![]() |
#131 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() verujem da ima nekih koje ne naplacuju ali isto tako veliki broj naplacuje
Poslednja izmena od conica : 25. 05. 2007. u 12:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ja sam svojevremeno za vreme sankcija i elance-a imao u HVB banci u Segedinu racun. Imali su cak i svog coveka koji prica srpski i zaduzen je za juzne susede koji su tamo otvarali racune.
Sve zemlje koje imaju problema sa pranjem novca, a u Madjarskoj su dobijali shamare od EU zbog toga, rade razmenu informacija sa drugim zemljama, sto je izmedju ostalog posledica i izbegavanja dvostrukog oporezivanja. Ne znam da li se nesto promenilo od tada u odnosu sa nama, ali mislim da to vise nije previse aktuelno jer ti treba viza za HU, jos malo pa ce trebati Schengen, a i sve te banke (sa donjeg linka) uglavnom imaju predstavnistva u Srbiji. http://www.szegedportal.hu/index.php?pg=112 |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Say no mo'
Certified
Datum učlanjenja: 29.09.2006
Hvala: 40
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() hmm, drugi pasus na ovoj strani je vrlo zanimljiv...
https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/on...0202000000.jsp
![]() |
#134 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.04.2007
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Prođe 2 godine od ove teme, pa me interesuje sadašnje stanje, za firme (preduzetnici i doo). Konkretno, interesuje me da li u Devizni Inspektorat pored kopija faktura i 'Priloga broj 1' šaljete i
1. kopije ugovora ? 2. prevode ugovora? 3. još nešto? 1) Lično imam problem sa slanjem privatnih ugovora po defaultu bilo kome, uključujući i ministarstvo finansija. Dakle imam problem sa privatnošću podataka i curenjem istih na takav način, jer bi zaključeni ugovor trebao da bude poverljiv i privatan dokument. A inspekcija ako baš mora, može da dobije te ugovore na uvid u prostorijama firme (a čak i sa time imam problem). Znači govorim o poverljivim poslovnim podacima, gde ja recimo ne želim da bilo ko čita na kakvom poslovnom projektu radimo moja i inostrana firma - ne zato što je to nelegalno, već zato što je to poslovna tajna, a treće lice neovlašteno na taj način može da ima uvid u naše buduće poslovne planove odnosno javlja se problem zloupotrebe i eventualne nelojalne konkurencije. U potpuno opštem smislu, razumem potrebu davanja na uvid inspekciji i nadležnim državnim organima informacije o fakturama, poslovnim knjigama, kontrolnicima izvoza i sl., -- ali ne i ugovora jer to smatram potpuno privatnim dokumentom. U suprotnom se potpuno narušava koncept prvog člana ugovora gde piše "ovaj ugovor se zaključuje između ___mene____ i ___druge firme____ " (dakle ne i tamo nekih trećih lica). Ako mislite da moram da dostavljam kopije ugovora - molim da mi objasnite - ZAŠTO? Šta će to njima? 2) Sa dostavljanjem prevoda dokumenata imam problem iz jasnog razloga totalnog gubljenja mog vremena i resursa u pravljenju nepotrebne duple dokumentacije. . . . Šta vi radite praktično, tj. šta dostavljate deviznom inspektoratu? Šta uopšte mislite o ovome? Ima li šanse da se ova nesrećna uredba ukine u okviru najavljene 'Sveobuhvatne reforme propisa'? |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Ko kaze da moras slati i kopije ugovora?
![]() |
#137 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ma kakve crne kopije ugovora
![]() Dostavljamo samo fakturu i to je to.
![]() |
#138 | |
novi član
Datum učlanjenja: 28.04.2007
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
Ima smisla jer nije retko da se u ugovoru napise jedno a fakturise nesto drugo zbog PDV npr. ![]() Devizni inspektorat svakako mora da sve podatke koje dobije u kontroli tretira kao tajni podatak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() Mogao bi i češće da navratiš.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" jasmanac za poruku: |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
E-start: Udruženje za razvoj e-poslovanja i Internet preduzetništva | Dragan Varagić | e-Business | 79 | 05. 09. 2013. 22:09 |
Kontrola pristupa fileu | blackshtef | Sva početnička pitanja | 20 | 21. 08. 2010. 23:06 |
Predlog za .RS registra? (kontrola nad DNS) | DejanVesic | Domain Name Service (DNS) | 16 | 06. 02. 2009. 19:52 |
Specijalističke studije iz E-poslovanja, FTN, Novi Sad | Dragan Varagić | e-Business | 120 | 30. 09. 2008. 00:36 |
Autocomplete SelectBox kontrola | ppavlovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 27. 11. 2007. 12:15 |