Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 11. 2006. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
testiranje na open relay
Nasao mi se jedan server na blacklistama za spam, pa sam trazeci razlog naisao ovaj sajt sa dosta korisnih alata za proveru da li je vas mail server siguran od relay zloupotreba:
http://spamlinks.net/prevent-secure-relay-test.htm
23. 11. 2006. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Uzgred jel zna neko kako CBL generise svoju blacklistu ?
Ne mogu nikako da shvatim po kom kriterijumu su mi blokirali server, posto nije open relay, i u maillogu nema tragova da je neko slao neki spam preko servera... Pojavio se nas domen u nekim spam porukama (dobijam nazad mailove sa "Unable to deliver..", pa tako znam), ali AFAIK te poruke nisu poslate sa ovog servera (nema ih u maillogu) nego je From: polje fejkovano..
23. 11. 2006. | #3 | |
Rade Joksimović
Professional
Datum učlanjenja: 27.10.2006
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Citat:
Poslednja izmena od zark0vac : 23. 11. 2006. u 15:49. |
|
23. 11. 2006. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
^^ ne mogu da tvrdim da je to u pitanju, jer ne znam kako te anti-spam liste rade, koju logiku koriste za proveru... nece da odaju te podatke, kao fora da spameri ne bi mogli da koriste te insajder informacije za zaobilazenje zastite, ali je onda problm kad te blacklistuju, sto nemas pojma sta nije u redu... ja zadnja dva dana testiram mail server i nisam nasao nista sto bi ukazivalo da je bilo kakav spam poslat sa njega...saljemo subscription remindere i slicne stvari, ali to se salje samo registrovanim korisnicima i ne spada u spam..
23. 11. 2006. | #5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
^ A da to nije od pre?
Primera radi, kada sam uzimao dedicated server, IP adresa mu je bila na blacklistama posto je prethodno koriscen za slanje mass maila. Tek na moju intervenciju su mi dali "cist" IP.
23. 11. 2006. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
nije to, nazalost...ubacili su nas na listu 21.11 (pise na CBL)
inace ova blacklista ispade prilican problem jer se sad puno confirmation mailova vraca, pa se onda ljudi zale PayPal-u da nisu dobili uslugu, a PayPal je brz da zbog toliko zalbi blokira racun, sto bi bila katastrofa za klijentov biznis (sajt mu zaradjuje ~$1000 dnevno) Moracu da dokupim novi IP, nema druge..
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Testiranje aplikacije u lokalu (jsp) na os x | milano | Web aplikacije, web servisi i software | 19 | 03. 06. 2007. 15:50 |
Testiranje mail-a | Vokic | PHP | 0 | 04. 01. 2006. 19:08 |