|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#9 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]() Evo da rezimiram, za one sa jeftinijim ulaznicama ![]() 1. Ako je ikako moguce koristiti prepared statements. Ne samo sto je sigurnije, vec je i mnogo efikasnije kad se isti SQL izvrsava vise puta, samo se menjaju parametri. Mysql drajveri to ne podrzavaju, ali mysqli, pdo, postgres podrzavaju, tako da samo php4 + mysql kombinacija imaju problem. 2. Ako vozimo php4 i mysql (jos uvek najcesca varijanta) onda je potrebno uraditi sledece:
Ovde $a treba escapeovati samo sa mysql_real_escape_string, dok za $b moramo da koristimo i addcslashes i to je to... a evo i moja funkcija za escape koja mislim da lepo sljaka: PHP kôd:
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 18. 03. 2007. u 00:34. |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kod kojem ne treba dokumentacija... | mangia | Opušteno | 10 | 12. 10. 2009. 21:27 |
Glasanje: prevencija "SQL injection" | Dragi Tata | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 26 | 20. 09. 2009. 00:02 |
Treba mi secondary DNS | misk0 | Web aplikacije, web servisi i software | 1 | 18. 06. 2009. 20:47 |
Treba nam Robocop :) | bluesman | Opušteno | 3 | 17. 12. 2007. 18:21 |
PHP email injection | MorenoArdohain | Programiranje | 0 | 07. 01. 2006. 22:32 |