Planiranje i usability Planiranje, legalnost, privatnost, arhitektura, principi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Python Ambassador
Master
|
![]() Modul 11 - svi JMBG-ovi bi trebali biti (čitaj: ako matičar nije bio pijan) deljivi sa 11.
Hehe, profesor (Perišić) mi je jednom pričao kako je bilo interesantno kad nisu mogli da unose studente u sistem jer im JMBG nije bio validan.
![]() |
#2 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Btw, ne kažem da ova izjava nema smisla; samo se pitam čija je ovo ideja bila!
![]() |
![]() |
#3 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Hm, to samo delimicno resava problem, jer neko moze generisati lazni JMBG broj, zar ne?
Da li jos negde postoji baza upisanih u biracki spisak? Nasao sam po gradovima (Beograd, Kragujevac, npr), ali meni treba za celu zemlju ![]() Edit: Interesantno, sve sami novosadisti mi odgovaraju.. Edit2: Ali evo ga dinke da kvari prosek ![]()
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 08. 10. 2006. u 13:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ili je bilo mnogo pijanih maticara, ili ta tvoja provera (sa mod 11) nije tacna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Par pravila: 1. Profesori nisu uvek u pravu 2. Ne uči programski jezik koji ti tvoj profesor preporučuje
![]() |
![]() |
#6 | |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 19.03.2006
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
Točno je da ima neispravnih JMBG-ova, najvjerojatnije je problem nastao prilikom njihovog kreiranja. Primjer za izračun kontrolnog broja: http://www.regos.hr/UserDocsImages/d...obrazacr-s.pdf |
|
![]() |
![]() |
"Hvala" ylodi za poruku: |
![]() |
#7 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 1
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]()
![]() |
#8 |
Python Ambassador
Master
|
![]() Izvinjavam se, izgleda da sam pogrešno razumeo čoveka - u pitanju je kontrolni broj po modulu 11 (hvala ylodi).
Off Topic: Nisam iz NS već iz Čačka, ovde samo studiram.
![]() |
#9 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Meni ovo nema smisla... Davanje javnog maticnog broja javnosti??? Trenutni najveci problem shto se tice sigurnosti, a verovatno i u buducnosti je kradja identiteta, samo nam treba sistem koji je drzava odobrila da bi nekom olakshala taj posao?!?!? Mislim...!?!? wtf!!!
![]() |
#10 |
Python Ambassador
Master
|
![]() Hehe, pogledaj ovu temu
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
provera duplikata fajlova | ivanhoe | PHP | 27 | 11. 04. 2010. 13:30 |
[php] Jmbg | 35-68 | Code snippets | 7 | 21. 10. 2009. 17:11 |
Provjera korisnika putem SMS-a | zira | Planiranje i usability | 9 | 18. 09. 2006. 11:10 |
Provera izgleda web aplikacije na PDA | Pedja | Web site, dizajn i multimedia | 9 | 30. 06. 2006. 09:16 |
WHOIS Provera domena | bluesman | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 7 | 30. 10. 2005. 16:08 |