|
![]() |
#1 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ja se pitam postoji li neki zakon protiv zloupotrebe mentalno obolelih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() ^Baš tako.. Tako je i onaj Vanja Bulić dovodio u onu emisiju "Crni biseri" ljude koji su poremećeni, ismejavao ih.. Dođe čoveku da mu razbije nos, u najmanju ruku. Al' mu je bio fazon..
![]() |
#4 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() ^^ Ne secam se da je dovodio neke "obolele".
Doduse secam se da je dovodio krimose, jednog tipa koji je napravio BUS Ball, i onog tipa - glumca koji je u Londonu uradio drenazu ( tako, fudbalski da se izrazim ) krvi, pa je zamenio sa drugom. Jeste wierd, ali zaista se ne secam nutty peoplz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#6 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Ja nesto nisam bas ljubitelj ovakvog tipa zabave
![]() Off Topic: Prije par godina proveo sam 30-tak minuta sa ovim momkom na ulici, cekajuci hitnu pomoc posto mu nije bilo dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pušelja Predrag
Professional
|
![]() Pazi, kad nisam skapirao.. Sinoc sam pogledao nesto malo u pocetku i nisam mogao da verujem da ima takvih likova na TVu. Posle vasih komentara odgledao sam ceo video i kapiram celu pricu.. I tek sada ne mogu da verujem, ali ovaj put u vezi svega gore napomenutog.. Iz protesta sam cu i skloniti link i zao mi je ako sam nekoga povredio..
Na zalost takvi zakoni o kaznjavanju podsmevanja nekome ne postoje u nasoj zemlji (bar ja ne znam). Ovde gde zivim postoji zakon koji se mislim zove Zastita dostojanstva (ili tako nesto). I jako je primenljiv, sta mislite sto nikome ne pada na pamet da napravi tako neku emisiju ovde. Sigurno ne zato sto su humaniji ili pametniji.. @Gorrran ne radi se o zabranjivanju pojavljivanja na medijima, radi se o zabrani ismejavanja tih ljudi. Ako ti pozoves nekoga na TV da pricas o njegovom zivotu ili sta god.. gde ne dodirujes njegovo dostojanstvo sve je ok, a ako si ga pozvao da ga ismejavas zbog njegovog zdrastvenog stanja to je kriminal...!! -----Edit Sada vidim da je nemoguce izmena poruka posle odredjenog vremena ![]() Zamolio bih nekoga od moderatora da ukloni link sa moje prve poruke... Poslednja izmena od blogowski : 18. 02. 2007. u 10:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 21.09.2006
Hvala: 4
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
Medijska zloupotreba je samo vidljivi deo odnosa društva prema takvim ljudima, koja, usuđujem se da kažem, možda i nije toliko loša kao drugi vidovi zloupotrebe, ako dotična mentalno hendikepirana osoba doživljava bilo kakvu satisfakciju kroz neki javni nastup. Smeh publike, ukoliko su u kontaktu sa njom, oni najverovatnije doživljavaju kao vid prihvatanja. Takođe, smatram da uvek treba razlikovati podsmeh od smeha - to što je neko "hendikepiran" ne znači da ne može da nas iskreno nasmeje i da je takav naš odgovor na njegovo ponašanje nužno maliciozan i nipodaštavajući. Da bismo razumeli te ljude, ponekad je potrebno neke naše kriterijume staviti u zagrade. A oni koji seire nad njihovom nevoljom i koji ih koriste nisu ni vredni razumevanja. Mediji se svakako mogu bolje upotrebiti za afirmaciju osoba sa nekim mentalnim poremećajem, ali su ti primeri daleko ređi. Štaviše, vrlo često jačaju stigmu koju duševni poremećaji nose.
advokat sabac Poslednja izmena od Gorrran : 18. 02. 2007. u 06:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Nije li on bio i na Pinku pre cca 10 godina?
Kao da mi je nesto poznat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Provjera datuma i vremena | tesic | PHP | 2 | 20. 10. 2008. 15:45 |
Letnje računanje vremena na Windows ? | bluesman | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 11 | 01. 04. 2008. 00:21 |
Povlačenje vremena (prognoze) | Dragan Babić | Web aplikacije, web servisi i software | 15 | 05. 08. 2007. 23:44 |
Organizacija vremena - kako vi to radite? | istok | Opušteno | 15 | 28. 10. 2006. 21:15 |
Vodjenje/pracenje: finansija/vremena | [nq] | Planiranje i usability | 17 | 18. 01. 2006. 12:54 |