "SELECT id FROM users WHERE user=@user AND pass=@pass"; /* ... setovati SqlConnection i SqlCommand ... */ object id = cmd.ExecuteScalar(); // nadam se da nisam pogresion if (id == null || id == DbNull.Value) { // greska return; } // ... pokreni sledecu formu ili sta vec treba |
|
|