(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ljudi, ostao sam bez reči... Za 10-ak minuta sam pedesetak linija javaskripta sveo na 5 jQuery poziva. Čisto i efikasno:
Kôd:
previousTab = $("li.selected[@id ^= 'tabLI']"); ![]() Hvala još jednom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.08.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ako hoces heavyweight javascript framework, u kojem je imas vec gomilu gotovih resenja, ja bih ti preporucio http://dojotoolkit.com/ (mislim da ga je, ako sam dobro propratio desavanja, IBM uzeo pod svoje pa ima neku buducnost). Mana mu je bila dokumentacija, kad sam ja poceo da ga koristim, ali su dosta poradili na tome pa mislim da je sada ok.
Ako pak hoces nesto lightweight sto ti daje najcesce koriscene stvari i poneka resenja, onda definitivno http://mochikit.com/. Jako je citak, perfektno dokumentovan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() Jos jedan glas za jQuery, uz gore navedene pozitivne strane
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ima i mootools, veoma mali i veoma ugodan za rad, narocito je jak za razne vizuelne efekte, a i sa ajaxom fino radi....mada evo sad gledam jquery i bogme i to je jako lepo, narocito ovaj chaining poziva..
Uzgred, nemoj da brines oko citljivosti, jer onaj ko bude odrzavao ce morati da se upozna sa bibliotekom koju koristis, a onda ce mu to biti sasvim citljivo... uvek je lakse provaliti jednu komplikovanu liniju nego 50 polu-komplikovanih... EDIT: jedno pitanje, da li postoji mainstream JS biblioteka koja standardno podrzava i IE5 (ili bar IE5.5) ???
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Preporuka za MFP | rex | Hardware | 16 | 10. 12. 2010. 21:30 |
Preporuka za ASP.NET VPS | Marko Medojevic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 0 | 07. 10. 2010. 18:01 |
Javascript ORM | kodi | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 10. 07. 2007. 11:17 |
javascript 3D | ivanhoe | Opušteno | 2 | 03. 11. 2006. 12:25 |
WACT - jos jedan php frejmvork | ivanhoe | PHP | 4 | 23. 04. 2006. 02:59 |