17. 03. 2007. | #11 |
Comfortably Numb
Professional
|
A, da nemas kakav overwrite varijabli u toj update skripti, ako se kacis istovremeno i na obe baze pa... ili si hardcode-ovao parametre u mysql_connect i mysql_select_db? Sta tacno kaze die(mysql_error()), access denied? Firewall? Ostajem bez ideja, gadno je ovako "na daljinu" pogadjati...
|
17. 03. 2007. | #12 | |
novi član
Datum učlanjenja: 17.03.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
$dbh=mysql_connect("ip", "user", "pass") or die ('I cannot connect to the database because: ' . mysql_error()); mysql_select_db("baza",$dbh); Najcudnije je sto mi uopste ne daje koja greska je u pitanju. samo napise da ne moze da se konektuje i to je to...nema opisa greske. vidi se da pokusava da se nakaci, odziv je sporiji. sto se tice price o proxy-ju, ne znam da li sam iza nekog. kacim se preko telenorove mreze (GPRS). opet...cudi me da ako je definisano na serveru da host moze biti bilo ko...zasto ne prolazi. A prolazi sa istim parametrima kad se kacim preko Navicat-a direktno na bazu... Evo sta sam ja pokusao... Analizirao sam malo Apache-ov konfiguracioni fajl... posebno odeljke o LISTEN i BINDADDRESS... recimo da bi Apache pored lokalhosta trebalo da osluskuje i hostove koje sam naveo...medjutim, cim unesem IP i aktiviram apache on se podigne ali ne radi bukvalno nista. Nema odziva na localhostu. hmmm... ajde ako neko od vas moze, nek napravi stranicu kod sebe u lokalu i sa parametrima proba sa te stranice da se poveze na remote bazu i iscita nesto iz nje... ja bukvalno nemam nikakvu ideju vise. |
|
18. 03. 2007. | #13 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ne ispise nikakav mysql_error ? Da li pukne na connect ili na select baze?
nema ovo veze sa apachom, ti se iz php-a kacis na mysql (ako sam dobro shvatio), php kod klijenta mora da ima dopusteno otvaranje socketa, a tvoj mysql da ima definisanog usera `username`@`%` i to je sve... proveri u php.ini-ju mysql.connect_timeout, po defaultu je setovano na 60 sekundi, mozda je to prekratko...takodje vidi na klijentu da ne timeoutuje connection... takodje probaj da stavis error_reporting(E_ALL) na pocetak skripte, mozda postoji neki notice ili warning koji ne vidis.. Uzgred moja ti je proporuka malo drugaciji pristup: napravi web service za update: umesto da se skript kaci direktno na bazu, napravi kod sebe na serveru skript koji uzme podatke od remote skripte, proveri sta treba u bazi i vrati mu uputstvo za update. To je mnogo sigurnija varijanta, ne treba pustati svakog da ti pristupa bazi, mozda neko od tih klijenata ima klinca koji zna malo php-a, a dosadno mu je..
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 18. 03. 2007. u 01:21. |
18. 03. 2007. | #14 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 22.06.2005
Hvala: 14
30 "Hvala" u 19 poruka
|
Da ne zeza mozda firewall ?
|
18. 03. 2007. | #15 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Izlazak napolje sa localhosta
evo, uz nesebicnu pomoc druga 35-68 na rjesavanju ovog mog problema skontali smo neke stvari...
Kao prvo, on je uspeo da se poveze na moju remote bazu sa lokalne stranice...znaci da su parametri za pristup na serveru ispravni. Ja NISAM USPJEO DA SE KONEKTUJEM NA SOPSTVENI SERVER ....eh ironijo. Kao drugo... upgradeovao sam mysql bazu u lokalu na peticu i i dalje ne radi. i kao trece i najbitnije... drug 35-68 nije iza proxy-ja A JA JESAM. Da li je to problem? Ostaje mi jos samo jedno , a to je da upgrejdujem php. Poslednja izmena od analyzer : 18. 03. 2007. u 21:02. |
18. 03. 2007. | #16 |
Python Ambassador
Master
|
AFAIK PHP ne zna sam da prođe kroz proxy. Izlgeda da ćeš morati da radiš direktno sa TCP socket-ima
19. 03. 2007. | #17 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
moze php da izadje na kraj sa proxijem i direktno preko wrapper funkcija, evo vise detalja: http://www.php.net/manual/en/wrappers.http.php
pogledaj pod Table N.3. Context options, postoji proxy parametar.. a moze i da se koristi curl...
19. 03. 2007. | #18 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
EVO ZAKLJUCAKA.
Naime, 36-68 mi je poslao jedan zanimljiv tekst sto se tice mog problema. ukratko, u pitanju je verzija php-a koju koristim i verzija mysql koja se nalazi na remote serveru. Koga interesuje da procita evo i linka: http://www.whoopis.com/howtos/mysql-auth-fix.html |
19. 03. 2007. | #19 | |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Citat:
19. 03. 2007. | #20 | |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
Aha... Fakat mi zao sto sam Vas bezveze povlacio... Pass hashing... U svakom slucaju, hvala vam svima...da ne nabrajam. Pozdrav |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
POMOĆ!!! Apache web server | coski30 | Sva početnička pitanja | 12 | 22. 07. 2010. 18:47 |
Apache log parser | Nemanja Avramović | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 5 | 11. 10. 2007. 22:14 |
mod_rewrite na Apache 2.2 | Nemanja Avramović | Regular expression i htaccess | 3 | 05. 08. 2007. 22:34 |
Apache se razvlaci | istok | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 11 | 12. 02. 2007. 10:05 |
Apache 2.2 i .htaccess ? | BluesRocker | Regular expression i htaccess | 5 | 27. 12. 2006. 15:36 |