|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#21 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
ja se secam vremena ne tako davno, recimo cak i prva godina moje srednje skole(1991), kad su u mom razredu u Tesli (znaci ne neka fancy gimnazija, nego tehnicka skola) samo dva momka otvoreno pricala da slusaju narodnjake. U osnovnoj isto tako samo par ljudi je slusalo Miroslava Ilica ili Lepu Brenu i to je bilo to, nije to uopste bilo toliko rasireno kao sto je sad, i generalno se smatralo seljacenjem... tek je par godina kasnije, kad je sve ostalo otislo u qrac, ta muzika postala masovni trend i onda su vec svi upali u tu pricu sa narodnjacima, tarzankama i utrpanim duksevima u trenerke...
![]() |
![]() |
#22 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Al ste podivljali
![]() Opusteno, kao sto sam vec rekao ne podrzavam "mass-production shund". Ono sto mogu da cujem ne mogu da kazem ovde (dinke ce da me strelja) ![]() Toma Zdravkovic rulez ![]()
![]() |
#23 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sta da ti kazem Ivane, autocenzura rulez, to i nas ministar najtoplije preporucuje kako bi se prezivelo u Srbiji
![]() Inace, u vezi ove price da nekada (ajd da kazem pocetkom devedesetih) mladji ljudi nisu slusali narodnjake... To jeste tacno ali samo delimicno. Kao prvo slusale su se druge "drustveno prihvatljivije" bljuzge (valentino, merlin, bebek, crvena jabuka, ... ****s like that), a kao drugo ... na svakoj zurci, kad se malo vise popije, tamo negde oko ponoci deo "kunem se u heavy metal" bratije (po pravilu iz ruralnih delova grada) bi naprasno menjao plocu uz mantru "kako mozes da se zezas uz metallicu" i pustao narodnjake. Ja sam se zamalo potukao sa jednim svojim ortakom kada je na mom 18-tom rodjendanu pokusao da mi tako minira zurku ![]() @bluesman Moja ćera isto ko i tvoji klinci. Doduse, ona nije imala gde ni da cuje te Ane i ostale (osim na tim decjim zurkama). |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Igor Marinović
Expert
|
![]() Ima onaj vic: zagrle se kokoška i noj, pijani, i počnu da pevaju: neke ptiiice nikad ne poleeetee ...
@robi-robi: meni se baš sviđa bugarska pesma za evroviziju.
![]() |
#25 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Off Topic: Citat:
Poslednja izmena od jablan : 18. 04. 2007. u 14:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
expert
Grand Master
|
![]() Citat:
devojka mi je iz bugarske, pa sam isao na neke svadbe njenih prijatelja i rodjaka (4-5 svadbi) iako se ovde jako slusa shund, to ne znaci (to apsolutno nikako ne znaci) da svi slusaju to. samo na jednoj od tih svadbi je pustano malo narodnjaka i to zato sto mladozenja voli to (ali je zato nevesta hard metal fan. Pa ti vidi - ko tu koga ![]() kad sam otisao na prvu svadbu imao sam nekoliko iznenadjenja: - pazi, moze i bez narodnjaka (hvala bogu) - pazi ovi starci skacu na neke old rock pesme (cool) - jos neverovatnije - ovi starci skakucu i u ritmu popularnih dens pesama - bas vole, postuju i slusaju svoju etno muziku. Igraju kolo bas masovno, dosta ljudi zna reci tih pesama.. - ljudi idu na svadbu da se vesele i igraju, djuskaju - od svih svadbi, samo je na jednoj jedan cica malo vise popio. (verovatno, t.j. sigurno da ovo nije stanje svuda - ali opet, ja sam stvarno odusevljen) inace grad ima oko 150 000 stanovnika (otprilike, ne znam tacno) ono sto me takodje jako iznenadilo je da svi (ajde ne svi ali ogroooomna vecina) za vikend idu u prirodu (ili prosto uvece se prosetaju iznad grada) @zigor: ja obavezno idem na koncert ovo dvoje cim naprawe neki u Sofiji. Gledao sam na YouTube zapise njihovih live koncerata - wow btw. video na youtube koji sam poslao je uploadovala upravo pevacica bend-a, ima i nekih drugih stvari od nje, kome se svidelo nek pogleda (da ne spamujem linkowima). inace, kad smo kod etno pesama, jedan interesantan podatak: na zlatnom disku Vojadzera1 (a, mislim i 2) se nalazi i pesma Valje Balkanske - pevacice bugarskih etno pesama (izmedju ostalog ovde ih zovu: 'narodne pesme'). edit: @jablan: meni se pak bas svidja njihova realizacija :P ovo nije radjeno za evroviziju, ljudi rade ovaj stil godinama naravno, o ukusima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
profesionalac
Qualified
|
![]() evo mala pauza izmedju rasprave i razlicitih misljenja pa nastavite dalje
![]() http://www.youtube.com/watch?v=JauqDjZq7hM |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
Za rumunske svadbe, ista prica kao tvoja, bio sam na par, i ima tu i narodne muzike (sto bi se kod nas reklo izvorne), ali i Bitlsa i slicnog... i ne postoji toliko izrazena ta granica izmedju recimo neke tradicionalne muzike i neke novije, nije sramota slusati i jedno i drugo (kao kod nas gde je to razdvojenije), ali zato se manele smatra muzikom za primiivce i to su svirali samo kad su mladenci bas trazili (uf, a na toj svadbi su me smorili, imao sam osecaj da su me teleportovali u Teheran.. ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [quote]
ja se secam vremena ne tako davno, recimo cak i prva godina moje srednje skole(1991), kad su u mom razredu u Tesli (znaci ne neka fancy gimnazija, nego tehnicka skola) samo dva momka otvoreno pricala da slusaju narodnjake. U osnovnoj isto tako samo par ljudi je slusalo Miroslava Ilica ili Lepu Brenu i to je bilo to, nije to uopste bilo toliko rasireno kao sto je sad, i generalno se smatralo seljacenjem... [quote] Ja kad sam isao u srednju skolu, u trecem razredu, 3/4 mog razreda islo je na koncert Mileta Kitice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Nova verzija APE | ReLaX | Flash | 4 | 21. 05. 2007. 20:41 |
Najavljena verzija Oracle 11g | Dejan Topalovic | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 0 | 24. 10. 2006. 23:08 |
Web 2.0 - neke stvari su jednostavno neodržive | Ilija Studen | Opušteno | 8 | 27. 08. 2006. 19:18 |
Corbis.com sad pa nikad :) | boccio | Opušteno | 7 | 02. 03. 2006. 17:15 |