e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Poslao sam raindogu preporuku na PM, sto se tice knjigovodje u BGDu, nadam se da ce ti neko odgovoriti.
Za tvoju nedoumicu najbolje ce ti odgovoriti neko ko ima firmu.
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 02. 05. 2007. u 23:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Dejane, pa zato sto im je tako mnogo cistije, ako krenu ka tome sta im je jeftinije, dace covjeku novac na ruke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.04.2007
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() thx MorenoArdohain.
poslao sam im juce mail i danas su odmah odgovorili. Najverovantije cu otici da popricam sa njima sledece nedelje pa cu da javim detalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
kockar
Qualified
|
![]() Nije bas 100 evra, ali nije ni mnogo vise. Oko 100 evra ti za agenciju izadju doprinosi za vlasnika (zdr, soc,...) i porez. Jos placas firmarinu (u zavisnosti gde ti je agencija registrovana, kome delu grada, kom gradu...licno za centar KG-a placam 10 evra mesecno). Placas knjigovodju (oko 30 evra). Ako ti je ne daj Boze firma registrovana u prostoru u kom ne zivisi, placas sve komunalije duplo.
Sto se tice podizanja: Teoretski mozes da podignes do 100.000 dnevno. Meni je moj knjigovodja rekao da nije pametno podici preko 50.000 u danu kako ne bi navukao inspekciju bez potrebe. Sa druge strane, sumnjam da vam je veliki problem da podignete tih 100.000 u dva ili 5 dana, posto racunam da ako imate tolike prihode da mozete da podignete 100.000 svaki dan, onda znate da prelazite u PDV i tu se vec stvari malo komplikuju i po pitanju troskova i svega ostalog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() evo sta je knjigovodja imao da kaze:
na prilive od pravnog lica iz inostranstva fizickom (kako god da stigle pare pa i preko Western Uniona): Citat:
Najvise me interesuje 1 kolike su mesecne dazbine za ovu delatnost (znaci sve ukupno i sto se tice placanja socialnog zdravsteno, dazbina za delatnost, njigovodstvenih usluga itd) Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ja sam juče pričao sa knjigovođom u vezi tog dizanja para, ona kaže da je to bajka, i da ne mogu da se dižu pare tek tako, bez obzira ko si. Znači, možeš dok te ne uhvate.
![]()
![]() |
#7 | |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() odoh da otvorim firmu u dzibutiju ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Propis regulise da pausalac ima obavezu da placa pausalno odredjene iznose u zadatom roku, a da sa ostalim novcem na tekucem racunu moze da raspolaze slobodno.
Ponajbolja opcija je placati preko racuna sve sto se moze, pa i racun iz lokalne piljare. Sve dok se ne podize gotovina, sigurno je u redu, a gotovinu je sigurno dizati do nivoa propisanog iznosa zarade. Ono preko je u sivoj zoni, jedni tumace ovako, drugi onako.
![]() |
#9 | |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
E-start: Udruženje za razvoj e-poslovanja i Internet preduzetništva | Dragan Varagić | e-Business | 79 | 05. 09. 2013. 22:09 |
Kontrola pristupa fileu | blackshtef | Sva početnička pitanja | 20 | 21. 08. 2010. 23:06 |
Predlog za .RS registra? (kontrola nad DNS) | DejanVesic | Domain Name Service (DNS) | 16 | 06. 02. 2009. 19:52 |
Specijalističke studije iz E-poslovanja, FTN, Novi Sad | Dragan Varagić | e-Business | 120 | 30. 09. 2008. 00:36 |
Autocomplete SelectBox kontrola | ppavlovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 27. 11. 2007. 12:15 |