|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
|
Alati teme | Način prikaza |
06. 12. 2006. | #1 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Vaucheri i popusti na cene servisa...?
Pozdrav ljudi, interesuje me kako ste i ako ste implementirali vaucere koji daju neke pogodnosti klijentu, i koji princip da primenim za davanje vaucher koda klijentima?
Unapred Hvala.
06. 12. 2006. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Ja na net-u do sada sto sam radio je bio cisti string koji ako je unesen smajnuje neki % ukupnu cenu proizvoda...a offline vauceri nisu bili bas sa popustom
06. 12. 2006. | #3 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Tako neshto sam i ja razmishljao, ali me interesuje kako nejbolje distribuirati te vauchere?
06. 12. 2006. | #4 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ja bih ti predlozio ako mozes da pitas firme koje su vlasnici vecine kioska, tipa Borba, Politika...Time ces pokriti dobar deo trzista.
|
06. 12. 2006. | #5 |
Rade Joksimović
Professional
Datum učlanjenja: 27.10.2006
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
^ *Navedene su novinske kuce i koliko sam ja upucen nemaju veze sa kioscima
Poslednja izmena od zark0vac : 06. 12. 2006. u 14:25. |
06. 12. 2006. | #6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Najbolje je da napravis ugovore sa distrubterima novina ( ima 10ak u zemlji ) i tako si pokrio sve trafike i prodavnice ... ( doduse neznam koliki ti je "tiraz" vaucera...)
07. 12. 2006. | #7 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Izgleda da sam loshe formulisao pitanje. Posto je servis globalni (lokalizacija na 10 razlicitih jezika) interesuje me kako bi to moglo da se izvede preko interneta. Dakle internet vaucheri
07. 12. 2006. | #8 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
pa imas neku mail kampanju u koju trpas promo kod ...
kasnije imas neki input koji taj promo kod prihvata ( ili ne ) i smanjujes neki % od cene proizvoda ....
07. 12. 2006. | #9 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Obicno se radi tako da vaucere (u smislu vaucer koda) promovises kroz druge ne-sajt kanale (razne reklame, stampani mediji, bilbordi, email kampanje...).
Recimo, kazes da na sajtu primas vaucer sa kodom LIQUID i da on donosi 5% popusta na kupovinu na sajtu od sad do kraja 2006 godine, ako se unese na stranici za narucivanje. Taj kod promovises dalje na razne nacine i na sajtu pratis efekat te kampanje kroz narudzbine sa tim kodom. Detaljnije, mozes praviti poseban vaucer kod za svaki medij (pogotov klasicni) i time pratiti efekat reklame u tome mediju. Na serverskoj strani je jednostavno, napravis neki interfejs koji ti omogucava definisanje vaucera sa zeljenim osobinama. Neki minimum je kod, datum vazenja, vrijednost popusta u novcu ili procentu. Procentualni je laksi za rad, jer kod novcanog mozes doci u situaciju da ne potrosi covjek sve iz jednog puta, pa ako treba pamtiti sta je potrosio moze biti smaranje prilicno. Zavisno od toga sta zelis, mozes vaucere definisati i serijski, da svaki bude razlicit, ako ti je takvo nesto potrebno... I na kraju, prilikom kupovine samo imas input box gdje covjek moze unijeti kod vaucera i ako postoji takav i ispravan je odobris korisniku odgovarajuci popust. I naravno, za svaku narudzbinu cuvas koji popust je odobren i na osnovu kog vaucera, za kasniju analizu. |
07. 12. 2006. | #10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mozda je mali offtopic, ali kako bi ste resili stampanje vaucera gde svaki ima drugi serijski broj.. verovatno bi trebalo prvo odraditi stampu vaucera serijski sa blanko mestom za broj, pa onda preko toga printovati serijske brojeve ? Koja aplikacija se koristi za takve stvari ?
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
cene .rs domena | metaphysic | Domain Name Service (DNS) | 2 | 11. 10. 2010. 04:04 |
Cene oglašavanja | GaVrA | Marketing i SEO | 46 | 11. 11. 2008. 13:21 |
SBB spustio cene | Dušan Dželebdžić | Komunikacije | 3 | 11. 09. 2008. 12:28 |
QA .Net 1.1 web servisa | raindog | Programiranje | 0 | 11. 05. 2007. 15:01 |
Formiranje cene | Ilija Studen | Opušteno | 10 | 18. 10. 2005. 21:51 |