|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() a i nasli su tajming za lansiranje sajta....
bolje da pokusaju u albaniji gde nema google-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Igor Marinović
Expert
|
![]() Slažem se da će biti teško, ali ne i nemoguće. Koliko sam upućen, npr. u susednoj Mađarskoj etarget lepo radi.
Takođe, CTnetwork, sličan servis koji mi održavamo, radi lepo: prosečno prikaže više od 35.000.000 oglasa dnevno.
![]() |
#3 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
![]() |
![]() Naravno da je štos u tome da se treba boriti, evo imate primer otvaranja i prvih rezultata slične mreže Xclaim u Hrvatskoj (tamo je još ozbiljniji problem sa Google AdWords/AdSense). Xclaim će se pojaviti uskoro i u Srbiji.
Cena reklama po kliku je čista tržišna kategorija i zavisiće za određene ključne reči i njihove tražnje, ali za razliku od Google-a, ovde je moguće samostalno postavljati bidding kao oglašivač (kao Yahoo Overture), pa će tu proseci znati biti i veći, mislim, u odnosu na Google. Poznavajući način ponašanja na tržištu Etarget-a (države u kojima već rade), imaće svako od igrača neki svoj udeo, bez obzira na Google (svaka firma ima drugačiji pristup i drugačiji fokus na tržištu). Što veći broj ljudi shvati kako funkcioniše PPC, koristiće više ovih sistema. Inače, u razvijenim ekonomijama (UK naročito) cene po kliku su otišle u nebo za različite industrije i većina manjih firmi ne mogu uopšte da koriste Google, a sve teže koriste i ostale PPC sisteme, zbog rasta cena ključnih reči. Upravo se rast cena dešava prvo na Google-u, a onda na ostalim sistemima, u zavisnosti od tržišne zastupljenosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
![]() |
![]() Ljubaznoscu etargetovaca u prilici sam da se malo poigram sa sistemom. Postavio sam par reklama. Ovo su prvi korisnicki utisci. O efektima je naravno prerano govoriti.
Ozbiljna zamerka je nemogucnost da se linkuju dublje strane sajta. Dobro, mozda je u pitanju nacin na koji je sajt radjen. Konkretno kad sam postavljao oglas za London School of PR <eticnost> agencija McCann-Erickson Public Relations u kojoj radim je njen host u Srbiji </eticnost> nisam mogao da linkujem stranicu http://www.mccannpr.co.yu/code/navigate.php?Id=86 nego je sistem prihvatao pocetnu. Druga zamerka se tice nepostojanja "nasih" slova u kljucnim recima. Ili meni nije poslo za rukom da ih koristim. Pozitivno je sto se mozete igrati sa raznim oglasima, ogranicavati budzet, odredjivati sajtove na kojima ce se pojaviti vasi oglasi. Nisam siguran da je moguce a bilo bi korisno da je ova opcija omogucena za svaki oglas posebno. Naravno za sada su kod nas u igri dva sajta a vidim da u drugim zemljama u kojiam rade u sistemu imaju i po sto sajtova. Oglasi se postavljaju brzo i lako i zanimljivo je igrati se kopirajtera. Statistike su obimne i graficki lepo predstavljene ali se bojim da nece biti od koristi, odnosno da nece biti razumljive prosecnim vlasnicima sajtova bez znanja i iskustva u online oglasavanju. Pitanje je naravno ko ce biti glavni korisnici sistema, da li developeri i agencije ili vlasnici sajtova. Praticu sta se desava pa cu vas obavestiti o efektima. Poslednja izmena od Miloje Sekulic : 01. 09. 2007. u 11:45. Razlog: postavljanje taga za eticnost |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
![]() |
![]() Posle odmora sam pogledao sta se desava pa ispravljam neke od prvobitnih utisaka
Citat:
Sada ih je vise a zanimljivo je da se struktura klikova promenila kako se dodaju novi sajtovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Google adsense vs. etarget | trazimcuruzabrak | Marketing i SEO | 2 | 22. 11. 2010. 08:45 |
GooleAds i eTarget zajedno na strani? | Pedja | Marketing i SEO | 6 | 27. 07. 2008. 03:20 |
QA .Net 1.1 web servisa | raindog | Programiranje | 0 | 11. 05. 2007. 14:01 |
Prekid SMS servisa i objašnjenje | bluesman | Komunikacije | 36 | 15. 12. 2006. 12:19 |
Testiranje mail-a | Vokic | PHP | 0 | 04. 01. 2006. 18:08 |