![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ok, sprcao sam celu noc na ovu glupost, evo resenja ako nekom zatreba:
php 4.4.4 (najnovija verzija trenutno) je kompajliran za apache2.0, a ne za apache 2.2, i zato moduli nece da rade sa svezom instalacijom apache-a. Naravno to na oficijelnom php sajtu pise malim slovima na dnu strane da neko slucajno ne bi primetio... ![]() Posto zvanicno ne postoji php 4.4.4 sa modulima kompajliranim za apache 2.2, na windowsu ovo ne ostavlja bas puno izbora osim reinstalacije apache-a na stariju verziju... ali tu je google, nas verni prijatelj, i posle 2 sata trazenja nasao sam jednog finog ciku koji je izkompajlirao te php handlere: http://www.devside.net/server/downloads (ima i mod_perl za apache 2.2, ako nekom treba) Resenje problema se svodi na to da skinete gore pomenuti "Apache 2.2 PHP Handlers" paket, otpakujete ga u php dir, i ucitate php4apache2_2.dll umesto onog defaultnog... ostala podesavanja su klasicna i ako je to u redu sve proradi iz odmah... ![]() Ovo sve vazi i za novi php5 + apache 2.2 cisto da znate, i na istom sajtu imaju php moduli koji i to resavaju...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 25. 12. 2006. u 07:51. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Sudo u Windowsima (Vista,7-ca) ? | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 7 | 13. 11. 2009. 18:49 |
Iskljucivanje Restart Now dijaloga na windowsima | ivanhoe | Linkovi | 1 | 15. 01. 2009. 07:26 |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 02:28 |
Safari od sada na Windowsima | Dragan Babić | Web aplikacije, web servisi i software | 100 | 23. 06. 2007. 20:31 |
fali mi "Show Desktop Items" u windowsima ?? | ivanhoe | Opušteno | 10 | 29. 06. 2006. 23:20 |