|
![]() |
#1 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Ne vidim u tom uputstvu nista sto bi mu smetalo da se zove Kratko uputstvo za webmastere jugoistocne Afrike i pacifickih ostrva. Hocu reci, tih nekoliko napomena su vrlo opste i nisu specificne samo za nas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
expert
Grand Master
|
![]() 1) bas pre jedno nedelju-dve na jednom bugarskom forumu se pojavila neka zenska koja kaze da je iz google-a i odgovara na pitanja
lose je sto su njeni odgovori uglavnom isto ono sto se moze prochitati i na sajtu - verovatno imaju zabranu da dele neobjavljene informacije ocigledno da ce uskoro biti nekih razmrdavanja na 'google balkanu' 2) uputstvo sam video ranije (pratim njihov rss feed, mada cu ga najverovatnije obrisati iz spiska ...), ali resio sam da ga ne stavljam ovde - nista novo i nista konkretno za nas kad smo vec kod google-a: chek u 21-om veku ... uzas |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() neznam u cemu je poenta toga...
Sve se svodi na to da je Google preveo svoj support na sfrj. Iz toga se moze samo jedna "interesantna" stvar zakljuciti... google se zainteresovao za ex-yu prostor... wow pa t osmo znali like pre 2 godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Bilo bi lepo da Google malo namerno "omane" u targetovanju oglasa posto nema dovoljno oglasavaca na nasim prostorima. Npr. da na sajtu koji se bavi prodajom kiselog mleka malo servira i oglase o prodaji digitalnih fotoaparata.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
Knowledge base
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Ako оглашивач proda taj digitalni foto aparat, zasto su mu otete pare? Pogledaj malo srpske blogove i adsense reklame na njima, videces da su u 90% na engleskom. Korisnik bira da li ce da klikne na AdSene reklamu i time vidi sta se nudi. Mislim, zar ne bi bilo fino da citajuci neki srpski blog vidis reklamu za mobilni telefon ili dostavu cveca, kliknes i narucis? Mislim da je to bitnije nego da ti se serviraju повезане reklame sa nekim servisom na Madagaskaru ili tako nesto...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Knowledge base
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
1. Hocu da placam 0.5US po kliku za rec DOMACI SIR onda necu da placam za rec digitalni fotoaparat 2. Ako sam rekao hocu da se reklamiram po celom svetu onda to ukljucuje i blogove u tunguziji na kojima rec DOMACI SIR ima dovoljnu tezinu. Neznam sta je nejasno ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 12
12 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
expert
Grand Master
|
![]() Citat:
oni sigurno nece da koriste gotove usluge 2checkout-a i MB-a, jer imaju slican servis, ali jedan bank wire mogu da naprawe. Ako ne mogu, onda da lepo srede onaj njihov google checkout (nisam siguran za ime) e sad, zasto bi google to radio, kad i ovako stvari funkcionisu? pa: 1) ne funkcionisu bas najbolje: drugaru su 2 puta slali chek i evo ovaj drugi je stigao tek prosle nedelje. Chekao ga je samo malo duze od godinu dana (DHL drugi put) 2) ja sam 100% siguran da je google-u jeftinije (sto se tice bilo kakvih resursa) da odrade sistem koji ce koristiti MB i slati pare tamo, nego sto sad salju chekove ... Moci ce da drze pare kod njih jos meseca dana (a to je vazno, jelte ![]() 3) ovo nije neka sporedna stvar: adwords/adsense uveliko doprinosi ceni google-a. 4) bruka je bre, u 21 veku da mi salju pare koje ja mogu (u najboljem slucaju) da unovchim posle 2 meseca. e sad, velike firme definitivno teze donose odluke, uvode novine i slicno ali kaljaju svoj imidz ovim sto rade a najnajgore je sto mu se ne vidi kraj na lokalnom (bugarskom) forumu su pitali predstavnicu kad ce bank wire do bugarske. Odgovor: 'za sada se ne planira'. mozda chek ima nekih svojih prednosti, ali mislim da su mane daleko mnogobrojnije eto, to sam hteo da kazem ... jedna od najvecih web firmi, chek i 21 vek - ne (treba da) idu zajedno! P.S. primer da je MB dobro resenje za nase krajeve daju microstok sajtovi (na zoni ima dosta tema o njima, t.j. jedna velika tema o MB). Sve radi ok - sajt posalje pare, ti dobijes kroz koji dan i gotovo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Bez namere da branim Google, iznecu samo moje misljenje:
Citat:
Citat:
Citat:
Btw, zaboravim da spomenem bankwire, to je verovatno neekonomicno za njih, jer zahteva trosak od 30-40 usd po transakciji. Verovatno bi moglo da se izvede da se trosak odbije od novca koji se salje, ali ko sto rekoh, cek je za mnoge US kompanije najelegantnije resenje. Edit 2: voleo bih da Srdjevic iznese svoja iskustva sa cekovima, posto vidim da je lociran u US.
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 11. 04. 2007. u 19:14. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
"Google Energy"...Google trguje strujom? | 3banchi | Opušteno | 7 | 14. 01. 2010. 09:27 |
Google to charge businesses for Google Apps | Peca | Opušteno | 10 | 01. 12. 2007. 15:09 |
Google vs. Microsoft vs. Yahoo! (was Google placa milijardu dolara za 5% AOL) | Dejan Bizinger | e-Business | 105 | 04. 12. 2006. 13:06 |
Google Analytics - Urchin from Google | bluesman | Marketing i SEO | 26 | 20. 12. 2005. 18:38 |
novo od google inc -> google print | nixa | Linkovi | 2 | 06. 08. 2005. 14:21 |