|
![]() |
#1 | |
хардвераш
Qualified
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Citat:
Пробај са квадратним кореном, не мораш нужно да наместиш све параметре као што сам показао, него направи неколико проба са разним параметрима, па узми шта ти се највише свиђа. ф
![]() |
![]() |
#2 |
133t
Master
|
![]() holly ****, izgleda da radi
![]() (doduse za 1/n favorizuej vece a za n manje brojeve, nisam uradio onaj deo gde inverzujes) Kôd:
$f=0; $t=1; $n=1/10; $my_to=10; $q = 2/(($n+1)*($t-$f)); $a = ($n-1) / ($t-$f) * $q; $b = ($t - $n*$f) / ($t-$f) * $q; $u=rand(0,1000) / 1000; $my_rand=round($u*$my_to); echo "<hr />"; echo "rand(u): $my_rand"; echo "<hr />"; echo "H(u)". round(($a/2*(pow($u,2)-pow($f,2)) + $b*($u-$f))*$my_to); Kôd:
0 0 1 2 2 4 3 5 4 6 5 7 6 8 7 9 8 10 9 10 10 10 za 1 se svaki mapira na sebe Da probam jos jednom da objasnim zasto mi je ovo bitno (osim sto sam istripovao da je bitno ![]() zato sto hocu da jednom kad popunim tu tabelu proizvodima, i odredim tezine, posle samo menjam taj jedan parametar, tako da ako je 1 onda radi obican random (testirao sam sa ovom F-jom, radi) a ako hocu da favorizujem neke proizvode, samo malo podignem n, bez potrebe da cackam po bazi. a takodje se moze iskoristiti kod za prokazivanje oglasa i baner-a (valjda) Elem ovo sasvim radi posao, sad samo da vidim kako da ga mapiram na bazu. ![]() Poslednja izmena od kodi : 26. 04. 2007. u 21:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Zanimljiva ideja, samo pazi da ne smoris one koji ce azurirati takav sajt. U praksi je uglavnom dovoljno oznaciti neki proizvod kao "promovisani" i takve proizvode gurati u prvi plan. Znaci, bas mi je zanimljivo to kako si zamislio, samo ne znam koliko ce to biti lako odrzavati sa par hiljada proizvoda npr.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
133t
Master
|
![]() opusteno, moj projekat
![]() edit: naravno, filmil ima pice+klopu kad dodje ovde.. ![]() Poslednja izmena od kodi : 26. 04. 2007. u 21:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Jednom davno sam radi onesto slicno i primenio sam nesto drugaciju logiku. Naime, moj radnom gneerator je morao da ispuni uslov da obezbedi da se svaki elemnet prikaze dovoljan broj puta. Zbog toga nisam ostavljao da sve prosto zavisi od matematike nego sam uradio sledece:
Uveo sam pojam kruga, definisan kao broj prikazivanja dok svi elementi nisu prikazani bar jednom. Standardno se element prikazuje jednom u jednom krugu. Za svaki elemnt se definise koliko puta cesce se pojavljuje od standardnog. Ako je 1 onda se element pojavljuje standradno ucestano, ako je 2, dva puta, 5 pet puta, a moze da se koriste i decimalni brojevi za profinjenije odnose. Imam jedan brojac koji broji "krugove" Jedan krug se zavrsava kada su svi elementi prikazani bar jednom. Za svaki element se pamti i koliko je puta prikazan. Imajuci ove podatke, relativno je jednostavno izvlaciti elemente koji su za prikazivanje.
![]() |
#6 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() heh, ja sam ladno sinoc sanjao random funkciju
cilj random funkcije je da bude takva da sa njom moze da se dobije recimo random n lica razlicite starosne dobi ali tako da odgovara trenutnom preseku populacije i resenje je tu negde bilo al kao i svaki san najbolje se zaboravi ![]() verovatno je poruka - moze to i na javi )
![]() |
#7 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() LOL, vrlo zanimljiv san
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Miloš Vučić
Grand Master
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() A onda lepo nazad na random ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
random + mysql | mega023 | PHP | 9 | 09. 03. 2010. 16:08 |
random select na velikoj tabeli | kodi | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 14 | 09. 04. 2008. 12:46 |
java.util.Random security | Ivan | Programiranje | 0 | 02. 01. 2007. 18:43 |
Generisanje random UNIQUE kodova | bluesman | Programiranje | 54 | 25. 02. 2006. 14:05 |
Random image - preraditi za flash... | headcutter | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 4 | 02. 09. 2005. 22:14 |