|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Comfortably Numb
Professional
|
![]() Da sam juce umro, ne bih ovo znao. Kog ce ti vraga "ono posle tarabe"?
![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Sećam se da sam negde davno pročitao da je "ono iza tarabe" namenjeno pregledniku, a ne serveru tako da nikada nisam ni probao istom da nađem upotrebnu vrednost na server strani... Video sam da se hash dosta koristi kod sajtova koji asinhrono učitavaju sadržaj kako bi se simulirao history (Back, Forward) i bookmarkovanje, ali to je opet client strana i opet teško hakovanje.
![]() |
![]() |
#3 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tako je, taj deo URL-a uopšte nije deo HTTP zahteva, te se i ne prosleđuje do servera.
A inače, koristi se u nekim AJAX aplikacijama kako bi se URL mogao da sadrži stanje. Idite na www.mapy.cz, skrolujte i zumirajte malo mapu, i videćete da se pri svakoj akciji menja taj deo URL-a bez reloada stranice. Inače, taj deo se handluje iz javascripta, pokupi se i AJAX zahtevom prosledi serveru. Nije baš rocket science, ali je ipak budženje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Evo zasto mi treba: imam jedan dugacak dokument ko ji je podelen po celinama na sa svaku se dolazi preko sidra, sa spoljnih linkova.
E sad, dokument je na vise jezika i hodu da obezbedim korsiniku kada otvori stranu da odmah moze da klikne na link za drugi jezik i da mu se isti dokument ucita i pozicionira na isto mesto na strani.
![]() |
|
|