e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() jesi li ti cuo nekad za backorder ?
![]() |
#2 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Backorder funkcionise tako da kada istekne grace period domena isti ide na aukciju kod dropcatchera tako da to uopste nije dobra ideja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Backorder u 99.9% slucajeva ne funkcionise
![]()
![]() |
#4 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Imas ovde najmanje dva coveka koji su direktno u medijima koji se bave IT-om (oba su urednici casopisa ako se ne varam). Verujem da bi mogli da budu zainteresovani da objave kako radi jedan veliki srpski intenet provajder.
Uz to, pokreni temu na ES-u posto tamo sigurno ima mali milion nezadovoljnih i prevarenh korisnika Verata, tako da ces verovatno naci jos nekoga ko je prosao isto. Ova tema je interesanta i inace, posto je u toku reorganizacija YU NIC-a tako da se uvedu prakticno isti prinicpi koji funckionisu za COM domene sto znaci da ce biti omogucene slicne prevare i za domace domene.
![]() |
#5 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Da sam na tvom mestu, jednostavno bi platio veratu produzenje registracije domena, a onda odradio transfer na sopstveni account. U slucaju da odbiju da to urade, procitaj ugovor koji si potpisao prilikom hostinga. Ako ova situacija nicim nije pokrivena, imas sva prava koje ljudi ovde pominju, tako da mozes pokrenuti spor kod ICANN-a.
Sto se isteka registracije tice, racunaj na to da ce nakon isteka grace/redemption perioda i deletion faze tvoj domen kupiti neki od domen ajkula, pogotovo ako provale da si na domenima imao solidan trafik. Inace, koliko sam pratio faza od expire-a do brisanja domena i njegove dostupnosti za kupovinu traje i po nekoliko meseci. Ako si bas uporan da zaobidjes verat, mozes da probas da pratis svakodnevno domen, i da odradis aukciju na nekom od specijalizovanih sajtova (moja preporuka pool.com), ali racunaj da je to kocka, jer se mozes suociti sa nekim ko je spreman da plati za tvoj domen i nekoliko stotina (pa i hiljada) dolara ako proceni da je vredan toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
old school
Professional
|
![]() @flash_back:
Ovo bi sve bila druga prica da ti registracija domena nije istekla. Zato, ako ti ti domeni znace (a ne verujem da ti ne znace), a sada propustis priliku da im produzis registraciju, mozes slobodno da se pozdravis sa njima. A onda, kada vec bude kasno, vredece ti mnogo vise od tih 2x1650din. ili koliko vec. Ovo ti govorim iz iskustva (samo sto ja nisam pustio da registracija istekne, vec sam ga izgubio krivicom registrara, ali to je d(r)uga prica). Vec sam ti rekao da ne racunas na uspeh za slucaj da pokusas "backorder" domena, ali i da se desi cudo i da na taj nacin dodjes do domena, moraces da platis minimum $60USD po domenu (naravno, ako budes jedini zainteresovan, dakle bez aukcije). ![]() I jos nesto: nemoj mnogo da cekas jer vreme ne radi za tebe (kasnije ces verovatno morati da platis jos vise zbog reaktivacije, itd.). Dodatak: Eh, pretek'o si me. ![]()
RetroJunk.com Poslednja izmena od crews_adder : 23. 05. 2006. u 16:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() Ne znam samo zasto se ljutis na Verat. Problem je sto se nisi na vreme informisao o tome sta moze a sta ne. Transfer posle isteka ne moze i to nije do Verata:
http://help.godaddy.com/article.php?...topic_id=160&& |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Professional
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 11
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Vidi care, i jesi i nisi u pravu! I ja i ti se slazemo da je Verat sada "bespomocan" i da nemoze (i da hoce) da radi transfer domena kojima je istekla registracija! Znaci i da hoce da mi "ucini" nemoze!
Gde se ne slazemo, Verat nije smeo da reg. domene na sebe (prekrsio je pravila propisana od ICANN-a) i ako je vec to uradio trebao je na neki "nacin" da mi stavi do znanja da ima sva prava nad domenima! Licno mislim da snosim 50% krivice za nastalu situaciju jer nisam bio upoznat sa "pravilima" igre ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Banned
Professional
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 11
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() ^ Slazem se sa tobom, zasto bih se bez veze kockao kada mogu da povratim prava na najjednostavniji nacin - lepo platim veratu "smesnih" 2000din po domenu i odkacim ih za sva vremena! Pogotovo, overheat-tuning.com mi je zabelezio oko 10.000 visita u prvih deset dana maja, tako da bih pukao kao zvecka na aukciji
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
cene .rs domena | metaphysic | Domain Name Service (DNS) | 2 | 11. 10. 2010. 03:04 |
Registracija .co.uk domena | Captain | Sva početnička pitanja | 2 | 28. 02. 2010. 21:28 |
Prodaja domena? | Davor Vlajkovic | Opušteno | 24 | 22. 10. 2008. 02:44 |
Cupanje domena iz url-a | dinke | PHP | 9 | 17. 12. 2007. 15:28 |
kupovina .ba domena | milano | Opušteno | 18 | 01. 11. 2007. 12:58 |