|
Poslovne ponude i zapošljavanje Potraznja ili ponuda IT poslova. Svaka nova tema zahteva odobrenje administratora. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Hej, nemoj da trazimo preko 'leba pogaču.
Do pre neku godinu bilo je nezamislivo da neko uopšte prizna da su tamo neki "klinci" na nekom kompjuteraškom forumu u pravu. Post gospodina Bugarskog me je prijatno iznenadio. On ima jasnu poruku, pogrešili smo, sledeći put ćemo se obratiti za savet, ili bar uvažavamo vaše mišljenje. Prvi korak je priznavanje greške, pozdrav za to. Videćemo šta će dalje biti, dajmo ljudima vremena da isprave tu grešku, ako ne, drvlja i kamenja uvek dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Pohvalan gest u svakom slucaju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
novi član
Datum učlanjenja: 05.10.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() posto je bilo nekoliko kometara, moram da krenem redom:
1. imali smo veoma precizno definisane zahteve i svi ponuđači su odgovorili na njih. naravno da se onda u detalje definise projektni zadatak i vi to svi jako dobro znate, a lista naših zahteva je bila na nekoliko strana. naravno da nam ne pada na pamet da prezentaciju radimo sami pogotovo kad znamo koji potecijal postoji u ICT branši u Srbiji. ovo što još uvek možete da vidite je prelazno rešenje. 2. sve ovo što smo uradili nije koštalo poreske obveznike ni dinara više, jer smo to uradili iz sopstvenih kapaciteta i naglašavam samo kao prelazno rešenje. procena je urađena veoma precizno, ali mislim da niko nije u stanju da predpostavi da određena firma neće ispoštovati zahteve i samim tim ponudu koju je dostavila. 3. slažem se da najjeftinije u velikom broju slučajeva nije i najbolje. ali ako uzmemo argumentaciju gospodina Aničića (opet bez zamerke i nemojte mi zameriti) onda je svaki dinar poreskog obveznika važan. i tada dolazimo u zamku: da smo mi izabrali najskupljeg ponuđača, koji je nekoliko puta bio skuplji od najjeftinijeg, ko bi nas oprao da tu nije bilo mutnih radnji?! ako ste iskreni prema sebi priznaćete da bi vam to palo prvo na pamet da je neko maznuo lovu ili nešto slično... Pozdrav Branislav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]() ![]() Šalim se, ako postoji projekat, ako postoje ponude, uvek može da se da na uvid javnosti u slučaju bilo kakvog "spora". Lako je oceniti zašto je ponuda odbačena pa čak i ako je bila najjefitinija.
![]() |
![]() |
#5 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Zašto se onda ne vozite u Zastavi 101, a ne u kolima ranga Audija A8. Ili zašto ne nosite odijelo od 100 EUR, cipele od 20 EUR, idete na ručak u fast food a ne u restoran, i tako u nedogled... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#7 | |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Ma i nije pretjerao... Meni je to sa odijelom cest primjer koji koristim da bi ljudi lakse razumijeli o cemu im pricam i zasto je neka moja ponuda skuplja o neke druge ponude. Mada zvuci pretenciozno. Sto kazu "nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari". Opet, ni najskuplja ponuda nije garant da ce nesto biti uradjeno kako treba. Pogledaj kako je Varagic to fino objasnio:
Citat:
A mnogo "tendera" (joj kako ruzna rijec, svaki but me uho zaboli kad je cujem ![]() @ivanhoe: jedna poznanik je radio u jednom visokom drzavnom organu, i organizovali su "tender". Bio je 100% ubijedjen da to sto rade nije namjesteno. Tek kasnije je saznao da jeste bilo namjesteno. Samo par ljudi zna da li je namjesteno ili ne. Svakako, ovo ne iskljucuje da i dalje ima postenih ljudi koji posteno organizuju "tendere". Poslednja izmena od zira : 06. 10. 2006. u 23:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Mene kao Web profesionalca veoma vrijeđa činjenica da se najoptimalnijom ponudom smatra ona najjeftinija. S druge strane svakom koje ikad imao dodira sa bilo kojim poslom, zna činjenica da najjeftiniji posao često predstavlja duplu štetu, uključujući i ovaj konkretan slučaj. Dok se kod oni plaše za svoje dupe i fotelju i vode se gornjom logikom zbog hajke u novinama, nema progresa, fer tendera, niti bilo čeka drugog. Koliko je kod bitan imidž predstavnika institucije o kojoj govorimo, odnosno odijelo, cipele, kaiš, sat koji nose, automobil koji voze, mjesto gdje večeraju, isto je tako bitan i imidž njihovog Web sajta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Wrote a book
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() I ja mislim da najjeftinija ponuda cesto nije i najbolja. Obicno je najbolja ponuda sa nekom srednjom cenom.
Dovoljno je samo poslusati englesku poslovicu koja kaze "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari" a, takodje, je vrlo poznato da je najskuplja investicija ona koja se placa - dva puta.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ponuda da postavim tekstualni oglas nekog belosvetskog sajta | dragansta | Marketing i SEO | 5 | 30. 05. 2010. 22:28 |
Ugovor za izradu web sajta | oliver78 | Planiranje i usability | 18 | 21. 02. 2010. 22:42 |
Potreban neformalni tim ili firma za izradu veceg sajta | oksite | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 28. 02. 2008. 21:48 |
Poziv u affilate program - blog.cri.co.yu | torbica | Marketing i SEO | 0 | 22. 11. 2007. 03:57 |
Poziv na poselo! | sirNemanjapro | Opušteno | 22 | 29. 04. 2006. 12:12 |