|
Web site, dizajn i multimedia Galerija web sajtova, recenzije i kritike. Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 12. 2006. | #21 |
Designer guy
Wrote a book
|
Mislim da je ovaj koncept saminara (workshop ja bih pre rekao) više korisna od ovog kojeg svi seminari ovde prate. Čak i predavači pričaju maltene jedno te isto iz godine u godinu i konerencije u konferenciju. Po meni konferencija je samo izgovor da se ode, prošire poznanstva, ostvare kontakti i ždere. Na ovoj tvojoj bih možda nešto i naučio.
Šalim se naravno, mislim da je ideja više nego dobra i da bih zaista voleo da se ostvari. Uvek sam više za praktične varijante nego za "pričam ti priču" pristupe. |
22. 12. 2006. | #22 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Sto se tice sajmova mislim da oni i dalje igraju veliku ulogu u celom svetu pa i kod nas. E sada pitanje je da li je potreban sajam koji bi pokrio oblast, pa nazovimo, IT usluge. Nisam bas siguran u to.
Sto se tice workshop-a, mislim da je to jos jedan potvrdjeni primer uspesne komunikcije sa drugim profesionalcima. Uzmimo za primer Carson Workshops koji okuplja gomilu profesionalacam, kako predavaca tako i posetioca, a koji je u isto vreme, za nase uslove, papreno skup |
22. 12. 2006. | #23 | ||
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Citat:
Citat:
22. 12. 2006. | #24 | |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
|
Citat:
Ne pratim tu scenu, ali prisustvovao sam seminaru u Nišu i baš mi je zasmetao osećaj da je priča nedorečena (nije problem u predavačima, već u ograničenom vremenu i raznovrsnosti publike). Mislim da bi moglo da se animira nekoliko kvalitetnih ljudi iz domaće zajednice (koji svakako imaju šta da kažu) da održe predavanja bez nekog prevelikog honorara. Mada nemam nikakav osećaj kakav bi odziv bio...
23. 12. 2006. | #25 |
troll mode
Wrote a book
|
uz dobar marketing odziv nije problem... ali opet pitanje je da li bi se skupila odgovarajuca grupa ljudi... imamo srece sto imamo dosta dobru online zajednicu poput ESa, DPTa, gde se okupljaju ljudi koje tako nesto interesuje tako da mislim da to ne bi bio problem... E sad uvek moze da bude problem termin odrzavanja koliko kome odgovara ali sad tesko je svakome ugoditi
|
23. 12. 2006. | #26 | |
profesionalac
Professional
|
Citat:
23. 12. 2006. | #27 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Mislim da treba napraviti razliku između konferencije i workshopa. Na konferenciju ideš radi networkinga i inspiracije, a na workshop ideš striktno da pokupiš konkretna znanja i tehnike.
Samim tim i sam tip predavanja je drugačiji, na konferencijama je publika raznovrsnija, predavači su raznovrsniji, predavanja su u opsegu od 15-30 minuta gdje je uglavnom uloga predavača da inspiriše i pokrene ljude na akciju. Što se tiče workshopa u komjunitiju, to su 37s prvi furali https://workshop.37signals.com/ , pa su Carsoni napravili na tu foru događaj za Evropu http://www.carsonworkshops.com/ .Mada i tu je karakteristično da su te radionice prerasle u konferenciju za 800 ljudi, što ponovo govori u prilog da treba biti događaja oba tipa. Stanje Web scene je kod nas takvo da prvo treba forsirati konferencije za široke mase, što će se u osnovi i raditi tokom čitave 2007., a tek kasnije krenuti i sa workshopovima. Gledam ove teme kod Carsona, šta je u trendu: CSS, pravljenje Web app, Ajax... pitanje je da li u regiji postoji 30 ljudi koji bi recimo bili spremni da čuju predavanje o Ajaxu lika iz Flicrka ili Erica Mayera da priča o CSS za ne tako malu cijenu kotizacije? Samim tim, možda najbolje opipati puls sa jednim jednodnevnim domaćim workshopom na foru: - 4 domaća predavača x 1,5h svaki (Total 6h priče) - uključen ručak - 30 ljudi u publici - upad oko 100 EUR |
23. 12. 2006. | #28 | |||
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
|
workshop online
Citat:
Citat:
Citat:
Kao sto ovi rade www.edge.co.yu Onako u community duhu. Onda bi svako ko zeli i misli da ima sta da kaze mogao da prijavi svoj termin za predavanje. Zavisno od ocene i zelja predavaca bila bi odredjena cena predavanja (placanje moze takodje da se obezbedi) ili bi ono bilo besplatno. Time bi se i iskristalizovalo koga narod zeli da slusa. A i potencijalni predavaci bi imali priliku da vezbaju, sto je neophodno za izlazak pred publiku. Da bi se obezbedio razvoj i odrzavanje softvera bila bi definisina minimalna cena koja bi morala da se plati za prisustvo seminaru a ta sredstva bi isla osobama koja su sistem programirala (ukoliko ne zele da rade for free - mada bi sistem mogao da se isplati jer bi se ovde razvijao a prodavao skolama kao sto je EDGE) i za placanje povecanih potreba hostinga i protoka. Ovakvim nacinom bi se resili mnogi organizacioni problemi. Sala, smestaj, gubitak vremena, putovanje ljudi iz drugih gradova u grad odrzavanja seminara, prisustvo seminaru osoba van nase zemlje itd. Sem toga sistem bi mogao da posluzi za razmenu misljenja o novim projektima, za predstavaljanje ideja itd. Miloje P.S. A elemenat socijalizacije koji bi ovako gubio nadoknadili bi povremenim okupljanjima u realnom svetu.
23. 12. 2006. | #29 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 31.01.2006
Hvala: 0
3 "Hvala" u 2 poruka
|
Citat:
Salim se, veoma mi se svidja ideja workshopa, u kontekstu ucenja, razmene znanja i networkinga, mada mi je 100 eur malo puno, jel standardno da postoji razlicita cena za firme i ljud ekoji su freelance? |
|
24. 12. 2006. | #30 | |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 30.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
PC Press TOP50 domaćih sajtova | blogowski | Web site, dizajn i multimedia | 85 | 03. 02. 2009. 15:11 |
Proglaseno 8 najboljih sajtova u Srbiji, Ovih 8 sajtova ce reprezentovati nasu zemlju | Miloje Sekulic | Linkovi | 3 | 10. 08. 2007. 12:08 |
Kvalitet studija u Srbiji | Dragan Varagić | Opušteno | 24 | 15. 11. 2006. 14:37 |
Nova zabava - rejting domaćih sajtova prema Netcraft.com | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 22 | 16. 09. 2006. 03:38 |