|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Ako je verovati objavljenom, ovo je statistički fenomenalni pomak za web marketing industriju u nas. Ako se uporedi kinta koja nosi 3 promila od 75 miliona i 1 posto od 95 miliona - sa 225 iljade na 950. Vredno se radi ili to samo novinari barataju brojkama :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Pitanje je samo šta u ovom kontekstu označava "tržište", tj. njegovu širinu.
![]() |
#3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Slažem se sa svime što je rečeno, zamolio bih Dragana ako ima neke detaljnije podatke da ih objavi ili bar malo da pojasni kako je istraživač došao do ove statistike? Dosta je konfuzno ovako, a statistika je poznata kao "varljiva" - svako može da je tumači kako njemu odgovara pa verujem da je ovo neka "pristrasna" statistika. Da li može da se zna izvor ovih podataka? Jel' ima taj članak online? Link?
![]() |
#4 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
![]() |
![]() Ne znam šta i ko je radio tih 1%, ali znam kako sam ja došao do 250.000 za 2004. To sam radio za potrebe IFC i pregledao sam određeni (dovoljan) broj sajtova na koji ma se lepo vidi (ako znaš šta i kako da gledaš) koje su reklame sigurno plaćene, a imao sam podatke i o određenom broju sajtova koji na prevaru prodaju reklame, bez obzira što ima sajtovi nisu posećeni.
Uzeo sam srednje vrednosti cena reklama, procenu broja sajtova koji imaju mogućnost reklamiranja, a da to naplaćuju i došao sam do cifre od 250.000. Znači, da ponovim - to je procena, a ne statistički podatak. Nakon toga sam dobio informaciju da SMMRI ima podatak za 2004. da su svi ostali načini oglašavanja uzeli 1% (uključujući i Internet), što se poklapa sa ovom vrednošću. Takođe, trend kod tranzicionih zemalja govori da najposećeniji sajt obično uzima oko 50% ili više tržišta domaćeg oglašavanja, a ove godine je Restak iz b92 javno izneo podatak na E-trgovini da je promet od oglašavanja kod njih 2004. bio 120.000 EUR. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Deklaracija o oglašavanju | srdjan | e-Business | 7 | 26. 01. 2014. 20:22 |
DOO i plaćanje putem interneta | Petar Marić | e-Business | 11 | 27. 08. 2010. 12:41 |
RATEL: Javna rasprava o Politici i Strategiji razvoja sektora telekomunikacija | valeksic | Komunikacije | 0 | 06. 09. 2006. 21:32 |