|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Posetio sam te linkove odmah, medjutim to nije nesto sto me je zainteresovalo. Tu se radi o specificnom slucaju sa kineskim charsetom i moze da odgovori na deo pitanja, medjutim interesuje me prica o "pravom zivotu" a ne ove fantazije.
![]() |
#2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() kao sto sam vec napisao, za plain ascii i za utf8 nema ama bas nikakve razlike sta ces koristiti...
![]() |
#3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() To sam i mislio, i na osnovu svih mojih testova nisam primetio nikakvu znacajnu razliku, ali sam hteo da proverim.
![]() |
#4 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Sa #9 si "ubio" diskusiju pošto su upravo "fantazije" situacije gde se addslashes() i mysql_real_escape_string() razlikuju.
Ima par zanimljivih stvari u SitePoint diskusiji koji je Chris Shiflett linkovao u addslashes() Versus mysql_real_escape_string() članku (prvi link u Ivanovom postu). Jedna od zanimljivijih je upravo poreklo funkcije: addslashes() je deo PHP-a i može se reći da je funkcija opšte namene dok je za mysql_real_escape_string() odgovoran MySQL community i specijalizovan je za rad sa MySQL-om. Uostalom, ne vidim neki veliki problem ovde. Manje više stvar ukusa, a ako ne želiš da razmišljaš o ovakvim stvarima koristiš preporučeno rešenje i uživaš.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Input Validation | eclipse | Sva početnička pitanja | 4 | 08. 04. 2011. 04:13 |
html escape | ivanhoe | PHP | 2 | 05. 07. 2009. 19:59 |
<input> array | misk0 | Sva početnička pitanja | 3 | 25. 06. 2008. 19:21 |
Stil za input value | blogowski | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 23. 10. 2007. 20:04 |
Escape char iz mysql komandne linije. | Dragi Tata | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 11 | 05. 08. 2006. 15:35 |