|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Gluposti?
Od cega se sastoji crna rupa? Sta crna rupa radi? Sto je naj jace ti se nisi ni zapitao kako je covek, eto, napravio 2 mini rupe. Vec mene napadas. Ovo i jeste za treceOko i zonu sumraka. Samo ne moj post nego ovaj citat koji je Nikola postavio. Tesla je dobio mesto u SI sistemu. A jel primio Nobleovu nagradu? A zasto je nije primio?? Sta ti mislis? Smatram da je Tesla neopravdano zapostavljen. Mnogo je vise od svih njih ucinio, i satanizovali su ga i osporavali gde su stigli. Posebno "velicanstveni" Edison. Kada mu je Ajnstajn odavao priznanje zasto ne bi i svi ostali. Svi naucnici tog doba (koji su kako se ispostavilo i jedini koji su doneli neki veci napredak u zadnjih 100 - 200 godina) su ga smatrali za genija koji je iznad njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
expert
Grand Master
|
![]() nemanja, lakse malo
Ivanhoe je rekao da se ne preteruje, nista nije rekao o crnim rupama i slicno ... taj titor je verovatno prevarant jer je 2006 prepolovljena, a ja ne vidim da se nesta od njegovih prorocanstva ostvarilo putovanje kroz vreme (unazad) postoji kao opcija u danasnjoj fizici, koja nija ona koju ti ucis u srednjoj skoli ja sam se takodje (veoma) udaljio od te lepe nauke, ali znam bar jedno: nikad ne reci nikad pre samo nekoliko decenija vreme nam se cinilo najstabilnijom stvari na svetu. Sad imamo dokaze i eksperimente koje odredjene cestice 'voze u buducnost'. Ko zna sta nas sve ceka kroz 30 godina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
expert
Grand Master
|
![]() da ne bude da pricam gluposti i napamet:
Citat:
recimo da su ljudi naucili kako stvroriti crnu rupu i zatim je brzo 'ugasiti' ja sam uvek za proverene stvari i eksperimente. u poslednjim godinama fizika nije uglavnom eksperimentalna nauka - pogotovu u stvarima koje komentarisemo. Tako da je potrebno dosta matematike umesto eksperimenata. Kako ja nemam dovoljno znanja niti iz mat. niti iz fizike, ja se doveravam jednim od najvecih fizicara danasnjice koji kazu da je M teorija verovatno tacna, a ona kaze ono sto sam citirao. eto |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
133t
Master
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() @kodi
Da, da... Tesla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
expert
Expert
|
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
jos jedan flickr-rand-images experiment | ivanhoe | Linkovi | 0 | 16. 02. 2009. 23:19 |