|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 | |
majstor
Wrote a book
|
![]() Citat:
ipconfig /all daje informacije o definisanom DNS serveru koji tvoj PC koristi u tom momentu i nema to veze sto si ti iza routera jer ti router prosledjuje tu informaciju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Citat:
Ali meni sada nije nasno zasto to radi... Znaci dodao sam u host fajl liniju... 75.126.144.180 www.narayana-shop.com i ja shvacam da to windowsu znaci kada u preglednik upisem www.narayana-shop.com otidji na IP adresu 75.126.144.180, da li sam ja ovo dobro shvatio ??? Ako jesam, zasto onda jednostavno ne radi i to kada upisem 75.126.144.180 u web preglednik ??? nego dobije "Great Success ! Apache is working on your cPanel® and WHM™ Server......" Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Dusko Petrovic
Professional
|
![]() Citat:
Citat:
kada ti upishesh direktno IP adresu on ne zna koji od sajtova sa te mashine ti zelish da vidish i onda ti prikaze default stranu
![]() |
![]() |
#4 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Zato sto je HTTP protokol "vishi" u mreznoj komunikaciji od TCP/IP-a. Otprilike ovako ide slijed akcija izmedju tvog browsera i web servera:
- web browser zatrazi IP adresu od unijetog web sajta - na osnovu IP adrese pokusava se konektovati na taj IP, port 80 - na portu 80 odgovara web server i kaze 'da, tu sam' - broswer kaze 'hocu sajt www.nayaaaa.com' - web server odgovori evo ti index.html strana tog sajta Na taj nacin je moguce imati vishe razlicitih web sajtova na istom web serveru. Ako nemas imena web sajta onda tvoj browser kaze 'daj mi web sajt 72.22.36.33 a ovaj mu da onda neki default stranu za taj server. to je uproscen prikaz komunikacije |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako saznati koji firefox tab koristi puno resursa i blokira citav FF? | misk0 | Web aplikacije, web servisi i software | 4 | 03. 08. 2009. 01:30 |
Kako napraviti sekcije sajta na google pretrazi? | Itchy | Marketing i SEO | 31 | 11. 06. 2008. 09:21 |
[REŠENO] Kako da saznam IP adresu onoga sa kim chatujem na MSN | mirko | Web aplikacije, web servisi i software | 7 | 26. 10. 2007. 20:09 |
mod_rewrite: kako saznati izvorni url ? | ivanhoe | Regular expression i htaccess | 13 | 27. 12. 2006. 20:57 |
Kako radite korekturu sajta? | Pedja | Planiranje i usability | 4 | 08. 09. 2006. 15:55 |