e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.04.2007
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
delatnost bi bila vezana sa softver unapred zahvalan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Najbolje savet koji mogu da ti dam je da konsultujes knjigovodju, za male pare ce ti odgovoriti na sve detalje koji te interesuju. Ili da googlas malo, na par mesta je objasnjen postupak otvaranja i vodjenja agencije.
![]() |
#3 | |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() I meni bi mogao da posaljes (ili bilo ko drugi) kontakt info dobrog knjigovodje, po mogucnosti iz BG-a. Nije mi jasno to sa 50 000 dinara, neko kaze da moze bez pravdanja a neko kaze da ne moze. Rapitacu se jos. Meni nije jasno ako se sve zavrsava sa oko 100 evra, zasto onda firme sa kojima neko ima saradnju putem autorskog ugovora ili slicno ne predloze da oni placaju troskove oko vodjenja agencije tom radniku dok radi u njihovoj firmi kada je 100 evra u najvecem broju slucajeva mnogo manje nego sto oni placaju kao doprinose!?
![]() |
#5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Poslao sam raindogu preporuku na PM, sto se tice knjigovodje u BGDu, nadam se da ce ti neko odgovoriti.
Za tvoju nedoumicu najbolje ce ti odgovoriti neko ko ima firmu.
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 02. 05. 2007. u 23:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Dejane, pa zato sto im je tako mnogo cistije, ako krenu ka tome sta im je jeftinije, dace covjeku novac na ruke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() thx MorenoArdohain.
poslao sam im juce mail i danas su odmah odgovorili. Najverovantije cu otici da popricam sa njima sledece nedelje pa cu da javim detalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
kockar
Qualified
|
![]() Nije bas 100 evra, ali nije ni mnogo vise. Oko 100 evra ti za agenciju izadju doprinosi za vlasnika (zdr, soc,...) i porez. Jos placas firmarinu (u zavisnosti gde ti je agencija registrovana, kome delu grada, kom gradu...licno za centar KG-a placam 10 evra mesecno). Placas knjigovodju (oko 30 evra). Ako ti je ne daj Boze firma registrovana u prostoru u kom ne zivisi, placas sve komunalije duplo.
Sto se tice podizanja: Teoretski mozes da podignes do 100.000 dnevno. Meni je moj knjigovodja rekao da nije pametno podici preko 50.000 u danu kako ne bi navukao inspekciju bez potrebe. Sa druge strane, sumnjam da vam je veliki problem da podignete tih 100.000 u dva ili 5 dana, posto racunam da ako imate tolike prihode da mozete da podignete 100.000 svaki dan, onda znate da prelazite u PDV i tu se vec stvari malo komplikuju i po pitanju troskova i svega ostalog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() evo sta je knjigovodja imao da kaze:
na prilive od pravnog lica iz inostranstva fizickom (kako god da stigle pare pa i preko Western Uniona): Citat:
Najvise me interesuje 1 kolike su mesecne dazbine za ovu delatnost (znaci sve ukupno i sto se tice placanja socialnog zdravsteno, dazbina za delatnost, njigovodstvenih usluga itd) Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
E-start: Udruženje za razvoj e-poslovanja i Internet preduzetništva | Dragan Varagić | e-Business | 79 | 05. 09. 2013. 22:09 |
Kontrola pristupa fileu | blackshtef | Sva početnička pitanja | 20 | 21. 08. 2010. 23:06 |
Predlog za .RS registra? (kontrola nad DNS) | DejanVesic | Domain Name Service (DNS) | 16 | 06. 02. 2009. 19:52 |
Specijalističke studije iz E-poslovanja, FTN, Novi Sad | Dragan Varagić | e-Business | 120 | 30. 09. 2008. 00:36 |
Autocomplete SelectBox kontrola | ppavlovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 27. 11. 2007. 12:15 |