|
![]() |
#1 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
![]() |
![]() Hvala Bogu da se dešava ovo što se dešava sa "eterom". Uskoro će izbaciti sve one koje nemaju dozvolu, pa će ovdašnja gledalačka populacija (mislim da je Srbija druga u Evropi po broju sati provedenih pred TV-om) morati u većini da trpi ono što joj se nudi - populizam i veliki broj reklama. Nedavno sam video podatak da ispod milion osoba ima pristup kablovskoj TV (ako ima neko tačan podatak, neka ga iznese).
Što se tiče B92, oni jednostavno hoće da iskoriste tzv. "blejače" (ovo je citat, i ne odražava uvek moje mišljenje) i privuku ih na svoju TV. Indikativno je npr. da Radio 021 koji je bio na tragu B92, već duže vreme ne fura "onakvu muziku", već onu drugu (koja se više sluša). Inače, ako se priča o rejtinzima (ima ih u svakom broju časopisa Taboo), ono što mene već odavno nervira jeste da se zvanično ne mogu videti rejtinzi stranih TV. Prošle godine sam razgovarao sa čovekom iz AGB-a posle njihove prezentacije na Sajmu medija, pa sam ga pitao o tome, i on je rekao da je značajna gledanost stranih TVprograma u urbanim sredinama. Te podatke verovano može da nam malo predoči Goran Aničić (jer ih javno ne možeš dobiti - tržište od trenutno 500 mil EUR godišnje je ipak ozbiljna stvar). Ovo sam pokrenuo tada kao pitanje jer pouzdano znam da je hrvatski Milioner gledaniji u NS od onog što je išao na BK. Rešenje u normalnim zemljama je upravo Pay TV, ali kod nas još nema dovoljno para da bi dobili takav kvalitet (domaćeg) programa, za sve one koji često gledaju televiziju (danas sam prvi put odgledao ceo film posle 2 meseca). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() Evo i par primer sintetizovanih izveštaja za prethodnu nedelju prema AMR-u: Domen informativnih emisija (Dnevnik 2 dominira) ![]() Domen zabavnih emisija (pogledajte gde je VB, čak je ispod iznenađujuće viskog rejtinga Kviza Slagalica. Treba samo uzeti u obzir da u izveštaju nije obuhvaćen poslednji petak kada je zbog "izbacivanja iz VB kuće" daj program bio sigurno nešto gledaniji) ![]() Domen TV serija i serijala ![]() Domen igranih filmova ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Expert
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Kad smo već kod statistike, evo i jedne koja se odnosi na domaću štampu
(ukupna čitanost prema izdavačkim kućama): ![]() PDF, 27KB izvor SMMRI
![]() |
#4 |
kockar
Qualified
|
![]() Moj info je da je B92 prosle godine bila preko milionceta u minusu (ne mora da znaci da je tacan podatak, ali dolazi iz izvora kome solidnop verujem). Elem, milion evra je prilicno dobar razlog da predjes na novu programsku semu, pogotovo jer je potreba stranih donatora za demokratski-obrazovnim emisijama smanjena :-)
http://sr.wikiquote.org/wiki/%D0%9C%...87%D0%B8%D1%9B |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kad je već pomenuto, meni je jako zabavna bila diskusija domaćih vikipedista o tome treba li obrisati članak o pomenutom Mikiju ili ne:
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...87%D0%B8%D1%9B |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Lebe mekani...
![]() Mislim da se radi o odlicnom linku za promociju Wikipedije kod manje upucenih domacih korisnika, a takvih je najvise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
![]() Zasto imam osecaj da se ovakva istrazivanja lose sprovode na nasim prostoirma? Pod time ne mislim na odnos gledanosti izmedju kanala/emisija/cega vec, nego na brojeve gledaoca... Imam osecaj da su opsano naduvani.
edit: npr. serija SLOMLJ... na pinku, procena da je gledalo skoro 600k ljudi je nebulozna ako se ima u vidu velicina zemlje.
Kotler je bio u pravu. Ko radi srcem nema konkurenciju. Poslednja izmena od pcigre : 28. 09. 2006. u 01:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 22.08.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Expert
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Postavljam sutra
![]() |
#10 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2006
Hvala: 0
2 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Ja ne mogu da zivim zbog togo velikog brata, samo sto kod nas prenosi pink pa nije toliko zajebano kao kod vas, oni valjda sklepaju isjecke one zanimljive al jebes to, dodjem kuci zena gleda velikog brate, ocu film rasplace se, odem napolje, vratim se kontam sad cu na komp, zena gleda opet velikog brata preko neta i samo sto ne zaplace, zao joj nekog mikija, napokon nakon pola sata sjednem za komp ono kontam eh ljepote kad zena opet o velikom bratu i tako ti ja moji drugovi sam ovaj put osuđen na gledanje velikog bate htio to ili ne. Osim ako se ne zelim svađati sa zenom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Reklame u programima | Jin Kazama | Marketing i SEO | 3 | 17. 09. 2008. 16:36 |
Stari ogasi i reklame | ivanhoe | Opušteno | 2 | 14. 09. 2006. 10:44 |
Reklame u RSS feedovima | marinowski | Marketing i SEO | 3 | 31. 10. 2005. 09:35 |