Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]()
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 15. 01. 2007. u 12:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() potpuno se slazem, ono sto mi se i dopada kod ZEND-a je to sto nema nikakve pretenzije sem da bude ultimativno PHP okruzenje - samo postoji problem kako sebi da sredis okruzenje u poliglotskim uslovima, pa sa tog stanovista ne bi trebalo iskljucivati textmate, vim, ili emacs - u zavisnosti od religijskih ubedjenja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
profesionalac
Professional
|
![]() Zend je THE teshka artiljerija za PHP, slazhemo se (a i pomenuo sam ga u zadnjoj rechenici).
OT: Moje preference su prema alatima koji mogu da obave vishe poslova u isto vreme. Radim sa mnogo stvari u isto vreme i ne volim da menjam okruzhenja. Moj radni dan je podeljen izmedju C++/xml(xslt)/html/css/skipting tabora i srecan sam ako alat koji izaberem mozhe dovoljno dobro da podnese shta god bacim na njega. Takodje, shto manje grafike i GUI-a ima to bolje, jer mi ne odvraca pazhnju (to valjda ide sa godinama ![]() Izbor se sveo na TextMate (Mac) i Vim (Win i Linux). Ono shto mi treba od PHP kodiranja savrsheno dobro odradjuju oba editora. Kad mi bude zatrebao alternativni OS onda mozhda probam i emacs. Dodushe ostaje problem debagovanja. "Mali" problem sa Vim-om je da treba dosta iskustva i volje da se namesti i podesi, ali onda postaje ubica. I sada mi u TextMate-u nedostaje onaj ludachki dobar search iz Vim-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() pa jedino sto joe, pico i ostali "normalniji" editori nisu uvek instalirani, a vim postoji na svakoj *nix masini. Mislim da je za rad preko ssh apsolutno nenadjebiv editor... samo iskopiras svoj vimrc i vozis, na kom god serveru da se nadjes..
![]() |
#7 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() +1 VIM
Heh, ja sam sebe naterao da sednem i da ga naucim kad sam presao na linux, a nije me mrzelo da ga podesavam (i da ga jos uvek podesavam) i obogacujem novim funkcijama kroz pluginove kojih istvarno ima poprilicno. Sad bi dosao u obzir samo neki IDE u kom moze da ze zameni primarni editor nekim eksternim editorom (a posto takav necu pronaci... :P) Jedna vrlo bitna stvar kod vi(m)-a je sto je tako pravljen da ljudi koji vrlo dobro slepo kucaju mogu da rade JAKO brzo, jer se sve funkcije nalaze na dohvat prsta (ili dva). Apsolutno nema potrebe za mishem, sto je veliki ++. Emacs ![]()
"It’s important to have goals when you pet. Otherwise you’re just rubbing another mammal for no reason." - Scott Adams Poslednja izmena od zextra : 15. 01. 2007. u 17:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
dobar koncept | Miloje Sekulic | Linkovi | 2 | 05. 12. 2007. 11:41 |
Dobar naslov... | aleck | Marketing i SEO | 3 | 10. 11. 2006. 23:06 |
Prototype, dobar tutorijal | Ilija Studen | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 9 | 25. 04. 2006. 18:24 |
Dobar DMS? | Bojan Zivanovic | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 03. 11. 2005. 02:19 |
Preporuke za dobar CMS | Dejan Bizinger | Web aplikacije, web servisi i software | 17 | 05. 10. 2005. 09:17 |